Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Αναφέρει μόνο περίοδος δεύτερη, τάδε τεύχος. δεν είδα κάπου ημερομηνία.
Από τις διαφημίσεις που έχει μέσα υπολογίζω 1988-1989
Συνημμένα:
- haris_216
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 63
Ο "Μικρός Επιστήμονας" πήγε στα 52 τεύχη και μετά σταμάτησε. Τότε τα έπαιρνα ανελλιπώς και περίμενα πως και πως το νέο τεύχος αφού στην προ ίντερνετ εποχή δεν είχες και πολλές άλλες διεξόδους. Αυτό και την "Τεχνική Εκλογή" (πάλι μικρό format) που έπαιρνε ο πατέρας μου.
Σε άσχετη στιγμή μετά το τέλος του "μικρού" ήρθε ο "Νέος Επιστήμονας". Δεν είμαι σίγουρος για τις χρονιές αλλά ίσως να είναι περίπου στα μέσα της δεκαετίας του '80. Μάλιστα σε ένα από τα πρώτα θυμάμαι μια διαφήμιση με ένα ζευγάρι νεαρών παιδιών να ακούνε από ένα walkman και να λανσάρεται από τη διαφήμιση σαν φοβερή καινοτομία αφού "τώρα μπορείς με την παρέα σου να ακούς μόνο εσύ τη δική σου μουσική από το μικροκασσετόφωνο" (ή κάτι παρόμοιο)
Παραδόξως δεν έγραφαν ποτέ πάνω ημερομηνία αλλά μόνο νούμερο τεύχους και περίοδο.
Κάποια στιγμή βρέθηκαν στα χέρια μου (δούλευα σε βιβλιοπωλείο) 4 τόμοι, όμορφα βιβλιοδετημένοι. Τους κράτησα αρκετά χρόνια αλλά δεν μπόρεσα να "δεθώ" μαζί τους όπως με το "μικρό". Κι έτσι κάποια στιγμή τους έδωσα.
Σκέφτηκα το σκανάρισμά τους πριν τους δώσω αλλά η "τρέλλα" μου με το να μην καταστρέφω βιβλία με απέτρεψε, καθώς το σκανάρισμα, ειδικά σε βιβλιοδετημένο, το ταλαιπωρεί αρκετά.
Τώρα κάπου πρέπει να μου έχουν μείνει 1-2 ξέμπαρκα τεύχη
Άσχετο αλλά υπήρχε μία σημαντική διαφορά στην "Τεχνική Εκλογή" και τον "Μικρό Επιστήμονα" ανάμεσα στις περιόδους που ήταν σε μικρό μέγεθος και στο μεγάλο. Και στα δύο, όταν ήταν μικρά, υπήρχαν θέματα μιας ευρύτερης θεματολογίας. Από ιστορικά και φωτογραφικά μέχρι ηλεκτρονικές ή ξυλουργικές κατασκευές. Με το...μεγάλωμά τους επικεντρώθηκαν κυρίως στα ηλεκτρονικά (κατασκευές, παρουσιάσεις, κλπ) και στους υπολογιστές
Πάντως κουφό να μη βάζουν ημερομηνία
Έχω ένα και μοναδικό τεύχος από ΄92 της Τεχνικής Επιλογής, αλλά είναι μεγάλο φορματ, το κλασικό
- haris_216
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 63
Μάλιστα σε ένα τεύχος της 10ετίας του '60 (κάπου το έχω) είχε πως να κατασκευάσεις κυριολεκτικά ένα διθέσιο...αεροπλάνο (όχι μοντέλο). Θυμάμαι δε ότι ήταν ιδιαίτερο καθώς στο κάθετο ουραίο δεν στρεφόταν κάποιο τμήμα του αλλά ολόκληρο!!! Φυσικά δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό αλλά το αναφέρω απλά σαν καινοτομία και για το ως που είχαν φτάσει οι κατασκευές της.
Όταν "μεγάλωσε" επικεντρώθηκε στα ηλεκτρονικά και ιδιαίτερα στους πομπούς FM τους οποίους είχε καλύψει ως προς κάθε δυνατή ισχύ. Σε ακέραια ή...δεκαδικά νούμερα
(πομπός FM 10W, 15W, 17W, 17,5W, κλπ!!!)
Νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις πάνω από δύο συνεχόμενα τεύχη της χωρίς κάποιο πομπό.
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Προσθέτει στο CD32 64mb fast ram (απο 2 απλής ram που έχει από μόνο του), IDE για compact flash και WHDLoad αλλά το βασικότερο είναι ο Motorola 68030 στα 50Mhz με μαθηματικό συνεπεξεργαστή.
Σε benchmark του CD32 μου (sysinfo) ξεπερναει τα 10 Mips που αυτό σημαίνει είναι σε ταχύτητα κατώτερο μόνο μιας Amiga 4000.
Έχω συνδέσει και ps2 πληκτρολόγιο και optical mouse και είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟΟΟΟΟ
- TehStig
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
Το Longbow το έψαχνα καιρό μιας και ήταν ένα από τα παιχνίδια της παιδικής μου ηλικίας, ενώ είμαι μεγάλος simulator buff(και κόβω φλέβες για παλαιότερους simulators). Έψαχνα μόνο την ευρωπαϊκή εκδοσή με το πράσινο κουτί(το αμερικάνικο είναι μαύρο) και απαραιτήτως στα αγγλικά. Τελικά το βρήκα, άλλα όταν προσπάθησα να το αγοράσω, δεν εγκρινόταν η πληρωμή. Δοκίμασα ίσα με τρεις κάρτες, άλλα τίποτα. Τελικά επικοινώνησα με τον πωλητή και μου σκάει λυπητερή. Επειδή το storefront του λογίζεται ως μαγαζί αντικών, δεν μπορούσα να αγοράσω από Ελλάδα λόγω κάποιου περιορισμού(τρέχα γύρευε), και αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Περιττό να πω ότι η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη. Τεσπα, το έβαλα στο wishlist, άλλα ήμουν εκατό τις εκατό σίγουρος ότι θα το τσιμπήσει κάποιος άλλος. Εν το μεταξύ, έψαξα μπας και βρω κανένα άλλο αντίτυπο, αλλά είτε ήταν σε άλλη γλωσσά, είτε ήταν λειψό.
Αρκετοουτσικο καιρό αργότερα είπα να δοκιμάσω με μια κάρτα revolute που είναι από Αγγλία και είχε εκδώσει η αδελφή μου. Φοβόμουν(και ήμουν και σίγουρος) ότι μετά από τόσο καιρό θα το έφαγε καποιος. Με μεγαλη εκπληξη και χαρα διαπιστονω οτι το longbow ηταν ακομα στο wishlist μου και με περίμενε! Μετά την εισαγωγή τον στοιχείον της κάρτας και την επιβεβαίωση την αγοράς, έβλεπα γεμάτος αγωνία την επεξεργασία της συναλλαγής. Η ανακούφιση μόλις είδα την επιτυχία της συναλλαγής ήταν τεράστια.
Το πακέτο αισίως κατέφτασε, και μετά από λίγο πείραγμα του dosbox, το εγκατέστησα το έτρεξα, και μόνο που δεν έκλαψα.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
KEEP RETRO
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Κώστα, Ολυμπία σας ευχαριστώ πολύ!!!
Συνημμένα:
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
KEEP RETRO
- djbeast
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 381
Τι όχι? Αντε καλά
Μετά από αρκετό καιρό που έχω να δημοσιεύσω κάποια από τις αγορές μου, ήρθε η ώρα. Και ήρθε με ένα απόκτημα που ήθελα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για την ιαπωνική έκδοση μιας κονσόλας της NEC, το Turbo Duo RX. Οι παλιότεροι θα αναγνωρίσουν αμέσως περί τίνος πρόκειται, στην ουσία είναι το PC Engine με το περιφερειακό που του επιτρέπει να παίζει CD. Μια κατασκευή 2 σε 1 που παίζει HuCards και Cd's δηλαδή. Στην Ευρώπη δεν την είδαμε ποτέ καθώς οι πωλήσεις του αμερικανικού μοντέλου δεν πήγαν καλά και έτσι δεν έφτασε ποτέ σε εμάς. Στην Ιαπωνία όμως πήγε αρκετά καλά δεδομένου ότι την χρονική περίοδο που κυκλοφόρησε έπρεπε να τα βάλει με τα θηρία ονόματι Mega Drive και Super Nintendo. Η κονσόλα κουβαλάει μια μεγάλη κληρονομιά με αρκετά καλά και γνωστά παιχνίδια.
Την παρέλαβα σε πολύ καλή κατάσταση, με το κουτί και τις οδηγίες χρήσεως στα ιαπωνικά βέβαια, το εξάκουμπο χειριστήριο με το σοκαριστικά κοντό καλώδιο, το καλώδιο A/V composite που είναι σοκαριστικά μακρύ και τον αντάπτορα ρεύματος. Θα ακολουθήσει αρκετή μελέτη για μελλοντικό μοντάρισμα Rgb εξόδου σήματος. Αναμένω και παιχνίδια σύντομα (ελπίζω) καθώς και κάτι σαν everdrive. Περισσότερα σε μελλοντικό χρόνο!
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX
Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Σπάνιο και ωραίο μηχανάκι.
KEEP RETRO