Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63 Συντάκτης θέματος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
28/10/2015 20:06 - 28/10/2015 20:11 #32731 από Pluto63
Ξεκινάμε ενα μακρύ ποστ σε δόσεις γιατι όπως θα δείτε περιέχει διαφορά ευρήματα και έπονται και άλλες βόλτες όσο κρατάει ο καιρός. Περασμένη Κυριακή για πρώτη μου φορά μαζι με ενα δυο φίλους κονσολαδες είπαμε να πάμε να επισκεφτούμε το "Klondike" του ρετρό. Πάμε λοιπόν κατα τις 6 το πρωί και με φακούς αρχίζουμε το ψάξιμο στα διαφορα "Stand". Πλέον στο τρίτο τσαντίρι βλέπω την ευκαιρία τις χρονιάς, ενα βουνό και το εννοώ από σφραγισμένα κουτιά game pads για snes και megadrive με 6 κουμπιά. Κλώνοι οπωσδήποτε αλλα μέσα στην ζελατίνα τους, ρωτάω τιμή και μου λέει €1 το ενα, Οπα λέω βουρ, αγοράζω 2 sega και 1 snes.
Η βόλτα θα συνεχιστή για αρκετή ώρα ακόμα και με πολλά ευρήματα αλλα προς το παρόν ας δούμε αυτο.
Φτάνω λοιπόν σπιτι και τα βγάζω από το σακίδιο, ξεσκιζουμε την ζελατίνα ανοίγουμε το κουτί και... απίστευτο όχι ενα δυο gamepad genesis στο κάθε κουτί, όλος χαρά πάω στην κονσόλα μου και το συνδέω. Εδώ αρχίζω να καταλαβαίνω ότι ότι γυαλίζει δεν ειναι χρυσός, το μόνο που δουλεύει ειναι ενα κουμπί Fire και το οποίο δίνει την κίνηση προς τα κάτω. Καλα λέω θα θέλει rewiring, ανοίγω κοιτάω το καλωδιο και βλέπω 5 καλωδιακια και ενα τσιπ με μια κουτσουλιά μαύρη επάνω. Την κάτσαμε λέω, κοιτάω και την συνδεσμολογία στο καλωδιο και ούτε ενα σωστό, το βύσμα και όχι μόνο ήτανε λάθος αλλα και στα πιν που χρησιμοποιούσε λείπανε τα καλα. Τέλος.. μα ίσως και όχι. Ίσως με πολλές δοκιμές θα μπορούσα να βρω πως δουλεύει το τσιπ αλλα σκεφτικα κάτι πιο πρακτικό και γρήγορο μιας και ο Νεκτάριος δεν μου βρήκε ακόμα τους κλώνους joystick για το Ataraki μου. Πάω στο υπόγειο και ξεθάβω δυο παλιά quickshot διαλυμένα joystick και τους παίρνω το καλωδιο. Αλλάζω το βύσμα στην άκρη γιατι δεν δουλεύει και με μερικές κολλήσεις στα σωστά σημεία δυο τέλεια Atari joystick ήρθαν εν ζωή. Κερασάκι στην τούρτα τύπωσα και δυο αυτοκόλλητα και voila φωτό.
Ασφαλώς μου μείνανε και τα αλλα δυο σφραγισμένα κουτιά με την πραμάτεια τους μέσα για μελλοντικά πρότζεκτ.

Αύριο το δεύτερο από τα ευρήματα.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, angel_grig, chdlee, VincentGR, alex76gr, DUser1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
28/10/2015 20:19 #32732 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Σωστός !! Αναμένω συνέχεια :thumbup:

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
29/10/2015 17:29 #32748 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Eλα ,τωρα που αρχισες μας το σταματησες!!!Θελουμε την συνεχεια!!!

• alex76gr
  • Το Άβαταρ του/της alex76gr
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
29/10/2015 18:27 #32751 από alex76gr
Απαντήθηκε από alex76gr στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Ναι, ναι, πες όλη την ιστορία.

" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! " :D

• Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
29/10/2015 21:09 - 31/10/2015 09:18 #32759 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Λοιπόν σήμερα πάμε με τα απλά ευρήματα, εδώ απλά διασκέδασα το παζάρεμα στην τιμή.
Πρώτα μερικά αυθεντικά παιχνίδια για τις κονσόλες μου, με τα flashcards δεν εχω ούτε ενα αυθεντικό, τα είχε μια συμπαθητική γυφτισα κάτω από μια κατσαρόλα μέσα σε ενα σουρωτήρι. Τιμή πακέτου €8.
Δεύτερο ενα πανέμορφο πράσινο πληκτρολόγιο apple το οποίο άρχισα να καθαρίζω πλήρες λειτουργικο, ποιος ξέρει εάν θα βρω και το μαους μιας και μου έλειπαν και τα δυο από τον MacMini μου και χρησιμοποιούσα του PC, στην εξωφρενική τιμή τον €2 (όχι δεν είχα το κουράγιο να την παζάρεψω).
Τέλος αυτο που θα ήθελα να είχα βρει στο παζάρι αλλα ατύχησα, δεν χάνω όμως τις ελπίδες.
Αύριο συνέχεια με ακόμη μερικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": angel_grig, chdlee, DUser1

• konc
  • Το Άβαταρ του/της konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
30/10/2015 20:01 #32772 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε: Δεν ξέρω πως μπαίνει το σπόιλερ.

Ευτυχώς...
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
30/10/2015 21:52 - 30/10/2015 21:52 #32777 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε: Δεν ξέρω πως μπαίνει το σπόιλερ.

Πατάς το κουμπάκι που σου δείχνω με το βελάκι στην παρακάτω εικόνα (γράφει spoiler αν αφήσεις 1 δευτερόλεπτο τον κέρσορα επάνω του) και σου βγάζει στο κείμενο που γράφεις τα tags [spοiler] [/spοiler], όπου ότι γράψεις ενδιάμεσα τους θα το εμφανίζει με το γνωστό "spoiler" :cheer:

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

• Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
31/10/2015 20:12 #32789 από Pluto63
Λοιπόν σήμερα πάμε σε πιο δύσκολα πράγματα, μας πλησιάζει μιας κάποια στιγμή ένας μικρός γνωστός ενός από τους φίλους και μας δείχνει ενα Game Gear, τα πλαστικά του ήταν σε καλή κατάσταση και ενα περίεργο καλωδιο με βύσμα Rca έβγαινε από την μια μπαταριοθηκη. Ήθελε €15 ευρώ και περισσότερο από περιέργεια τι διάολο ήταν εκείνο το καλωδιο το πήραμε από €7.5 ευρώ μαζι με τον φίλο, αυτός ήθελε τα πίσω καπάκια εγω είχα πιο ενα παλιό δικό μου διαλυμένο οποτε μου έμεινε η κονσόλα για μένα. Την συνδέω στο φορτιστή ο οποίος ειναι ίδιος με του zx spectrum και ασφαλώς όλα νεκρά. Περνούμε λοιπόν τα εργαλεία και αρχίζουμε το άνοιγμα. Η πρώτη προβλεπόμενη έκπληξη, το καλωδιο rca, ενα απλό καλωδιο εξωτερικής τροφοδοσίας κολλημένο με κουτσουλιές πάνω στη μπαταριοθηκη, είχε φαντασία ο μάστορας δεν μπορώ να πω.

Το ξεκολλάμε, αποσυνδέω το τροφοδοτικό και μετράω τάσεις, δείχνουν να ειναι όλες σωστές, οι πυκνωτές σε καλή κατάσταση οποτε μπαίνει στην άκρη με οκ.
Πιάνουμε τωρα motherboard και audioboard και αλλάζουμε οοοοολους τους πυκνωτές νορμαλ και Smd. Μονταρουμε προσωρινά το σύστημα και... μαύρο σκοτάδι, αλλα μετά από λίγα δευτερόλεπτα αρχίζει να ακούγετε ο ήχος του παιχνιδιού. Δοκιμάζω τα πλήκτρα και δείχνει να δουλεύει οποτε κάτι στην οθόνη δεν ειναι σωστό. Εξετάζοντας λοιπόν αυτο το κομμάτι βλέπω ότι η νέον λάμπα δεν ανάβει οποτε το μηχάνημα δεν εχει backlight. Τσεκάρω την λάμπα εξωτερικά και δείχνει οκ οποτε κάτι στο σύστημα υψηλής τάσης θα εχει προβλημα. Τωρα αυτά τα εξαρτήματα ειναι σχεδόν απίθανο να βρεθούνε και σχεδόν τα παρατάω, αλλα, θαμμένο μέσα από μια φωτογραφία στο google image μου βγάζει ενα άρθρο χρυσάφι. Πως να κάνουμε bypass όλο το σύστημα του backlight και να το αντικαταστήσουμε με 2 κλασσικά led άσπρα, και όχι μόνο αυτο, αυτή η μοντα τετραπλασιάζει την αυτονομία των μπαταριών. Όρεξη να έχουμε αποφάσισα να το δοκιμάσω και να το καλυτέρεψω, το σχεδίασα για 4 led και του έφτιαξα μια ειδική βάσει σε πλεξιγκλάς. Τα led περαστηκαν όλα με γυαλοχαρτο για να έχουν καλύτερη διάθλαση. Κόλλησα στην μια άκρη έναν παλιό πυκνωτή με την σωστή διάμετρο να μπαίνει στη υποδοχή στήριξης, και από την άλλη μεριά κόλλησα με superglue μια αντίσταση Smd για να μην βγαίνουν εξαρτήματα από την θήκη. Δεν ξεκόλλησαν όλα τα πράγματα που λέει ο φίλος μιας και έφτανε να πάρω την τροφοδοσία πριν από το αρχικό φίλτρο χωρίς να κατακρεούργησω την πλακέτα. Το μονταρα και ΤΕΛΕΙΟ αποτέλεσμα η οθόνη καλύτερη από οποία άλλη εχω δει ποτέ. Δεν έβγαλε περισσότερες φωτό στη μοντα γιατι την συναρμολόγηση και δούλευε τόσο καλα που δεν θέλησα να την ξανά ανοίξω, αν κάτι θέλετε εδώ ειμαι.
Και τωρα ειμαι ευτυχείς κάτοχος της πρώτης GameGear κονσόλας μου.

Site με το άρθρο και όσες φωτογραφίες εχω.

tibia-mod.dreamwidth.org/tag/tutorial?style=light

Η φωτό δεν δείχνει ούτε στο 1/100 την ποιότητα.

Και πάμε για το επόμενο απόκτημα....

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, VincentGR, alex76gr

• VincentGR
  • Το Άβαταρ του/της VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
31/10/2015 20:33 #32790 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Έχω επισκευάσει πολλά GG.
Η οθόνη τους είναι απλά τραγική.
Υπάρχει η λύση μιας καλύτερης αλλά ποτέ δεν το προχώρησα.

Στα to do και αυτό :pinch:

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
31/10/2015 20:40 - 01/11/2015 11:30 #32791 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Ωραίο το led Mod του GameGear.
:thumbup:

• Mike Drosos
  • Το Άβαταρ του/της Mike Drosos
  • Premium Member
  • Premium Member
  • ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Περισσότερα
01/11/2015 11:19 #32803 από Mike Drosos
Απαντήθηκε από Mike Drosos στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Akis rulessssssssssssss :bow: :thumbup: :clap1: :drinks: :dance2:

• borellus
  • Το Άβαταρ του/της borellus
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
01/11/2015 13:06 #32808 από borellus
Απαντήθηκε από borellus στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Δεν έχω πάει γιατί δεν καίγομαι να τρέχω Κυριακή πρωί (άλλοι πάνε από τις 4 τα ξημερώματα) αλλά έχω ακούσει ότι σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες, σίγουρα θα βρεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, το θέμα ποιότητας είναι θέμα τύχης, θα χρειαστείς σίγουρα κονέ για να πάρεις πράγματα πριν από άλλους!
Αυτά!
Και πάλι βέβαια δεν έχω σκοπό να πάω.. μόνο αν είμαι βόλτα εκεί κοντά και περάσω στο καπάκι φεύγωντας lol

• green4
  • Το Άβαταρ του/της green4
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
01/11/2015 16:29 #32813 από green4
Απαντήθηκε από green4 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Πού είναι αυτό το παζάρι;

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
01/11/2015 18:14 #32816 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Απλά Θεική μόντα :clap2:

• Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
01/11/2015 23:01 #32821 από Pluto63

borellus έγραψε: Δεν έχω πάει γιατί δεν καίγομαι να τρέχω Κυριακή πρωί (άλλοι πάνε από τις 4 τα ξημερώματα) αλλά έχω ακούσει ότι σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες, σίγουρα θα βρεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, το θέμα ποιότητας είναι θέμα τύχης, θα χρειαστείς σίγουρα κονέ για να πάρεις πράγματα πριν από άλλους!
Αυτά!
Και πάλι βέβαια δεν έχω σκοπό να πάω.. μόνο αν είμαι βόλτα εκεί κοντά και περάσω στο καπάκι φεύγωντας lol

Φίλε borellus πιθανόν λόγω ηλικίας ίσως έχεις χάσει λίγο το νόημα γιατι ένας μπορεί να σηκώνεται 5 το πρωί την Κυριακή για να πάει εκει. Όπως πάντα δεν ειναι η ευκαιρία που νοιάζει αλλα ο ρετρό ρομαντισμός που πολλοί εδώ μέσα έχουν. Το ρετρό υπάρχει γιατι σε μεταφέρει σε κάποια προσωπική στιγμη ευτυχίας του παρελθόντος όπου είχες κάτι η επιθυμούσες κάτι. Το παζάρι εμένα μου θυμίζει όταν 10χρονο παιδί με χόμπι τα ηλεκτρονικά και πολύ λίγα λεφτά κατεβαίναμε μαζι με μερικούς συμμαθητές με την ίδια τρέλα Κυριακή πρωί χαράματα στο γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι με την ελπίδα να βρούμε κανένα εξάρτημα, καμία λυχνία 6L6 μπας και τελειώσουμε τον πομπό στα μεσαία και σταυρώσουμε καμία γκομενα. Με την ίδιο ενθουσιασμό διαλέγω καμία φορά να πάω για ρετρό κυνήγι και ναι να σηκώνομαι 5 η ώρα γιατι ανακάλυψα ότι καλο μου κάνει, είχα ξεχάσει τον κόσμο εκείνης της ώρας και ηταν σημαντικό να τον θυμηθώ.
Κατα τα αλλα, εάν δεν έχεις πραγματικά καλές γνώσεις retro repair καλύτερα να το αφήσεις γιατι χρειάζεται πολύ κ@λ@ για να πάρεις κάτι που να δουλεύει άμεσα.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, angel_grig, mastersly

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.698 δευτερόλεπτα