Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
- Aristos !!!
-
- Senior Member
-
- # Cabinet Designer #
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 142
Εχω βρει και εγω μερικα πραγματα στο παζαρι ....
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1953
Με τέτοιες "ανακαλύψεις" αξίζει πραγματικά το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής!
80s resurrection
- haris_216
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 63
Με δεδομένο ότι οι "βουτιές" μέσα σε κάδους σκουπιδιών είναι κάτι συνηθισμένο για παλιατζήδες και λοιπούς (νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ το βλέπουμε τριγύρω μας καθημερινά) είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πολλά από αυτά που βρίσκονται σε κάθε είδους παζάρια έχουν βγει από εκεί μέσα. Και οκ, αν πάρεις κάτι που μπορεί να πλυθεί (ρούχο, μπάλα, εργαλείο, κλπ) του ρίχνεις ένα καλό πλύσιμο με χλωρίνες και τα συναφή και γίνεται "καινούργιο".
Με τα υπόλοιπα όμως (πχ ηλεκτρονικά) τα οποία δεν μπορούν να πλυθούν (εκτός αν τα λύσει κανείς τελείως) και που για να τα λύσεις έχεις ήδη έρθει σε επαφή με ότι αηδιαστικό ή υγρό το είχε "λούσει" τί κάνει κανείς;
Ή μήπως είναι το απλό ψυχαναγκαστικό άγχος μου το οποίο δεν έχει ανησυχήσει/προβληματίσει κανένα;
υγ. Βέβαια θα πει κανείς γιατί δεν σε προβληματίζει ανάλογα κάτι που πήρες από κάποιο γνωστό; Οκ, μπορεί να μην έχεις κι εκεί κάποια εγγύηση αλλά τουλάχιστον είναι πιο απίθανο να ήρθε σε επαφή με λερωμένο κ....χαρτο το οποίο όμως κατοικοεδρεύουν σίγουρα μέσα στου κάδους
(sorry για τις "εικόνες" που ίσως να υπέβαλα στο μυαλό σας με τα παραπάνω)
TI-99/4a, ZX81, ZX Spectrum+, Sinclair QL, Commodore C64c, Atari 800, Lion Computer
users.sch.gr/tliontakis/index.php/my-projects
- haris_216
-
- Senior Member
-
Άλλωστε η πρωϊνή κυριακάτικη βόλτα με τον πατέρα μου στο "μοναστηράκι" ήταν αρκετά συχνή και από τις όμορφες εικόνες που έχω από παιδί.
Αλλά τότε ήταν άλλες εποχές. Οι παλιατζήδες γύριζαν στους δρόμους, μάλιστα τότε έδιναν (ναι, πλήρωναν) και κάνα "τάλαρο" για αυτά που έπαιρναν, ο κόσμος πετούσε πράγματα πιο δύσκολα και σίγουρα τα περισσότερα αντικείμενα είχαν "καθαρή" (όσο περίεργο και αν ακούγεται) βρωμιά. Δηλαδή κυρίως τη σκόνη που συσσωρεύεται στις αποθήκες και στα πλυσταριά. Πράγματα μέσα σε κάδους δεν βρίσκονταν γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχαν κάδοι!!!
Αλλά τώρα οι "καταδύσεις" που βλέπω σε κάδους καθημερινά με βάζουν σε σκέψεις, ειδικά όπως ανέφερα, για το αντικείμενα που δεν επιδέχονται...μπουγάδα
- Axilleas1981
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
Πλακα κανω ετσι; Επειδη κανω κι εγω αυτη την βολτουλα στα παζαρια,η λυση για τα ηλεκτρονικα ειναι ενα καθαρισμα με μωρομαντηλα και στην συνεχεια περασμα με λιγο οινοπνευμα!
Τωρα αν ο αλλος σιχαινεται,καλυτερα να μην παει καθολου! Τα ποιο πολλα πραγματα εκει ειναι μεσα στην σκονη και την μπιχλα, ξερεις οτι σε τετοια παζαρια συναντας αυτο το φαινομενο! Ενα ζευγαρι γαντια και με δικες σου σακουλες θα εισαι/ειστε μια χαρα!
TI-99/4a, ZX81, ZX Spectrum+, Sinclair QL, Commodore C64c, Atari 800, Lion Computer
users.sch.gr/tliontakis/index.php/my-projects
- Axilleas1981
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
lliont έγραψε: Προσπαθώ να αποτρέψω κάποιους από το να κατέβουν γιατί ξυπνάω αργά την Κυριακή και δεν θα μου αφήσουν τίποτα μέχρι να φτάσω.
:blush:
Ειναι κι αυτο ενα θεμα! Πηγα τις προαλλες μια βολτα κατα τις 8.30 και βρηκα σ'εναν παγκο ενα sega master system και το αφησα.Παω 2 παγκους πιο κατω και σκεφτηκα οτι εκανα μ....κια που το αφησα! παω παλι πισω και πουθενα το sega,εκανε φτερα! ουτε 5 λεπτα δεν ειχαν περασει! Ενταξει το αφησα γιατι το εχω αν δεν το ειχα θα το χτυπουσα χωρις δευτερη σκεψη!
Ειναι αυτο που λες! Αν δεν πας πρωι,μετα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις κατι καλο!
- Pluto63
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Απο την άλλη μεριά σαν υιός κτηνιάτρου ο πατέρας έλεγε ότι δεν σκοτώνει παχαίνει και πρέπει να πω ότι το εφάρμοσα πολλες φορές στην ζωή μου ειδικά όταν τα χρονια του πανεπιστημίου που λείπανε τα λεφτά και η όρεξη για ταξίδια ηταν μεγάλη ειδικά για ασιατικές χώρες φεύγαμε με ενα πρακτορείο στην Ιταλία που σπουδαζα ονόματι avventure nel mondo του οποίου το σύνθημα ηταν "λίγη βρωμια δεν σκότωσε ποτε κανένα". Εαν συχαινομουν δεν θα είχα γυρίσει μισό κόσμο με ότι ένας αυτή την στιγμη ξοδεύει συνήθως σε "ενα" ταξίδι. Βασικά ειναι όλα θέμα νοοτροπίας και κινήτρου, ειδικά όταν στην Βιρμανια έτρωγα νυχτερίδες και σάπιο Χέλι για λίγες πρωτεΐνες αλλα αυτή ειναι άλλη ιστορία.
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- haris_216
-
- Senior Member
-
Άλλωστε κι εγώ έχω κάνει ταξίδια ή camping στα οποία μπορεί να κοιμήθηκα στο πάτωμα, να χρησιμοποίησα αμφίβολες τουαλέτες, να μασούλησα σε μέρη που όχι μόνο δεν είχαν ακούσει για Michelin stars αλλά μπορεί να μην γνώριζαν και τα...λάστιχα!!! και γενικά να "έριξα" αρκετά τον πήχυ σε σχέση με την καθημερινότητά μου. Μάλιστα τολμώ να πω ότι όλα αυτά αποτελούσαν και μέρος της γοητείας του εκάστοτε ταξιδιού και των αναμνήσεών μου.
Ίσως παλιότερα να μην το σκεφτόμουν καθόλου το θέμα του κάδου που προανέφερα.
Ίσως μεγαλώνοντας σκεφτόμαστε πράγματα που παλιά δεν τους δίναμε σημασία.
Ή ίσως και η εικόνα που έχει γίνει καθημερινότητα να βάζει ιδέες που παλιότερα δεν περνούσαν καν απ' το μυαλό.
Τα διάφορα καθαριστικά που αναφέρθηκαν δεν δημιουργούν προβλήματα; πχ θάμπωμα πλαστικών, ξεβάψιμο/σβήσιμο (γραμμάτων, logo, κλπ);
- Pluto63
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1953
Θα το βρείτε στο φαρμακείο.
80s resurrection