Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

• Aristos !!!
  • Το Άβαταρ του/της Aristos !!!
  • Senior Member
  • Senior Member
  • # Cabinet Designer #
Περισσότερα
17/04/2016 21:58 #35946 από Aristos !!!
Απαντήθηκε από Aristos !!! στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Super ....
Εχω βρει και εγω μερικα πραγματα στο παζαρι ....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
18/04/2016 05:18 #35949 από Fotis_KFOR

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
18/04/2016 10:13 - 18/04/2016 10:14 #35950 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Καλόπαιχτα και τα δύο αποκτήματα Άκη!
Με τέτοιες "ανακαλύψεις" αξίζει πραγματικά το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής!
;)

80s resurrection

• haris_216
  • Το Άβαταρ του/της haris_216
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
21/04/2016 15:43 - 21/04/2016 15:44 #35974 από haris_216
Απαντήθηκε από haris_216 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Να κάνω κι εγώ μια, ίσως χαζή, παρατήρηση/ερώτηση.

Με δεδομένο ότι οι "βουτιές" μέσα σε κάδους σκουπιδιών είναι κάτι συνηθισμένο για παλιατζήδες και λοιπούς (νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ το βλέπουμε τριγύρω μας καθημερινά) είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πολλά από αυτά που βρίσκονται σε κάθε είδους παζάρια έχουν βγει από εκεί μέσα. Και οκ, αν πάρεις κάτι που μπορεί να πλυθεί (ρούχο, μπάλα, εργαλείο, κλπ) του ρίχνεις ένα καλό πλύσιμο με χλωρίνες και τα συναφή και γίνεται "καινούργιο".
Με τα υπόλοιπα όμως (πχ ηλεκτρονικά) τα οποία δεν μπορούν να πλυθούν (εκτός αν τα λύσει κανείς τελείως) και που για να τα λύσεις έχεις ήδη έρθει σε επαφή με ότι αηδιαστικό ή υγρό το είχε "λούσει" τί κάνει κανείς;

Ή μήπως είναι το απλό ψυχαναγκαστικό άγχος μου το οποίο δεν έχει ανησυχήσει/προβληματίσει κανένα;

υγ. Βέβαια θα πει κανείς γιατί δεν σε προβληματίζει ανάλογα κάτι που πήρες από κάποιο γνωστό; Οκ, μπορεί να μην έχεις κι εκεί κάποια εγγύηση αλλά τουλάχιστον είναι πιο απίθανο να ήρθε σε επαφή με λερωμένο κ....χαρτο το οποίο όμως κατοικοεδρεύουν σίγουρα μέσα στου κάδους

(sorry για τις "εικόνες" που ίσως να υπέβαλα στο μυαλό σας με τα παραπάνω)

• lliont
  • Το Άβαταρ του/της lliont
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
21/04/2016 18:49 - 21/04/2016 19:12 #35975 από lliont
Απαντήθηκε από lliont στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Αν σιχαίνεται κανείς εύκολα και δεν αντέχει την σκόνη κ.λ.π. τότε το παζάρι όντως δεν θα είναι το πιο ευχάριστο μέρος για αυτόν. Έχω δει κυρίες με πλαστικά γάντια να επεξεργάζονται τα διάφορα ανικείμενα που τις ενδιαφέρουν. Εγώ δεν είμαι τόσο ευαίσθητος αλλά έχω υγρά χαρτομάντηλα στο αμάξι για μετά.

TI-99/4a, ZX81, ZX Spectrum+, Sinclair QL, Commodore C64c, Atari 800, Lion Computer
users.sch.gr/tliontakis/index.php/my-projects

• haris_216
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
21/04/2016 19:59 - 21/04/2016 20:02 #35976 από haris_216
Κοίτα, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με το παλιό, σκονισμένο ή λίγο βρώμικο.
Άλλωστε η πρωϊνή κυριακάτικη βόλτα με τον πατέρα μου στο "μοναστηράκι" ήταν αρκετά συχνή και από τις όμορφες εικόνες που έχω από παιδί.
Αλλά τότε ήταν άλλες εποχές. Οι παλιατζήδες γύριζαν στους δρόμους, μάλιστα τότε έδιναν (ναι, πλήρωναν) και κάνα "τάλαρο" για αυτά που έπαιρναν, ο κόσμος πετούσε πράγματα πιο δύσκολα και σίγουρα τα περισσότερα αντικείμενα είχαν "καθαρή" (όσο περίεργο και αν ακούγεται) βρωμιά. Δηλαδή κυρίως τη σκόνη που συσσωρεύεται στις αποθήκες και στα πλυσταριά. Πράγματα μέσα σε κάδους δεν βρίσκονταν γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχαν κάδοι!!!
Αλλά τώρα οι "καταδύσεις" που βλέπω σε κάδους καθημερινά με βάζουν σε σκέψεις, ειδικά όπως ανέφερα, για το αντικείμενα που δεν επιδέχονται...μπουγάδα

• Axilleas1981
  • Το Άβαταρ του/της Axilleas1981
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
21/04/2016 21:13 #35977 από Axilleas1981
Απαντήθηκε από Axilleas1981 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Η λυση ειναι μια! Μπανιο και περασμα ολων των πραγματων με BETADINE οτι θα εκανε ο Κατακουζινος! χαχαχαχα!!! :P
Πλακα κανω ετσι; Επειδη κανω κι εγω αυτη την βολτουλα στα παζαρια,η λυση για τα ηλεκτρονικα ειναι ενα καθαρισμα με μωρομαντηλα και στην συνεχεια περασμα με λιγο οινοπνευμα!
Τωρα αν ο αλλος σιχαινεται,καλυτερα να μην παει καθολου! Τα ποιο πολλα πραγματα εκει ειναι μεσα στην σκονη και την μπιχλα, ξερεις οτι σε τετοια παζαρια συναντας αυτο το φαινομενο! Ενα ζευγαρι γαντια και με δικες σου σακουλες θα εισαι/ειστε μια χαρα!

• lliont
  • Το Άβαταρ του/της lliont
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
21/04/2016 21:13 #35978 από lliont
Απαντήθηκε από lliont στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Προσπαθώ να αποτρέψω κάποιους από το να κατέβουν γιατί ξυπνάω αργά την Κυριακή και δεν θα μου αφήσουν τίποτα μέχρι να φτάσω. :evil: :blush: :lol:

TI-99/4a, ZX81, ZX Spectrum+, Sinclair QL, Commodore C64c, Atari 800, Lion Computer
users.sch.gr/tliontakis/index.php/my-projects

• Axilleas1981
  • Το Άβαταρ του/της Axilleas1981
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
21/04/2016 21:45 #35983 από Axilleas1981
Απαντήθηκε από Axilleas1981 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

lliont έγραψε: Προσπαθώ να αποτρέψω κάποιους από το να κατέβουν γιατί ξυπνάω αργά την Κυριακή και δεν θα μου αφήσουν τίποτα μέχρι να φτάσω. :evil: :blush: :lol:

Ειναι κι αυτο ενα θεμα! Πηγα τις προαλλες μια βολτα κατα τις 8.30 και βρηκα σ'εναν παγκο ενα sega master system και το αφησα.Παω 2 παγκους πιο κατω και σκεφτηκα οτι εκανα μ....κια που το αφησα! παω παλι πισω και πουθενα το sega,εκανε φτερα! ουτε 5 λεπτα δεν ειχαν περασει! Ενταξει το αφησα γιατι το εχω αν δεν το ειχα θα το χτυπουσα χωρις δευτερη σκεψη!
Ειναι αυτο που λες! Αν δεν πας πρωι,μετα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις κατι καλο!

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63 Συντάκτης θέματος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
21/04/2016 22:33 #35986 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Βλέπεις φίλε @haris_216 σαν γιατρός το επάγγελμα το πρώτο και το πιο φτηνό πράγμα που ένας κάνει πριν βάλει στο σπιτι του οτιδήποτε ειναι ψέκασμα τα πάντα με ισοπροπυλικη αλκοόλη στον κήπο, μετά λύσιμο και καθάρισμα και τέλος retrobright, είτε έρχεται απο το παζάρι είτε ειναι απο εσένα (πχ) η όποιονδηποτε άλλο που μπορεί να είναι φορέας ηπατίτιδας και να μην το ξέρει.
Απο την άλλη μεριά σαν υιός κτηνιάτρου ο πατέρας έλεγε ότι δεν σκοτώνει παχαίνει και πρέπει να πω ότι το εφάρμοσα πολλες φορές στην ζωή μου ειδικά όταν τα χρονια του πανεπιστημίου που λείπανε τα λεφτά και η όρεξη για ταξίδια ηταν μεγάλη ειδικά για ασιατικές χώρες φεύγαμε με ενα πρακτορείο στην Ιταλία που σπουδαζα ονόματι avventure nel mondo του οποίου το σύνθημα ηταν "λίγη βρωμια δεν σκότωσε ποτε κανένα". Εαν συχαινομουν δεν θα είχα γυρίσει μισό κόσμο με ότι ένας αυτή την στιγμη ξοδεύει συνήθως σε "ενα" ταξίδι. Βασικά ειναι όλα θέμα νοοτροπίας και κινήτρου, ειδικά όταν στην Βιρμανια έτρωγα νυχτερίδες και σάπιο Χέλι για λίγες πρωτεΐνες αλλα αυτή ειναι άλλη ιστορία.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee

• haris_216
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
22/04/2016 11:39 - 22/04/2016 11:43 #35989 από haris_216
Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν από τους προλαλησαντες.
Άλλωστε κι εγώ έχω κάνει ταξίδια ή camping στα οποία μπορεί να κοιμήθηκα στο πάτωμα, να χρησιμοποίησα αμφίβολες τουαλέτες, να μασούλησα σε μέρη που όχι μόνο δεν είχαν ακούσει για Michelin stars αλλά μπορεί να μην γνώριζαν και τα...λάστιχα!!! και γενικά να "έριξα" αρκετά τον πήχυ σε σχέση με την καθημερινότητά μου. Μάλιστα τολμώ να πω ότι όλα αυτά αποτελούσαν και μέρος της γοητείας του εκάστοτε ταξιδιού και των αναμνήσεών μου.
Ίσως παλιότερα να μην το σκεφτόμουν καθόλου το θέμα του κάδου που προανέφερα.
Ίσως μεγαλώνοντας σκεφτόμαστε πράγματα που παλιά δεν τους δίναμε σημασία.
Ή ίσως και η εικόνα που έχει γίνει καθημερινότητα να βάζει ιδέες που παλιότερα δεν περνούσαν καν απ' το μυαλό.

Τα διάφορα καθαριστικά που αναφέρθηκαν δεν δημιουργούν προβλήματα; πχ θάμπωμα πλαστικών, ξεβάψιμο/σβήσιμο (γραμμάτων, logo, κλπ);

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63 Συντάκτης θέματος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
22/04/2016 16:04 #35990 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Όχι δεν δημιουργούν κανένα προβλημα, και για τα υπέρ ευαίσθητα, μίγμα 50% ισοπροπανολη και νερό. Να δεις πως καθαρίζει και τις οθόνες απο led TV. :shake:

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": haris_216

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
23/04/2016 02:34 #35995 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Υπάρχει και το Dettolsept για τις εξωτερικές επιφάνειες.
Θα το βρείτε στο φαρμακείο.
:)

80s resurrection

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.308 δευτερόλεπτα