Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

• kerkyra2007
  • Το Άβαταρ του/της kerkyra2007
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Άπορος AmigaFun
Περισσότερα
02/11/2015 13:22 #32827 από kerkyra2007
Απαντήθηκε από kerkyra2007 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε: Όπως πάντα δεν ειναι η ευκαιρία που νοιάζει αλλα ο ρετρό ρομαντισμός που πολλοί εδώ μέσα έχουν. Το ρετρό υπάρχει γιατι σε μεταφέρει σε κάποια προσωπική στιγμη ευτυχίας του παρελθόντος όπου είχες κάτι η επιθυμούσες κάτι.

Άσχετο με το θέμα αλλά δεν μπορούσα να μη σχολιάσω την τόσο εύστοχη περιγραφή για το hobby μας.
Ευχαριστούμε Άκη :beers:

AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos, jimn

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• borellus
  • Το Άβαταρ του/της borellus
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
02/11/2015 14:35 #32829 από borellus
Απαντήθηκε από borellus στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε:

borellus έγραψε: Δεν έχω πάει γιατί δεν καίγομαι να τρέχω Κυριακή πρωί (άλλοι πάνε από τις 4 τα ξημερώματα) αλλά έχω ακούσει ότι σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες, σίγουρα θα βρεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, το θέμα ποιότητας είναι θέμα τύχης, θα χρειαστείς σίγουρα κονέ για να πάρεις πράγματα πριν από άλλους!
Αυτά!
Και πάλι βέβαια δεν έχω σκοπό να πάω.. μόνο αν είμαι βόλτα εκεί κοντά και περάσω στο καπάκι φεύγωντας lol

Φίλε borellus πιθανόν λόγω ηλικίας ίσως έχεις χάσει λίγο το νόημα γιατι ένας μπορεί να σηκώνεται 5 το πρωί την Κυριακή για να πάει εκει. Όπως πάντα δεν ειναι η ευκαιρία που νοιάζει αλλα ο ρετρό ρομαντισμός που πολλοί εδώ μέσα έχουν. Το ρετρό υπάρχει γιατι σε μεταφέρει σε κάποια προσωπική στιγμη ευτυχίας του παρελθόντος όπου είχες κάτι η επιθυμούσες κάτι. Το παζάρι εμένα μου θυμίζει όταν 10χρονο παιδί με χόμπι τα ηλεκτρονικά και πολύ λίγα λεφτά κατεβαίναμε μαζι με μερικούς συμμαθητές με την ίδια τρέλα Κυριακή πρωί χαράματα στο γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι με την ελπίδα να βρούμε κανένα εξάρτημα, καμία λυχνία 6L6 μπας και τελειώσουμε τον πομπό στα μεσαία και σταυρώσουμε καμία γκομενα. Με την ίδιο ενθουσιασμό διαλέγω καμία φορά να πάω για ρετρό κυνήγι και ναι να σηκώνομαι 5 η ώρα γιατι ανακάλυψα ότι καλο μου κάνει, είχα ξεχάσει τον κόσμο εκείνης της ώρας και ηταν σημαντικό να τον θυμηθώ.
Κατα τα αλλα, εάν δεν έχεις πραγματικά καλές γνώσεις retro repair καλύτερα να το αφήσεις γιατι χρειάζεται πολύ κ@λ@ για να πάρεις κάτι που να δουλεύει άμεσα.

Φίλε Pluto, υπάρχει μόνο ένας βασικός λόγος που δεν θα πήγαινα.. τον ανέφερα σε γενικές γραμμές στο προηγούμενο post μου..
Και δεν έχει να κάνει με το πρωινό ξύπνημα, την ποιότητα των πραγμάτων..
(Συμφωνώ απόλυτα πάντως με το θέμα του ρετρο ρομαντισμού που ανέφερες).

Δεν πάω γιατί όπως μου έχουν επιβεβαιώσει και άτομα που πηγαίνουν συνεχώς, αυτά που με ενδιαφέρουν δεν θα τα πάρω.
Αν πάω πχ στις 6 και ζητάω από κάποιους πωλητές "έχεις κάτι από την τάδε κονσόλα" θα μου απαντήσουν πως δεν έχουν, ενώ έχουν.
Ο λόγος?
Τα πράγματα είναι κρατημένα μέχρι να έρθουν οι καθιερωμένοι πελάτες και να αγοράσουν αυτά που θέλουν. Από αυτά που θα αφήσουν μετά μπορούν να πάρουν όλοι οι υπόλοιποι.
Δεν είναι βέβαια παράλογο αυτό καθώς οι καλοί πελάτες προηγούνται.
Οπότε το παζάρι είναι καθαρά για μια χαλαρή βολτίτσα, να θυμηθούμε τα παλιά καλά χρόνια και αν κοιμηθεί ο θεός ίσως βρούμε κάτι σε καλή κατάσταση που να μας ενδιαφέρει και δεν αγόρασαν αυτοί που τα είδαν πριν από εμάς.

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
02/11/2015 16:36 - 02/11/2015 16:41 #32838 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε:

borellus έγραψε: Δεν έχω πάει γιατί δεν καίγομαι να τρέχω Κυριακή πρωί (άλλοι πάνε από τις 4 τα ξημερώματα) αλλά έχω ακούσει ότι σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες, σίγουρα θα βρεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, το θέμα ποιότητας είναι θέμα τύχης, θα χρειαστείς σίγουρα κονέ για να πάρεις πράγματα πριν από άλλους!
Αυτά!
Και πάλι βέβαια δεν έχω σκοπό να πάω.. μόνο αν είμαι βόλτα εκεί κοντά και περάσω στο καπάκι φεύγωντας lol

Φίλε borellus πιθανόν λόγω ηλικίας ίσως έχεις χάσει λίγο το νόημα γιατι ένας μπορεί να σηκώνεται 5 το πρωί την Κυριακή για να πάει εκει. Όπως πάντα δεν ειναι η ευκαιρία που νοιάζει αλλα ο ρετρό ρομαντισμός που πολλοί εδώ μέσα έχουν. Το ρετρό υπάρχει γιατι σε μεταφέρει σε κάποια προσωπική στιγμη ευτυχίας του παρελθόντος όπου είχες κάτι η επιθυμούσες κάτι. Το παζάρι εμένα μου θυμίζει όταν 10χρονο παιδί με χόμπι τα ηλεκτρονικά και πολύ λίγα λεφτά κατεβαίναμε μαζι με μερικούς συμμαθητές με την ίδια τρέλα Κυριακή πρωί χαράματα στο γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι με την ελπίδα να βρούμε κανένα εξάρτημα, καμία λυχνία 6L6 μπας και τελειώσουμε τον πομπό στα μεσαία και σταυρώσουμε καμία γκομενα. Με την ίδιο ενθουσιασμό διαλέγω καμία φορά να πάω για ρετρό κυνήγι και ναι να σηκώνομαι 5 η ώρα γιατι ανακάλυψα ότι καλο μου κάνει, είχα ξεχάσει τον κόσμο εκείνης της ώρας και ηταν σημαντικό να τον θυμηθώ.
Κατα τα αλλα, εάν δεν έχεις πραγματικά καλές γνώσεις retro repair καλύτερα να το αφήσεις γιατι χρειάζεται πολύ κ@λ@ για να πάρεις κάτι που να δουλεύει άμεσα.

Ακριβως ετσι ειναι...εγω δεν πηγαινω καν τοσο πρωι..συνηθως πηγαινω κατα τις 10-11,εκτος και εαν παω στην δουλεια οποτε μπορει να ειμαι κατα τις 8:00 εκει...εχω βρει αρκετα πραγματακια σε εξαιρετικες τιμες που ουτε στον υπνο μου δεν θα τα εβρισκα αλλιως...Ποτε δεν ρωταω τον πωλητη εαν εχεις αυτο ή εκεινο...βλεπω τι εχει μπροστα και εαν συμφωνησουμε στην τιμη το παιρνω.Πιο πολυ ομως πηγαινω για τον χαβαλε και για ενα ταξιδι στο παρελθον,παρα σαν αυτοσκοπο για να παρω ντε και καλα κατι,αφου παρα πολλες φορες δεν εχω αγορασει τιποτε...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
02/11/2015 19:40 #32844 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
έχετε βρει και home υπολογιστές εκεί ή λόγω παλαιότητας δεν έχουν τίποτα;

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63 Συντάκτης θέματος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
16/11/2015 11:59 #33058 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Συνεχίζουμε λοιπόν μετά απο ενα μικρό διάλειμμα την εξιστόρηση της πρώτης βόλτας στο παζάρι, απο τότε εχω πάει άλλες 2 φορές βρίσκοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως βλέποντας και άλλους φίλους να βρίσκουν αλλα ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Στην εκπληκτική λοιπόν τιμή των €3 ευρώ αγοράζω απο έναν παππού ενα playstation one το οποίο έλειπε απο την συλλογή μου, είχε το αυθεντικό χειριστήριο και το καλωδιο βίντεο αλλα δεν είχε τροφοδοτικό. Η εμπειρία μου έδειξε ότι όταν βρίσκεις πακέτο και λείπει κάτι κάπου εκει κρύβεται η αιτία. Η βρωμια που είχε μαζέψει ανείπωτη τόσο που ντράπηκα να το φωτογραφησω, αλλα πρέπει ν πω ότι τα πλαστικά που είχε χρησιμοποιήσει η Sony ηταν πολύ καλής ποιότητας τόσο ώστε μετά απο μπάνιο απολύμανση και μπόλικη ισοπροπανολη δύσκολα καταλαβαίνεις ότι μόλις δεν βγήκε απο το κουτί. Πάμε τωρα στα τεχνικά, ο φίλος Χρήστος μου χάρισε ενα αυθεντικό τροφοδοτικό που είχε παραπανίσιο και η σύνδεση για την πρώτη δοκιμή έτοιμη... (οι τελευταίες λέξεις ενός άλλου παιδιού ηχούσαν "αυτά ειναι σκυλιά δεν χαλάνε με τίποτα θα δεις θα δουλεύει"). Δυστυχώς μείναμε στο "θα", οποτε περάσαμε στη φάση δυο, άνοιγμα και επισκόπηση. Το μηχάνημα δεν έδειχνε να παίρνει τροφοδοσία οποτε αρχίσαμε απο εκει, δίπλα στο βύσμα μια δίοδος Smd είχα σκάσει αφήνοντας μια μαύρη σκόνη και μια τρύπα. Οπα λέω λες να είμασταν τόσο τυχεροι. Την αλλάζω με μια Zener που είχα πρόχειρη και τίποτα, πάλι δεν έφτανε πουθενά ρεύμα. Κατεβάζω το κύκλωμα της motherboard απο το Ίντερνετ και φάτσα κάρτα η Sony βλέπω έβαλε 4 ασφαλειες Smd πριν απο τα 4 βασικά κυκλώματα τροφοδοσίας. Όντως πολύ προσεγμένη κατασκευή αυτο το PsOne. Τις μετράω και όλες καμένες, ποιος ξέρει με ποιο τροπο πήγαν να το τροφοδοτήσουν οι άνθρωποι... στα 220 το βάλανε. Αυτές οι ασφάλειες ειναι πολύ μικρές και σε μορφή Smd δεν υπάρχουν εδώ, οποτε χρησιμοποίησα την κλασική μέθοδο και αντικατέστησα και τις 4 με 0Ω Smd αντιστάσεις. Αποτέλεσμα ο χαρακτηριστικός ήχος του playstation ακούστηκε για άλλη μι φορά στην τηλεόραση. Όμως δεν είχαμε τελειώσει... η εικόνα ηταν άθλια και γεμάτη παράσιτα. Ψάχνω βοήθεια στα φόρουμ και τίποτα, διαβάζω εάν υπάρχει κανένα θέμα με πυκνωτές και πουθενά δεν γράφουν κάτι, αλλα επειδή εχω δει τι κάνουν αυτά τα εξαρτήματα αποφασίζω να αλλάξω τους 4 βασικούς Smd πυκνωτές στην έξοδο βίντεο. Δεν το περίμενα αλλα η εικόνα πιστεύω δεν έδειξε τόσο τέλεια ούτε απο καινούργιο, οποτε προσθέτουμε και το psx στην λίστα αλλαγή πυκνωτών.
Πριν λοιπόν ξανμονταρουμε το όλο σύστημα θυμήθηκα ότι κάπου είχα μερικά pic12f629 απο την εποχή που φτιάχναμε πειρατικές κάρτες για Nova, αυτο το τσιπάκι έκανε και για modchip στο Psx, ευκαιρία λοιπόν το προγραμματίζουμε με την τελευταία βερσιον του mm3 stealth και με 4 κολλήσεις στην πλακέτα κάναμε και το mod.
Τελικό στάδιο η δοκιμή λειτουργίας, παίρνω ενα απο τα λίγα αυθεντικά παιχνίδια που μου έμειναν απο το Ps1 και η κονσόλα απογειώνεται όμορφη καθαρή και λειτουργική. Άντε καλα ξόδεψα και αυτά τα τρία ευρώ. Με τα αντιγραμμένα μου δίνει ακόμη κάτι ψιλό προβλήματα αλλα πλέον είδα ότι δίνοντας ενα μικρό tweak στο laser άρχισε να μου διαβαζει και όλες τις αντιγραφές με κάποιο μικρό glitch ακόμη στον τύπο του cd που χρησιμοποιείς, πιστεύω ότι με ενα πιο καλο ρυθμισμα και αυτο το τελευταίο θα λυθεί αλλα σε λίγο καιρό, για την ώρα φτάνει ας χρησιμοποιήσω τα verbatim cd που εχω με τα οποία ειναι πλήρως συμβατή. Λίγες φωτό αλλα πολύ διασκεδαστική δουλειά. Ελπιζω να μην σας κούρασα και θα ήθελα ενα feedback εάν το ποστ ενδιαφέρει να το συνεχίσω.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, angel_grig, chdlee, glaros, VincentGR, alex76gr, aidivn

• VincentGR
  • Το Άβαταρ του/της VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
16/11/2015 13:19 #33060 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Ζωγράφισες πάλι γιατρέ!!

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/11/2015 16:05 #33063 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Mπραβο Ακη!!Εξαιρετικος!!!Συνεχισε ετσι!! :clap1: :clap1: :bow: :clap2:

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
16/11/2015 17:34 #33064 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Φοβερή δουλειά Άκη, μπράβο για την πολύ επιμονή που σίγουρα θα χρειάστηκες για όλο το σκηνικό αυτό που έκανες!

Και ταυτόχρονα πέρα από το χόμπι κάνεις και παραπάνω πρακτική στην ηλεκτρονική και στις επισκευές των μηχανημάτων γενικά :)

• konc
  • Το Άβαταρ του/της konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/11/2015 18:19 #33065 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε: ... θα ήθελα ενα feedback εάν το ποστ ενδιαφέρει να το συνεχίσω.

Μη ρωτάς καν!

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
17/11/2015 02:37 #33085 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr

Pluto63 έγραψε: ... θα ήθελα ενα feedback εάν το ποστ ενδιαφέρει να το συνεχίσω.

Αντί για αντιστάσεις "0" μπορούμε να βάλουμε σκέτο σύρμα ή να ενώσουμε τα pads ?

Το laser πως το ρύθμισες ?

• Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
17/11/2015 09:21 - 17/11/2015 09:22 #33090 από Pluto63

glaros έγραψε:

Αντί για αντιστάσεις "0" μπορούμε να βάλουμε σκέτο σύρμα ή να ενώσουμε τα pads ?

Το laser πως το ρύθμισες ?

Ναι το ίδιο ειναι, η σύρμα η ένωση pad, η μεγαλυτερες Smd ασφάλειες αλλα θα εξέχουν. Το laser εχει ενα τριμερακι στο καλωδιο, το γυρνάς δεξιόστροφα και μετράς την αντίσταση να μην πάει κάτω απο 600Ω, στη θεωρία λένε ότι η κεφαλή του σονυ αντέχει μέχρι 100Ω αλλα δεν θα το ρίσκαρα ποτέ, εάν δεν διαβάζει γύρω στα 600 άλλαγμα.

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
17/11/2015 10:49 #33092 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
Για ακόμα μια φορά :bow:

• Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
17/04/2016 20:26 - 17/04/2016 20:27 #35942 από Pluto63
Μετά απο αρκετό καιρό κατόρθωσα σήμερα να ξυπνήσω νωρίς και να πάω στο γνωστό μέρος. Εντάξει δεν βρήκα το Vectrex που ονειρεύτηκα το προηγούμενο βραδυ αλλα φανταστείτε την χαρά μου όταν κάτω απο κάτι καλώδια πήρε το μάτι μου κάτι γνώριμο που μόνο σε φωτογραφίες είχα δει, ενα μαύρο μεταλλικό κουτάκι με γραμμένο Pac man πάνω του, ρωτάω τον μπάρμπα ποσό θες περιμένοντας να φριξω και έτοιμος για σκληρό παζάρι αλλα όταν άκουσα €2 ντράπηκα και του έδωσα €5, άκουσα και 15 ευχαριστω που εγω έπρεπε να πω. Ουτε ξεσκόνισμα δεν ήθελε και επιτέλους καταλαβα την ποιότητα aneroussis. Το ήθελε η μέρα και πιο βαθειά μεσα στα δρομάκια άλλο ενα αστέρι στην εξωφρενική τιμή των €4 εγινε δικό μου, μια πλήρως λειτουργική τσιπαρισμενη Ps1 κονσόλα με το skin theme του tomb raider το πρώτο παιχνιδι που έπαιξα και έλιωσα εκείνη την εποχή, και απο πάντα ηθελα. Τι να πω άξιζε το χραματιανο ξύπνημα.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee

• GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
17/04/2016 20:53 #35943 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
:bow: :clap2: :clap2: :clap2: :yes:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pluto63

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
17/04/2016 21:02 #35944 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Κυριακάτικη βόλτα στο Γύφτο.Παζαρο.gr
... τυχερουλη ...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pluto63

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.469 δευτερόλεπτα