Topic-icon Fotis_KFOR - Αναδιοργάνωση του χώρου με τη συλλογή μου (retro computers room)

Περισσότερα
08/10/2016 02:42 - 08/10/2016 03:18 #37474 από Fotis_KFOR
Όπως σας είχα γράψει, κάνω μια αναδιοργάνωση του χώρου με τη συλλογή μου για να να χωράνε και γενικά να τακτοποιηθούν καλύτερα τα πράγματα, αφού αν δεν είναι τακτοποιημένα σωστά αρχίζουν να δεσμεύουν παραπάνω χώρο με συνέπεια να υπάρχουν πράγματα σε πάτωμα, ντουλάπια κτλ (μόνο το ψυγείο τη γλύτωσε) :P Έτσι μετά από κάποιες συζητήσεις με διάφορους φίλους π.χ. Νεκτάριο, Ορφέα κτλ άρχισα να σκέφτομαι κάποια σενάρια.

Οπότε με την κατάσταση να είναι κάπως έτσι (και όχι μόνο) :
αποφάσισα να βάλω επιπλέον κάποια ράφια στο δωμάτιο που εκεί φωτογραφίζω τα μηχανήματα της συλλογής για τη gallery και φαίνεται παρακάτω (έχει μετακινηθεί το τραπέζι) :
Έτσι λοιπόν για αρχή μπήκαν τα ράφια :

Αποφάσισα σε αυτά τα ράφια να βάλω τα ρετρό περιοδικά της συλλογής για να είναι μαζεμένα εκεί.

Οπότε με τη συνοδεία ρετρό μουσικής για να μπω στο κλίμα και να πάρω κουράγιο, άρχισα να τα μεταφέρω από το άλλο δωμάτιο με τους ρετρό υπολογιστές / κονσόλες :

στα καινούργια ράφια :

Παρόλο που από τις φωτογραφίες πιθανόν να μην φαίνεται τόσο χρονοβόρο ή μπελαλίδικο, στην πραγματικότητα καθυστερούσα αρκετά κάθε λίγο ελέγχοντας τα περιοδικά για να είναι ταξινομημένα σωστά (ανά τίτλο περιοδικού, ανά αύξοντα αριθμό κτλ - μακάρι να υπήρχε ένα Sort by Type όπως στον υπολογιστή :P) αφού παρόλο που όταν πρωτοέφτιαξα το retro room τα είχα φτιάξει και ταξινομήσει , με τον καιρό αρκετά από αυτά είχαν ανακατευτεί είτε λόγω των εκθέσεων που έπαιρνα ενδεικτικά κάποια τεύχη εκεί ή λόγω που έστειλα κάποια για σκανάρισμα κτλ αλλά επίσης βρήκα και κάποια λαθάκια με την κωδικοποίηση / καταγραφή της συλλογής αφού π.χ. βρήκα 2-3 που τα είχα φωτογραφήσει για τη gallery αλλά δεν ήταν περασμένα στη λίστα ή το αντίθετο, ή έψαχνα σε μια φάση για κάποια συνοδευτικά περιοδικών που δεν έβρισκα για να τα έχω συγκεντρωμένα κτλ , οπότε καθυστέρησα αρκετά (χώρια που είναι θεόβαρα τα άτιμα) και έτσι ολοκλήρωσα μόνο τα pc master και τα pixel και θα συνεχίσω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα.

Άλλη μια καθυστέρηση ήταν σε μια απόφαση της στιγμής να βγάλω από εκεί και το ψυγείο αφού όταν άρχισα να βάζω περιοδικά είδα ότι εμπόδιζε παραπάνω από όσο νόμιζα στη θεωρία. Έτσι λοιπόν μετακινήθηκε και αυτό και τώρα τα ράφια με τα περιοδικά είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμα.

Έτσι έφυγε ένα ολόκληρο πρωινό μόνο για να τακτοποιηθούν τα pc master και pixel !!! (αρχικά πίστευα ότι σε ένα πρωινό θα τελείωνα με όλα τα περιοδικά) :black-eye:

Λογικά στα υπόλοιπα περιοδικά επειδή είναι περισσότερα και διαφορετικά μάλλον θα έχει πιο μπουρδούκλωμα η φάση.
Οπότε ρετρό μουσική στο φούλ και συνεχίζουμε όταν βρεθεί λίγος χρόνος..

Και όταν με το καλό τελειώσω το στήσιμο των περιοδικών που ακόμα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία και έχουν ανακατευτεί και αρκετά :τότε ξεκινάνε τα δύσκολα, αφού θα πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση στους υπολογιστές, κονσόλες, περιφερειακά, handhelds κτλ με τα ράφια που άδειασαν από εκεί τα περιοδικά αλλά και να φτιαχτούν για όλα ξεχωριστά πλαστικοποιημένα αυτοκόλλητα για τα ράφια που να γράφει τι μηχάνημα είναι το καθένα, να φωτογραφίσω και να κωδικοποιήσω με αυτοκόλλητα - λίστες κτλ αρκετά μηχανήματα και περιοδικά που ακόμα δεν έχω προλάβει και πολλά άλλα.

Οπότε όταν προχωράει κάτι με την αναδιοργάνωση του χώρου και μέχρι να ολοκληρωθεί θα ενημερώνω εδώ :)
Σε κάποια στάδια θα έχω και βοήθεια από την ομάδα, οπότε κάποια πράγματα θα γίνουν γρηγορότερα και πιο ευχάριστα :)
Last edit: 08/10/2016 03:18 by Fotis_KFOR.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": geo1977, GeoAnas, chdlee, spyros.s, fanny, supacoopa, sly*m, anasta.idents

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2016 05:12 #37476 από fanny
Φώτη, πραγματικά ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα!!! :-O
Καλό κουράγιο!!! :-D

Αν χρειαστείς βοήθεια, ξέρεις ε χεχεχεχεχεχε...!!! ;-) :-D :-P
Δώσε πόνο!!! :-)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2016 06:14 #37479 από geo1977
Πολύ ωραία κάνε χώρο να πίνουμε καφεδακι αγκαλιά με τα ρετρό χεχεχε:lol: :lol: :woohoo: :woohoo:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/10/2016 09:29 #37482 από nkary
Ωραίος Φώτη
Μια διευκρίνηση. Μα καλά έχεις μετατρέψει όλο το σπίτι σου σε μουσείο? ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2016 17:54 #37502 από Fotis_KFOR

nkary έγραψε: Ωραίος Φώτη
Μια διευκρίνηση. Μα καλά έχεις μετατρέψει όλο το σπίτι σου σε μουσείο? ;)


Αναγκαστικά χρειάζεται περισσότερος χώρος, το προσπαθούσα πολύ καιρό να περιοριστώ αλλά είναι κάπως αναγκαίο πλέον.

Από τη στιγμή που δεν μένω εκεί , χρησιμοποιώ 2 δωμάτια για τις ανάγκες του retro room (και δεν έχω φάει και ξύλο ακόμα που λίγο - λίγο "επεκτείνομαι") ::pacbad::

Αργότερα αν θέλω και άλλο χώρο ...........δεν ξέρω :whistle:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2016 22:16 #37504 από glaros

Fotis_KFOR έγραψε: ...που λίγο - λίγο "επεκτείνομα...


... σαν τον κισσό :evil:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, geo1977, fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2016 11:38 #37590 από Fotis_KFOR
Είχα κάνει λίγη δουλίτσα με τα περιοδικά τις προηγούμενες μέρες όσο προλάβαινα λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, αλλά εχθές ήρθε ο φίλος Χρήστος (chdlee) επίσκεψη στο retro room - πρώτη φορά και αυτός - να τα πούμε αλλά και για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση και έτσι σχεδόν τελειώσαμε τα περιοδικά. :thanx:

Πραγματικά όταν έχεις παρέα και μάλιστα από καλούς φίλους, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε συζητώντας και παράλληλα να μεταφέρουμε τεύχη, να ελέγχουμε λίστες (κάτι σαν "απογραφή") και να τα τοποθετούμε με σειρά ανά τίτλο.

Μας παίδεψαν κάποια περιοδικά που είτε δεν τα βρίσκαμε επειδή είχαν ανακατευτεί, αλλά και λόγω της αρίθμησης που επέλεγαν κάποια περιοδικά έχοντας ίδιους αριθμούς τευχών και έγραφαν μήνα / έτος και έπαιρνε λίγο παραπάνω ώρα για να διασταυρώνεις αν αυτά που είχα γράψει στη λίστα ήταν αυτά που κρατούσαμε και ταξινομούσαμε.
Μένει λίγη δουλειά για να ολοκληρωθεί η "μετακόμιση" - ταξινόμηση των περιοδικών και μετά σειρά έχουν οι υπολογιστές / κονσόλες - περιφερειακά.
Εκεί έχει να γίνει πανηγύρι :black-eye: ;)
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": geo1977, GeoAnas, chdlee, spyros.s, fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2016 21:13 - 15/10/2016 21:34 #37592 από chdlee
Χαρηκα πολύ που επισκέφτηκα τον Φώτη στο χώρο με τη συλλογή του. Εκτός από την τακτοποίηση των περιοδικών και την τοποθέτησή τους στη νέα θέση τους, είχα την ευκαιρία να δω και να θαυμάσω αυτά τα σπάνια και σπουδαία μηχανήματα από κοντά! Mαζί με τον Φώτη κάναμε μια αρχή με τα περιοδικά. Σιγά σιγά ο χώρος θα τακτοποιηθεί και όλα αυτά τα αντικείμενα θα δείχνουν ακόμη πιο όμορφα! :cheer:Εδώ αγκαλιά... με τον υπολογιστή TULIP pc compact 2 !:monkey8bit:

80s resurrection
Συνημμένα:
Last edit: 15/10/2016 21:34 by chdlee.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, geo1977, GeoAnas, spyros.s, fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2016 12:02 - 21/10/2016 12:09 #37619 από Fotis_KFOR
Οι εργασίες συνεχίστηκαν και εχθές αφού ήρθε για παρέα και βοήθεια ο Νεκτάριος :thanx: και μπορώ να πω ότι έγιναν μπόλικα πράγματα στην αναδιοργάνωση του χώρου και αρκετές αλλαγές στο στήσιμο των πραγμάτων.

Η κουζίνα που εκεί φωτογραφίζω όλα τα μηχανήματα που έχω στη gallery για να είναι σαν virtual εκθέματα για τον κόσμο, ενώ είχε τακτοποιηθεί από την προηγούμενη φορά και μπορούσες επιτέλους να περπατήσεις όπως λέγαμε, τώρα πάλι γίνεται (προσωρινά) το χάος επειδή μεταφέραμε αρκετά από το ένα δωμάτιο στο άλλο για τις ανάγκες της αναδιοργάνωσης.

Έγιναν μπόλικα πράγματα λοιπόν όπως :

- Μετακινήσαμε το ψυγείο σε άλλη θέση (μόνιμα) ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση στα περιοδικά ή σε τυχόν μηχανήματα κτλ
- Μεταφέραμε από το πάνω ράφι όσα κουτιά είχα εκεί από τα μηχανήματα και τα στήσαμε στην κουζίνα παίζοντας "Tetris" για εξοικονόμηση χώρου
- Μεταφέραμε το pc "Retro Computer" που ήταν στο δωμάτιο με τα μηχανήματα επίσης στην κουζίνα στήνοντας το σε ένα μικρότερο τραπεζάκι για εξοικονόμηση χώρου
- Στη θέση του pc "Retro Computer" στο δωμάτιο με τα μηχανήματα βάλαμε 2 ράφια που είχα πάρει ως έξτρα όπου εκεί μπήκαν τα Old Hardware Parts τα οποία είχα πριν στα κεντρικά ράφια.
- Αποκολλήθηκαν από τον τοίχο στο δωμάτιο με τα μηχανήματα όλες οι φωτογραφίες αλλά και οι λίστες με μηχανήματα ή projects που έγραφαν διάφορες πληροφορίες του χώρου ή των μηχανημάτων που βρίσκονταν σε ανάλογη θέση κτλ για να ανανεωθούν και να τοποθετηθούν ξανά όταν τελειώσει όλο το στήσιμο όπου και θα έχει διαμορφωθεί ο χώρος διαφορετικά, όπως επίσης αποκολλήθηκαν και όλα τα αυτοκόλλητα στα ράφια που έδειχναν τι μηχάνημα βρίσκονταν εκεί αφού και αυτή η σειρά θα αλλάξει λόγω της ανανέωσης του χώρου ή/και της προσθήκης επιπλέον μηχανημάτων που υπάρχουν ήδη κτλ.


Παρακάτω στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε διάφορες φάσεις όλων των παραπάνω :)Επίσης γελάσαμε σε διάφορες φάσεις με όλα αυτά που κάναμε με διάφορα που προέκυπταν, όπως επίσης και όταν στήναμε τα κουτιά των μηχανημάτων, βρήκα και ένα κουτί κατσαρόλας από τα υπόλοιπα πράγματα που υπάρχουν στο χώρο (πλην των μηχανημάτων), οπότε αρχίσαμε να κάνουμε χαβαλέ λέγοντας ότι βρήκαμε "κουτάτη κατσαρόλα" και να τη βάλουμε στο ebay επειδή είναι και "κουτάτη" :P :lol2:

Έτσι με τη χθεσινή αναδιοργάνωση που κάναμε, ελευθερώθηκαν επιπλέον στο κύριο δωμάτιο με τη συλλογή 4 ράφια...στα οποία θα μπουν μηχανήματα για να είναι συγκεντρωμένα όλα στο ίδιο δωμάτιο.

Οπότε το σκεπτικό είναι πλέον στο κύριο δωμάτιο να έχει τους υπολογιστές / κονσόλες κτλ με τα περιφερειακά τους και στο άλλο δωμάτιο (στην κουζίνα) θα είναι η συλλογή με τα περιοδικά και τα συνοδευτικά τους, το Retro Computer project, το ένα arcade cabinet, τα άδεια κουτιά των υπολογιστών / κονσολών και το τραπέζι που φωτογραφίζω τα μηχανήματα το οποίο θα το χρησιμοποιώ επιπλέον και ως "δοκιμαστήριο" έχοντας ένα TV Monitor πάνω για να βάζω σε λειτουργία όποιο μηχάνημα θέλω είτε για τσεκάρισμα είτε για χρήση / gaming κτλ.

Αναμένεται η συνέχεια όταν βρεθεί λίγος χρόνος πάλι.... :cheer:

KEER RETRO ;)
Last edit: 21/10/2016 12:09 by Fotis_KFOR.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, fanny, supacoopa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2016 13:45 #37620 από jimn
Πάρα πολύ όμορφο και συμμαζεμένο Φώτη,μπράβο και στα παιδιά που βρήκαν τον χρόνο και έβαλαν το χεράκι τους.
Άντε με το καλό να το δούμε και τελειωμένο :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2016 17:32 #37621 από GeoAnas
Να το δούμε και να το θαυμάσουμε, βεβαίως...βεβαίως !
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2016 03:45 - 22/10/2016 03:47 #37622 από fanny
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]


Μπράβο και πάλι παιδιαααααα!!! :')
Αχ ανυπομονώ να τα δωωωωωωωω σνιφ σνιφ σνιφ...!!! :-D <3 <3 <3 χεχε...!
Last edit: 22/10/2016 03:47 by fanny.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2016 14:05 #37623 από anasta.idents
πολυ καλη δουλεια φωτη!!! αντε και σε μεγαλυτερο χωρο!!

A problem has been detected and Windows has been shut down to pevent damage to your computer
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2016 14:07 #37624 από glaros
Πέρα από τα συστήματα της συλλογής του Φώτη,έχει και games που δεν περνάνε απαρατήρητα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2016 18:54 #37631 από Squall-15
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 2.241 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos