- Forum
- Σχετικά με το RetroComputers.gr
- Συναντήσεις μελών του site
- Fotis_KFOR - Αναδιοργάνωση του χώρου με τη συλλογή μου (retro computers room)
Fotis_KFOR - Αναδιοργάνωση του χώρου με τη συλλογή μου (retro computers room)
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Χαίρομαι που κάνω κάτι που πραγματικά μου αρέσει και σιγά - σιγά τόσα χρόνια προχωράει αργά αλλά σταθερά
fanny έγραψε: Nintendo 64 Pikachu edition!!! :') <3 <3 <3
Όχι που θα σου ξέφευγε ο Picachu!!!!!
Φαντάζομαι θα ήταν το πρώτο που θα εντόπισες
anasta.idents έγραψε: πολυ καλη δουλεια φωτη!!! αντε και σε μεγαλυτερο χωρο!!
Ευχαριστώ φίλε και επί την ευκαιρία καλώς όρισες στην παρέα μας
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fanny
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 724
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Τα περιοδικά επιτέλους τελείωσαν :
Βέβαια υπάρχουν ακόμα μερικά περιοδικά (όπως και μηχανήματα) που ακόμα δεν έχω προλάβει να φωτογραφίσω για τη gallery και να τα καταγράψω στις λίστες μου κτλ, αλλά τουλάχιστον όσα είχα μέχρι τώρα με κάποιους ελέγχους επί την ευκαιρία που ξαναήρθαν στο προσκήνιο με την αναδιοργάνωση του χώρου - διορθώθηκαν και κάποια λαθάκια από την προηγούμενη καταγραφή αφού και στις λίστες και στις φωτογραφίες υπήρχαν λαθάκια που μου είχαν διαφύγει όπως περιοδικά σε λάθος κατηγορία (είχαν ανακατευτεί με άλλο τίτλο περιοδικού), είχα ξεχάσει να καταγράψω κάποια συνοδευτικά περιοδικών και διάφορα άλλα που μου έφαγαν αρκετό χρόνο μέχρι να διορθωθούν όλα και στη φυσική τους μορφή στο retro room αλλά και στο site με τα μενού, τις κατηγορίες κτλ.
Επιπλέον έβγαλα κάποια μηχανήματα από κούτες - κιβώτια κτλ αλλά και μπόλικα Pongs που είχα "θαμμένα" λόγω έλλειψης χώρου με το μπάχαλο που επικρατούσε πριν και τα τοποθέτησα πρόχειρα στα άδεια ράφια για να "αδειάσει" λίγο ο χώρος από κιβώτια - κούτες κτλ και σιγά σιγά να αρχίσω να βάζω σωστά με σειρά στα ράφια τα μηχανήματα ταξινομημένα.
Αργά αλλά σταθερά προχωράμε, KEEP RETRO
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
KEEP RETRO
- navarxos
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
- sly*m
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 539
|======
======|
|======
======|
Έτσι θα γλυτώσεις το να κυρτώνουν επειδή η ράχη είναι πάντα πιό παχιά από το υπόλοιπο περιοδικό και θα μαζεύεται αυτή η διαφορά.
- Antonis77
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
έχεις κανει παρα πολύ δουλειά και ξερω τι κοπο και εξοδα και χρόνο θα σου έχει πάρει όλα αυτα τα χρόνια για να το δημιουργήσεις!
Συνεχισε το και καλη επιτυχία σε όλα!
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Από τη στιγμή που λόγω της αναδιαμόρφωσης του χώρου αφού θα γίνουν που θα γίνουν όλα μπάχαλο μέχρι να τοποθετηθούν με τη νέα διάταξη, σκέφτηκα να μπουν κατηγοριοποιημένα ανά υπολογιστές και κονσόλες άσχετα με την εταιρεία κατασκευής. Έτσι ενώ πριν τα είχα ανά εταιρεία κατασκευής άσχετα αν ήταν υπολογιστής ή κονσόλα π.χ. η Amiga CD32 ήταν δίπλα στις Amiga 1200, Amiga 600 κτλ τώρα θα είναι ξεχωριστά ανά υπολογιστή / κονσόλα.
Έτσι στο περίπου θα είναι έτσι όπως έχω αρχίσει και διαμορφώνω τα ράφια :
Υπολογιστές :
Επίσης στα 2 μικρά ράφια με τα old hardware parts έγινε μια ανακατανομή και μια σύμπτυξη για να μπουν στο ένα τα Handhelds, τα Tabletops και κάποιες θήκες / τσάντες μεταφοράς μηχανημάτων.
Γενικά θέλει δουλειά ακόμα αφού είναι διάσπαρτα ακόμα υπολογιστές και μπόλικα pongs που σιγά - σιγά θα τοποθετούνται όποτε βρίσκω λίγο χρόνο.
Ο Retro Computer έχει μετακινηθεί όπως είχα γράψει και πριν από το κύριο δωμάτιο αλλά και από το έπιπλο που ήταν και έχει μπει στην κουζίνα δίπλα στο μικρό arcade (νανάκι) και θα τον συνδέσω αφού τα καλώδια πίσω έχουν φτιάξει μια τεράστια "μακαρονάδα".
Αργά αλλά σταθερά προχωράμε, KEEP RETRO
KEEP RETRO
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
KEEP RETRO
- fanny
-
- Retro Freak
-
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Το στήσιμο στα ράφια έχει στην ουσία τελειώσει (ελάχιστες εκκρεμότητες μένουν) και επιτέλους με τα επιπλέον ράφια φάνηκαν και μπόλικα pongs που είχα στοιβαγμένα λόγω έλλειψης χώρου.
Έτσι μετά από κάποιες αναθεωρήσεις και μερικά βάλε εδώ, βγάλε εκεί με το φίλο Νεκτάριο η κατάσταση έχει κάπως έτσι :
Στο αριστερό ράφι μπήκαν υπολογιστές Sinclair, Commodore, Amstrad και Atari και στο πάνω ράφι θα μπουν ή χειριστήρια ή παιχνίδια :
Στο μεσαίο ράφι μπήκανε διάφοροι υπολογιστές και στο κάτω ράφι pongs :
Και στο δεξί ράφι έχουμε αφιερωμένο για τις κονσόλες και κάποια pongs :
και δυο φωτογραφίες εν ώρα "εργασίας" και σε ένα μικρό "διάλειμμα" βλέπουμε και το Νεκτάριο που μιλάει στον..... R.O.B.
Τώρα αναμένεται ένα μικρό συμμάζεμα ώστε να ολοκληρωθεί τελείως η διαρρύθμιση στα ράφια και μετά αυτοκόλλητα στα ράφια για κάθε ένα μηχάνημα που υπάρχει, φτιάξιμο των περιφερειακών / games κτλ.
Τα λέμε όταν έχω προχωρήσει λίγο ακόμα τις δουλειές
KEEP RETRO
- djbeast
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 381
Φοβερή δουλειά κάνατε.
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX
- george
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 244
- fanny
-
- Retro Freak
-
Φοβερή και η όλη φάση επισης!!!
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
(επειδή η ζωή έχει και άλλα ωραία πράγματα εκτός του υπέροχου αυτού χόμπι
Έχουν γίνει βέβαια λίγα συμμαζέματα και λίγες προσθήκες μηχανημάτων που δεν έχω ποστάρει εδώ , αλλά εκκρεμούν όπως πάντα πάρα πολλά και διάφορα.
Εδώ και αρκετό καιρό μιλούσαμε με τον φίλο από την ομάδα Κώστα (Dark Knight) που ήθελε να έρθει μια βόλτα στο χώρο μου με τη ρετρό συλλογή για να δει τα ρετρομηχανάκια από κοντά (αλλά και για να κάνουμε παρέα και κάνα χαμαλίκι
Δεν προλάβαμε να κάναμε δουλειές αναδιοργάνωσης του χώρου σήμερα αφού ήταν πιο πολύ σαν αναγνωριστική επίσκεψη, αλλά ο Κώστας διακρίνοντας δύο XBOX1 που είχα στο ράφι (το ένα το είχα ως μη λειτουργικό), μου πρότεινε να τα ανοίξει να τσεκάρει για να δει για ένα συγκεκριμένο πυκνωτή που στάνταρ με τα χρόνια σκάει και διαβρώνει την πλακέτα. Στο ήδη χαλασμένο που έχω διαπιστώθηκε ότι ο πυκνωτής ήταν ήδη σκασμένος (αφαιρέθηκε βέβαια και αυτός) και είχε διαβρώσει την πλακέτα - βρέθηκε και ο λόγος προφανώς στο γιατί ήταν χαλασμένη η κονσόλα, αλλά ευτυχώς στο άλλο το λειτουργικό XBOX1 δεν είχε σκάσει ακόμα και έτσι αφαιρέθηκε πριν κάνει τη ζημιά.
Οπότε κανονίσαμε στην επόμενη επίσκεψή του να ασχοληθούμε κυρίως με τη μεταφορά των PC από την κουζίνα στο (δεν ξέρω πού.... θα δείξει
Ευχαριστώ τον Κώστα για την παρέα αλλά και για την πρωτοβουλία του να ανοίξει τα δύο XBOX1 για το θέμα του πυκνωτή που γράφω παραπάνω. Αναμένω την επόμενη συνάντηση μας για παρέα κυρίως στο να κάνουμε διάφορες δουλίτσες......
KEEP RETRO
KEEP RETRO
- Forum
- Σχετικά με το RetroComputers.gr
- Συναντήσεις μελών του site
- Fotis_KFOR - Αναδιοργάνωση του χώρου με τη συλλογή μου (retro computers room)