Hyundai Super-16V
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
Fotis_KFOR έγραψε: Μακάρι να δουλεύει να χαρείς πάλι το παλιό pc σου Κώστα!
Για το Γρηγόρη τι να πω? Απλά RESPECT για την κίνηση του και την καλή του πρόθεση να βοηθήσει μέλος της ρετροκοινότητας
Τελικά θα δούμε μάλλον μια ανάσταση την μέρα της Αναστάσεως
Προσωπικά την έζησα πρόωρα. Τι να πει κανείς, δεν υπάρχουν λόγια...
Είναι έτοιμο, είναι ξανά όπως ήταν κάποτεglaros έγραψε: Περιμένω την εξέλιξη της περιπέτειας του Hyundai Super-16V.
Μόλις είναι έτοιμο,θα μεταφερθούν τα post στο σχετικό θέμα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Συνάδελφος pcάκιας γαρ, ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξω ένα σχετικό θέμα. Είναι πολλά, έχουν μεγάλη ψυχή και μερικοί τα αγαπάνε ακόμα όσο και αν τους ταλαιπώρησαν εκείνους τους καιρούς προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα... πορτοκαλί αδικαιολόγητα απέναντι στους "αντιπάλους" της εποχής.nkary έγραψε: μπραβο παιδιά, γιατι και τα pcs εχουν ψυχη
Σε νιώθω απόλυταkonc έγραψε:
Συνάδελφος pcάκιας γαρ, ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξω ένα σχετικό θέμα. Είναι πολλά, έχουν μεγάλη ψυχή και μερικοί τα αγαπάνε ακόμα όσο και αν τους ταλαιπώρησαν εκείνους τους καιρούς προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα... πορτοκαλί αδικαιολόγητα απέναντι στους "αντιπάλους" της εποχής.nkary έγραψε: μπραβο παιδιά, γιατι και τα pcs εχουν ψυχη
konc έγραψε: Και το παιχνίδι τώρα αρχίζει πραγματικά
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ Ανάσταση έκανα ήδη. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα, ούτε και ο τρόπος που έγινε όλο αυτό. Καλή Ανάσταση σε όσους την περιμένουν ακόμα
και αν/όταν μεταφερθούν τα μηνύματα σε σχετικό θέμα δεν τη γλιτώνετε. Θα σας πρήξω με τη μεγάλη μου αγάπη
Λοιπόν...πέρα της πλάκας αυτό το post με "άγγιξε".
Μπράβο στον Γρηγόρη γι αυτήν την κίνηση του και μπράβο και σε σένα konc για την επιμονή σου που τελικά ανταμοίφθηκε με το παραπάνω
Πόσο πολύ σε καταλαβαίνω...είναι το ίδιο συναίσθημα που με "ανεβάζει" μετά από κάθε μου επισκευή /νεκρανάσταση... Συγχαρητήρια και στους δυο σας για μια ακόμα φορά
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
konc έγραψε: Ας τα πάρουμε με τη σειρά γιατί η συγκίνηση είναι μεγάλη και επηρεάζει τη σκέψη!
Δεν φτάνει που ο angel_grig ασχολήθηκε με το θέμα, δεν φτάνει που προσφέρθηκε να μου δώσει το m/b να αναστήσω το #1 στην wish list μου, δεν φτάνει που ήρθε με το αμάξι του μέχρι ένα σημείο που να γνωρίζω και εγώ καθώς δεν είχα ιδέα πως να φτάσω ακριβώς στην περιοχή του, δεν πήρε καν τα 200 του λεπτά πίσω. Έτσι για να λέμε και τα καλά του χώρου εκτός από τα κλασσικά άσχημα, ο άνθρωπος προσέφερε σε έναν άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή το motherboard...
Να είσαι σίγουρος angel_grig πως έπιασε τόπο, θα λειτουργήσει ξανά άλλες τόσες ώρες και έκανες έναν άνθρωπο ξανά 10 χρονώνΕιλικρινά δεν φτάνουν οι λέξεις μου να σε ευχαριστήσω αρκετά και να περιγράψω πόσο εκτιμώ την κίνησή σου.
Στα πρακτικά τώρα, τα κατσαβίδια και τα κολλητήρια πήρα φωτιά αμέσως. Η σπασμένη δίοδος έγινε τράμπα από το δικό μου μη-λειτουργικό m/b (ευτυχώς είναι εύκολο εξάρτημα, με μεγάλα σκληρά “πόδια” και σε “ανοιχτή” θέση γιατί δεν το πολύ-έχω στις κολλήσεις), καθώς και η μπαταρία η οποία μετακινήθηκε από την αρχική της θέση για να μην έχουμε τα ίδια ποτέ ξανά…
Τα υπόλοιπα του Hyundai (κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό) τα είχα ήδη δοκιμάσει και ήξερα ότι είναι λειτουργικά, οπότε το βάζω στο ρεύμα, ανοίγω και… ενώ είδα για πρώτη φορά κάτι στην οθόνη, με λούζει κρύος ιδρώτας. Η οθόνη “κύλαγε” κάθετα, όπως όταν χάνει το vsync το monitor και θέλει ρύθμιση από τη βίδα πίσω. Ψυχραιμία, θυμάμαι ότι δεν έχουμε ιδέα για τo τι κάνουν τα jumpers στο m/b οπότε βάζω την κάρτα στο ίδιο slot που ήταν στο κουτί όπως το πήρα και τοποθετώ και τα jumpers το ίδιο. Μακάρι να υπήρχε κάπου αυτό το manual, δυστυχώς όλο το pc είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ και κάθε πληροφορία είναι εξαιρετικά δυσεύρετη, πάμε εντελώς στα τυφλά.
Για πρώτη φορά ξαναείδα τη γνωστή οθόνη λοιπόν! Το πράγμα λειτουργεί και ξαφνικά είμαι αλλού…
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει ακόμα γιατί το drive (5 ¼ DD) ενώ μισοδιαβάζει δεν τα καταφέρνει ποτέ τελικά να ολοκληρώσει και δεν μπορώ να το bootάρω από δισκέτα. Ίσως να φταίνε και οι λιγοστές μου DD δισκέτες, ποιος ξέρει. Επιφυλάσσομαι όμως, ήδη δοκίμασα μια έκδοση του XT-IDE που έχω σε έναν Schneider Euro PC (τυχαίο? το είχα αποκτήσει πάλι χάρη στις συμβουλές του angel_grig μετά από συζήτηση εδώ) ώστε να βεβαιωθώ ότι bootάρει και δεν έχει περίεργα θέματα.
Και το παιχνίδι τώρα αρχίζει πραγματικάΔεν ξέρω για εσάς, εγώ Ανάσταση έκανα ήδη. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα, ούτε και ο τρόπος που έγινε όλο αυτό. Καλή Ανάσταση σε όσους την περιμένουν ακόμα
και αν/όταν μεταφερθούν τα μηνύματα σε σχετικό θέμα δεν τη γλιτώνετε. Θα σας πρήξω με τη μεγάλη μου αγάπη
Πραγματικα με συγκινησες!!!Χαρηκα πολυ που λειτουργησε και "ξαναγυρισες" παλι πισω!!Εαν θες δισκετουλες μου λες!!
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- Hellraiser
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Μπράβο στον Γρηγόρη για την προσφορά του.
Όταν έχεις τέτοια κοινότητα, τι να τους κάνεις τους εχθρούς!
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
- Nemo
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 758
Btw
konc έγραψε: Τα υπόλοιπα του Hyundai (κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό) τα είχα ήδη δοκιμάσει και ήξερα ότι είναι λειτουργικά, οπότε το βάζω στο ρεύμα, ανοίγω και… ενώ είδα για πρώτη φορά κάτι στην οθόνη, με λούζει κρύος ιδρώτας. Η οθόνη “κύλαγε” κάθετα, όπως όταν χάνει το vsync το monitor και θέλει ρύθμιση από τη βίδα πίσω. Ψυχραιμία, θυμάμαι ότι δεν έχουμε ιδέα για τo τι κάνουν τα jumpers στο m/b οπότε βάζω την κάρτα στο ίδιο slot που ήταν στο κουτί όπως το πήρα και τοποθετώ και τα jumpers το ίδιο. Μακάρι να υπήρχε κάπου αυτό το manual, δυστυχώς όλο το pc είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ και κάθε πληροφορία είναι εξαιρετικά δυσεύρετη, πάμε εντελώς στα τυφλά.
Σε ρωσσικη σελιδα με
"Motherboards based on the Intel 8088, 8086, 80188, V20"
αναμεσα στις αλλες
εχει και μια
"UNIDENTIFIED SUPER-16V"
th.sariolla.ru/m/U-Z/32593.htm
Μπας και ???? ....
UNIDENTIFIED SUPER-16V
Processor
8088
Processor Speed
4.77/10MHz
Chip Set
Unidentified
Max. Onboard DRAM
640KB
Cache
None
BIOS
Unidentified
Dimensions
220mm x 218mm
I/O Options
Floppy drive interface, parallel port, serial port
NPU Options
8087
CONNECTIONS
Serial port : CN1
Parallel port : CN2
Floppy drive interface : CN3
Reset switch : J1
Speaker : J2
Power LED : J3
USER CONFIGURABLE SETTINGS
NPU disabled : SW1/2 : On
NPU enabled : SW1/2 : Off
Monitor type select color : SW1/3 : On
Monitor type select monochrome : SW1/3 :Off
Factory configured - Do Not alter : SW2/2 : On
RTC select 240-25F : SW2/3 : On
RTC select 340-35F : SW2/3 : Off
Factory configured - Do Not alter : SW2/4 : Off
Parallel port enabled : SW2/5 : On
Parallel port disabled : SW2/5 : Off
Serial port enabled : SW2/6 : On
Serial port disabled : SW2/6 : Off
DRAM CONFIGURATION
Size : 640KB
Bank 0 : (4) 44256
Bank 1 : (4) 4464
CPU SPEED CONFIGURATION
Speed : 4.77MHz : SW1/1 : Off
Speed : 10MHz : SW1/1 : On
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Nemo έγραψε: Σε ρωσσικη σελιδα με
αναμεσα στις αλλες
εχει και μια
"UNIDENTIFIED
SUPER-16V"
Μπας και ???? ....
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
???
Δηλαδή τώρα αυτό πως το κάνετε? Και γιατί αισθάνομαι ηλίθιος?
Ναι, ακριβώς αυτό είναι. Είχα κοιτάξει πρώτα απ'όλα στο total hardware, αλλά όχι στα unidentified.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Μπράβο και πάλι Γρηγόρη για την προσφορά σου!
Μπράβο και στον Κω΄στα για την επιμονή του και που μοιράστηκε τη χαρά του μαζί μας!
Μπράβο και στον Nemo που είναι μια εγκυκλοπαίδεια - σου βρίσκει τα πάντα όλα όπως επίσης θυμάται και τι γράφτηκε και πού ακριβώς σεολόκληρο το ιντερνετ
nkary έγραψε:
Σε νιώθω απόλυταkonc έγραψε:
Και εγώ , και εγώ σας νοιώθω, PC FTW ρεεεεεεεεεεεε
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
konc έγραψε:
Nemo έγραψε: Σε ρωσσικη σελιδα με
αναμεσα στις αλλες
εχει και μια
"UNIDENTIFIED
SUPER-16V"
Μπας και ???? ....
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
???
Δηλαδή τώρα αυτό πως το κάνετε? Και γιατί αισθάνομαι ηλίθιος?
Ναι, ακριβώς αυτό είναι. Είχα κοιτάξει πρώτα απ'όλα στο total hardware, αλλά όχι στα unidentified.
Kαλα αυτο αστο..εαν δεν το βρεις στο google θα στο βρει ο Nemo...δεν υπαρχει ο ανθρωπος λεμε...
Οταν κανεις ενα διαλλειμα απο το hyundai βαλε και καμμια φωτο να χαζεψουμε...
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Αρχικά δοκίμασα να bootάρω και να τρέξω μερικά tests με το νέο m/b ώστε να σιγουρευτώ ότι λειτουργεί πριν το βιδώσω μόνιμα, για την περίπτωση που χρειαζόταν να αντικατασταθεί τίποτε άλλο, όπως πχ. κάποιο memory chip. Από τις 4 DD δισκέτες που είχα όλες κι όλες, δυστυχώς καμία δεν ήταν πια σε καλή κατάσταση. Με τα πολλά κατάφερα σε 1 να κάνω ένα SYS που να διαβάζεται (και ας έχει >50% bad sectors!).
Αφού όλα τελικά ήταν ΟΚ, ήρθε η ώρα να πάρει το μπανάκι του. Εννοείται πως λύθηκε μέχρι την τελευταία βίδα και πως κυριολεκτώ για το “μπανάκι” όσον αφορά το case.
Όταν ξαναδέθηκε, καθαρό-καθαρό. Πόσο άδειο δείχνει με αυτό το τόσο μικρό m/b…
Γι’ αυτό ας το γεμίσουμε. Είχα πετύχει κάποια στιγμή στο ebay την πρώτη μου κάρτα ήχου που είχα σε αυτό το pc και ήρθε η ώρα να ξαναπάει στη θέση της.
Πρόκειται για μια, 8-bit φυσικά, SB compatible κάρτα με Yamaha OPL2: H Sound Galaxy BXII Extra της Aztech. Για όσους δεν τις γνωρίζουν, αυτές οι πρώτες κάρτες της Aztech ήταν ιδιαίτερα καλή επιλογή και τίμιες. Το πρόβλημα ήταν οι drivers/applications. Αυτοί που κυκλοφορούν στο internet (btw, το επίσημο support ftp της Aztech είναι ακόμα online στο ftp://ftp.aztech.com/support/) είναι προφανώς η τελευταία έκδοση, προορίζονται για 2Χ1.44ΜΒ floppies και περιέχουν αρχεία >360ΚΒ. Η κάρτα που είχα τότε θυμάμαι πως σίγουρα είχε στο κουτί 2 sets κατάλληλα και για ΧΤ (1 set με κάμποσες 360ΚΒ και 1 set με 4 720ΚΒ). Ε σιγά λέω, θα τα κάνω install σε ένα dosbox και θα πάρω το installation folder. Αμ δε, η εγκατάσταση έχει και hardware detection και δεν προχωράει αν δεν βρει την κάρτα… Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως, όπως επίσημα αναφέρει και η ίδια η εταιρία, αυτής της γενιάς οι κάρτες έχουν hardcoded το installation από το A: drive με ανάγκασε να την βάλω σε άλλο pc και να κάνω την εγκατάσταση εκεί.
Την ώρα που θα βρεθεί ο Hyundai περίμενε και ένα variant του XTIDE για CF κάρτες, που παρεμπιπτόντως πάλι με τις συμβουλές του angel_grig είχα αποκτήσει. Η κινεζιά όμως bracket δεν μπορούσε, κάτι στραβό θα είχε και αυτό…
Το PCB είναι στη λάθος μεριά
Μετά ήρθε η σειρά του XTIDE να τα… ακούσει. Για κάποιο λόγο οι συγκεκριμένες 2 καρτούλες που είχα
ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα και λειτουργούν κανονικά απευθείας σε IDE, δεν λειτουργούν με κανένα από τα 2 XTIDE που έχω. Με τίποτα όμως. Έκανα τράμπα τελικά με 1 που είχα σε άλλο pc με IDE και λύθηκε και αυτό. Δυστυχώς πάνω στις αλλαγές την έκανα και την πατάτα μου, καθώς το συγκεκριμένο XTIDE δεν έχει bracket το έβαλα μια φορά στο slot ανάποδα και έκαψα το flash chip. Ευτυχώς τίποτε άλλο.
Ύστερα άρχισαν τα ωραία. Μα αυτό το floppy, δεν είναι το πιο sexy 5 ¼ floppy ever?
Bonus: Η original δισκέτα εκκίνησης είχε πειραχτεί. Βρέθηκαν αρχεία που δεν άνηκαν σ' αυτή, ενώ άλλα έλλειπαν (έκαναν χώρο μάλλον, έλεος
Οπότε αν έχει κανείς τα κανονικά images των δισκετών, ξέρετε τι να κάνετε