Hyundai Super-16V
Το κατάστημα Kisware υπάρχει ακόμα στη Θεσσαλονίκη
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
Ερωτησεις-αποριες:
α)Τωρα κανεις boot απο ΧΤ-IDE?
b)Aπο δισκετα μπορεις να κάνεις boot?(Τα αρχεια dos που σου λειπουν μπορεις να τα βαλεις απο καποιο image)
c)γιατι δεν βαζεις και ενα 3,5 drive?
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
Ναι!angel_grig έγραψε: Mπραβο Κωνσταντινε!!
![]()
![]()
Ερωτησεις-αποριες:
α)Τωρα κανεις boot απο ΧΤ-IDE?
Ναι φυσικά, απλά δυσκολεύτηκα να κάνω το πρώτο boot από δισκέτα (να βρω λειτουργική δισκέτα ουσιαστικά) ώστε να κάνω το αρχικό partitioning + format. Μετά όλα καλά, έβαλα την CF στο "κανονικό" PC και αντέγραψα τα πάντα, μαζί και το full dos κλπ. Μάλλον δεν το έγραψα απολύτως κατανοητά, δεν είναι ότι μου λείπουν αρχεία του DOS 3.3, αλλά ότι πειράχτηκε η original δισκέτα και την ήθελα intact. Βλαμμένος, ναι το ξέρωangel_grig έγραψε: b)Aπο δισκετα μπορεις να κάνεις boot?(Τα αρχεια dos που σου λειπουν μπορεις να τα βαλεις απο καποιο image)
Κάτι ξέρεις εσύ! Περιμένω να έρθει το 5 1/4 -> 3.5 bezel για να αντικαταστήσω το 2ο drive με ένα 3.5. Πρακτικά δεν υπάρχει λόγος (ότι θέλω κοτσάρω την CF στο σύγχρονο PC και τα γράφω εκεί -αυτό ήταν και το νόημα του συγκεκριμένου setup που ακολουθώ σε όλα τα retro-PC μου, ακόμα και mount σε virtual machine γίνεται για πιο low level εργασίες) αλλά έτσι τον είχα τότε και έτσι θα ξαναγίνει. Σχεδόν, δεν μπόρεσα να βρω σκούρο γκρι bezel και drive όπως τα έστελνε η αντιπροσωπεία τότε αν ζήταγες 3.5 drive, θα βάλω άσπρο. Φυσικά δεν θα πληρώσω μισό μισθό για πραγματικό DD 3.5, σκοπεύω να βάλω ένα 1.44 και απλά να λειτουργεί μόνο με DD floppies (σελοτέιπ power)angel_grig έγραψε: c)γιατι δεν βαζεις και ενα 3,5 drive?
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
Πας εδω και παιρνεις το 2Μ Βιοs..το βαζεις και το Β: drive σου αναγνωριζεται ως 1.44 (ελπιζω να σου δουλεψει!)
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
angel_grig έγραψε: Mπορεις να δοκιμασεις ενα 1.44 drive με πληρη χωρητικοτητα (σαν drive B:)
Πας εδω και παιρνεις το 2Μ Βιοs..το βαζεις και το Β: drive σου αναγνωριζεται ως 1.44 (ελπιζω να σου δουλεψει!)
Βρήκα λίγο χρόνο και όρεξη να ασχοληθώ το ΣΚ που μας πέρασε. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι εφαρμόσιμο στην περίπτωση του Hyundai γιατί ο floppy controller είναι on board και δεν υπάρχει jumper για να γίνει disable. Άσε που δεν έχω ούτε Ι/Ο card, ούτε άλλο ελεύθερο ISA slot...
Δεν ήξερα ότι μπορούσε να γίνει αυτό όμως, το σημείωσα για το μέλλον
Βέβαια στη δική μου περίπτωση δεν θα είχε και πρακτική εφαρμογή, ήθελα απλά και ένα 3.5" drive, με σειρά προτεραιότητας
1) Γιατί αυτό το configuration είχα και τότε (σοβαρός λόγος ε? Μόνο για βλαμμένους σαν εμένα
2) Ώστε να μπορώ να bootάρω από αυτό αν χρειαστεί/θελήσω να κάνω κάτι πιο low level χωρίς να ψάχνω λειτουργική 5 1/4" δισκέτα (θέλει entry στο CONFIG.SYS για να παίξει, άρα no boot...). Για μεταφορές αρχείων απλά βγάζω την CF από πίσω και τη βάζω σε ένα card reader, αυτός ήταν και ο στόχος από την αρχή.
Για την ιστορία και αφού ήρθε το 5 1/4" -> 3.5" bezel μπήκε κανονικά ένα 1.44ΜΒ drive που συμπεριφέρεται ως 720ΚΒ (πχ στο format ούτε παραμέτρους θέλει ούτε τίποτα), αρκεί να του βάλεις DD δισκέτα. Σελοτέιπ power που λέγαμε, αλλά τουλάχιστον αυτές υπάρχουν ακόμα εύκολα και σχετικά φθηνά.
- Nemo
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 758
nkary έγραψε: Το κατάστημα Kisware υπάρχει ακόμα στη Θεσσαλονίκη
Η KISWARE είναι μία ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 1987.
.......
Tα πρώτα χρόνια σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων αποτελούσαν τα λεγόμενα Home Computer (Amstrad 6128, Commodore 64 και η θρυλική Commodore Amiga 500).Το μεγαλύτερο τμήμα όμως ήταν οι λεγόμενοι "συμβατοί" υπολογιστές.
Η KISWARE, πρωτοπόρος πάντα, από πολύ νωρίς διέθεσε στην ελληνική αγορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές KISWARE, που συναρμολογούνται στην Ελλάδα, από υλικά, που επιλέγονται από τη διεθνή αγορά με κριτήριο την υψηλή ποιότητα. Από συστήματα με επεξεργαστές V30 (8086 συμβατά) περάσαμε στους 286, 386SX, 386DX, 486 και φτάσαμε στους Pentium
......................
www.kisware.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%...%B9%CE%BA%CF%8C.html
(H πρωτη μου αγορα απο εκει ηταν μια ISA VGA νομιζω)
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Pluto63 έγραψε: Κωνσταντίνε κατ' αρχήν χρόνια πολλά όπως και σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Μιας και ξέρεις πόσο αλλεργικός είμαι στα PC, εχω ενα Zenith pentium κατι desktop κομπλε απο αλλες εποχες θα μπορουσες με οσο χρονο θελεις να μου το κανεις ωραιο οπως τα δικα σου με το αζημιωτο ασφαλως . Θα βαλω φωτο μετα.
Έτσι, όλοι οι αλλεργικοί όλο και κάποιο PCάκι έχετε και ασχολείστε βλέπω
Βάλε φωτό να το χαζέψουμε και εννοείται πως θα του κάνουμε όοοοτι θέλεις.
Μόνο ένα πρόβλημα βλέπω: με κάποιους ανθρώπους με πιάνει και εμένα μια περίεργη αλλεργία στα "αζημίωτα". Βέβαια μου έχει πει ο γιατρός όταν με πιάνει, αντί γι' αυτά να πίνω κανέναν καφέ καλύτερα...
A, ναι, merci και για τις ευχές!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3793
konc έγραψε:
Pluto63 έγραψε: ...Έτσι, όλοι οι αλλεργικοί όλο και κάποιο PCάκι έχετε και ασχολείστε βλέπω
![]()
![]()
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-