Ειναι μια δημιουργια των Rusty Pixels για τον ZX Spectrum Next! Το κομπιουτερ ειναι συμβατο με τον ZX Spectrum και αρκετες απο τις εκδοσεις του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ακομη στην αγορα καθως project στο Kickstarter. Για οσους δεν προλαβαν, υπαρχουν σκεψεις για δευτερη φουρνια η και για retail εκδοση. Τα καλυτερα γραφικα ειναι αποτελεσμα της τεχνολογιας και μερακι των δημιουργων. Τα opcodes του παλιου Ζ80 σε εξελιξη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, sly*m, lelisjr
Καλησπερα JIANOS!! Oπως βλεπεις το ZX Spectrum Next ειναι ενα καινουριο μηχανημα με καινουριες δυνατοτητες, που προσφερει εμπειρια ρετρο. Παιζει ολα τα παιχνιδια του προτοτυπου ZX Spectrum σε πολλες απο τις εκδοσεις του. Συμφωνουμε οτι βασιζεται στη νεα τεχνολογια, αλλα μην το καταδικαζουμε. Για παραδειγμα, οσοι επιθυμουν μπορουν να φορτωσουν τα προγραμματα τους απο κασετα. Προσωπικα, το να διαβαζει τα παιχνιδια απο καρτα SD δεν με χαλαει, ειμαι ευχαριστημενος. Δεν θα αναφερω τα παιχνιδια που προτιμω, αλλα σε προσκαλω να δεις και τα demo, που εχω παραθεσει. Για μενα δεν προκειται για την αρπαχτη μιας αναβιωσης, αλλα για μια καινουργια αρχη με βαση την ιστορια του γνωστου υπολογιστη.
Φίλε μου με συγχωρείς για την παρεξήγηση... Δεν είχα σκοπό να το καταδικάσω ούτε πρόκειτε απλά λέω ότι δεδομένου έχω το κλασσικό δεν θα πάρω τώρα ένα Next. Φυσικά και είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μακάρι να γινόταν κάτι τόσο προσεγμένο και για τα άλλα μηχανήματα της εποχής. Απλά λέω ότι εάν δεν είχα το κλασσικό σίγουρα θα το έπερνα αλλά αφού για τώρα έχω το κλασσικό μπορώ να το πάρω και αργότερα.