Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
12/07/2012 17:10 #246 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς τον Χρήστο! :)
Ανοιξε που και που το talk... ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
12/07/2012 19:06 #247 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλορίζικα Φώτη! Εξαιρετικό το site! Πολλά μπράβο! :) :) :)

21st century breakdown...

• vaggos664
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12/07/2012 23:07 #256 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε Χρήστο!!

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
13/07/2012 11:59 #267 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Ένα πουλάκι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) μου σφύριξε ότι υπάρχει ένα όμορφο site σχετικά με retro καταστάσεις και έσπευσα αμέσως να το γνωρίσω, μαζί και τα μέλη που το αποτελούν!!! :cheer:
Φώτη, εύχομαι σε σένα και στους υπόλοιπους συντελεστές να είστε καλά και να έχετε πάντα αυτή την καλή διάθεση!!! ;)

80s resurrection

• vaggos664
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13/07/2012 12:26 #269 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Ευχόμαστε τα καλύτερα και σε σένα φίλε μου.Ο Φώτης είναι απλά εγγύηση από μόνος του!!

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
13/07/2012 17:06 #275 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

chriskgnr έγραψε: Καλορίζικα Φώτη! Εξαιρετικό το site! Πολλά μπράβο! :) :) :)

Καλώς όρισες Χρηστάρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Σου εύχομαι καλή διαμονή !!! :cheer:

chdlee έγραψε: Ένα πουλάκι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) μου σφύριξε ότι υπάρχει ένα όμορφο site σχετικά με retro καταστάσεις και έσπευσα αμέσως να το γνωρίσω, μαζί και τα μέλη που το αποτελούν!!! :cheer:
Φώτη, εύχομαι σε σένα και στους υπόλοιπους συντελεστές να είστε καλά και να έχετε πάντα αυτή την καλή διάθεση!!! ;)

Καλώς όρισες φίλε chdlee, σε ευχαριστώ και εσένα επίσης για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι καλή διαμονή !!! :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr

• akmakas
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
13/07/2012 19:06 #282 από akmakas
Απαντήθηκε από akmakas στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Χαιρετώ την προσπάθεια και την θέληση και επιμονή του φίλου μου Φώτη στο να ζει και να αναπνέει μέσα σε ένα κόσμο ρετρο αναμνήσεων όπως είναι οι υπολογιστές του παρελθόντος.Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Φώτης έχει δαπανήσει απίστευτο χρήμα και κόπο για να συλλέξει όλο αυτό τον πλούτο και φυσικά αξίζει να το μοιραστεί με όλους εσάς.Ετσι λοιπόν έγινε αυτό το site για να μπορέσει να ενώσει τους συλλέκτες αυτού του κλάδου σε μια επιπλέον προσπάθεια που λέγεται retrocomputers.gr.Χαίρωμαι να βλέπω ρετροsites για υπολογιστές αλλά θα χαρώ πολύ περισσότερο να βλέπω ενωμένους τους ανθρώπους με αυτό τον κοινό στόχο η πορεία.Δεν θα ήθελα να γυρίσει ο κάθε ένας την πλάτη του και να προχωράει μόνος του όπως είδα σε κάποια άλλα sites γιατί αυτό μονο καλό δεν θα μας κάνει.

Καλή πορεία λοιπόν Φώτη και καλό κουράγιο.

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
13/07/2012 23:45 - 13/07/2012 23:46 #285 από Fotis_KFOR
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια akmakas!
Εύχομαι καλή διαμονή :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bakoulis

• johngr
  • Το Άβαταρ του/της johngr
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
15/07/2012 16:01 #335 από johngr
Απαντήθηκε από johngr στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Γεια σας , ειμαι ο Γιάννης
Ξεκίνησα και εγω με έναν amstrad cpc 6128 στις όμορφες αυτές εποχές ! ασχοληθηκα τοτε πολυ με τα games - διάθεση με τον γνωστό τροπο, συνεχισα σε προγραμματισμο basic , pascal, cobol , assembly γλωσσες που έγραφες software αλλα ένιωθες το hardware !
Με τα χρόνια , τις δουλειές και τον ελαχιστο χρόνο πια .... το hobby μου κατέληξε σε διάφορες συλλογες ασχετες μετάξυ τους και άσχετες με τους υπολογιστές ! δεν παύουν όμως να είναι κομάτι του παρελθόν και να σε ταξιδευουν σε άλλες εποχές !
Τον Φώτη τον γνωρισα απο άλλο forum , είναι καταπληκτικός τυπος και αγαπάει με όλη την σημασία αυτό που κάνει και ελπίζω να του πάνε ολα καλα σε αυτη την προσπάθεια και να μην σταματήσει την συλλογή του απο τέτοια κομμάτια που εχουν γράψει ιστορία και σίγουρα θα γράψει και Φώτης την δικιά του ! Καλή συνέχεια ....

• ndial
  • Το Άβαταρ του/της ndial
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
15/07/2012 22:32 #341 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
ειμαι ο Νικος και ειμαι κι εγω καλα (εεε αφου το γραψατε ολοι ;) ), αν και γνωριζομαστε καποιοι εδω, ας πω κι εγω την δικη μου ιστορια για εμενα.

ρετρο-χρηστης απο το 1986 αλλα ρετρο-συλλεκτης απο το 2008. Οχι, οχι δεν τα μαζευα απο τα γεννοφασκια μου, προτιμουσα να τα δινω ανταλλαγη και με την διαφορα να επαιρνα κατι καλυτερο (π.χ. CPC464->Atari ST->Amiga κτλ).
εδω και 4 χρονια ομως ...ξανα-μαζευω μονο οσα ειχα αγαπησει απο κονσολες και micro. Λιγα και καλα.

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
15/07/2012 23:53 #345 από Fotis_KFOR
Καλώς όρισες και εδώ φίλε μου johngr :cheer:

Χαίρομαι πολύ που θα τα λέμε και εδώ και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια μιας και τα αισθήματα είναι αμοιβαία!

Σου εύχομαι καλή διαμονή!!! :cheer: :cheer: :cheer:

Φίλε nikosd καλώς όρισες και εσύ, εύχομαι να έχεις μια καλή διαμονή μιας και θα βρεις πολλούς ρετρό-χρήστες σαν και εσένα εδώ :cheer:

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
15/07/2012 23:59 #348 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλησπέρα Γιάννη, καλησπέρα Νίκο :)

nikosd έγραψε: ....προτιμουσα να τα δινω ανταλλαγη και με την διαφορα να επαιρνα κατι καλυτερο (π.χ. CPC464->Atari ST->Amiga κτλ)....

Ξέρω πολλούς που θα σου γκρίνιαζαν γι' αυτό! :lol:

• ndial
  • Το Άβαταρ του/της ndial
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/07/2012 09:42 #358 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

zx_jim έγραψε: Καλησπέρα Γιάννη, καλησπέρα Νίκο :)

nikosd έγραψε: ....προτιμουσα να τα δινω ανταλλαγη και με την διαφορα να επαιρνα κατι καλυτερο (π.χ. CPC464->Atari ST->Amiga κτλ)....

Ξέρω πολλούς που θα σου γκρίνιαζαν γι' αυτό! :lol:

είμαι σίγουρος Δημητρη! δεν πηραζει ομως, μου αρεσει να δίνω "τροφη" για αντιδικίες! :woohoo:

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
16/07/2012 13:43 #370 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Ηρθε και η ωρα η δικη μου, επιτελους!
Λεγομαι Σταυρος, ειμαι 42 χρονων και δεν μπορω να πω οτι ειμαι συλλεκτης, απλα γουσταρω απιστευτα αυτου του ειδους την τεχνολογια...
Τα μηχανηματα που εχω ακομα και postαρω συνεχεια εικονες τους τις τελευταιες ημερες, ειναι αυτα που δεν πουλησα για να παρω κατι καλυτερο (και για να πω την αληθεια το εχω μετανοιωσει, αλλα τι να εκανα... που να φανταζομουν τοτε!!!)
Η πρωτη μου επαφη με το gaming εγινε το 1980, οταν τα Χριστουγεννα πηγα επισκεψη σ'εναν θειο μου... Εκει οι "μεγαλοι" επαιζαν σε ενα περιεργο "κουτι" με κατι μαυρους μοχλους... Ηταν το Atari 2600...!!! Gadgetακιας ο θειος!!! (και ειναι ακομα!) Οταν δοκιμασα να παιξω κι εγω, δεν καταφερα να βγαλω ουτε μια πιστα (θυμαμαι επαιζα Space Invaders)... "Μα καλα οι αλλοι πως τα καταφερνουν???" ηταν η απορια μου...
Μ'αρεσε, αλλα δεν μπορω να πω οτι "ψηθηκα" ιδιαιτερα, και τα χρονια περασαν... Τα χρονια του σχολειου τα games με αφηναν αδιαφορο (μην βαρατε!!!) μεχρι που το 1987, τελειωνοντας το σχολειο, κατι επαθα... Το μικροβιο αργησε, αλλα με βρηκε!
Η πρωτη αγορα ηταν ο Amstrad 6128 στις 6/8/1987 και η πρωτη ασχολια μου, ηταν η... Locomotive Basic που ειχε.... Ατελειωτες ωρες listings!!! Παιχνιδια αργοτερα!!! (ημουν σοβαρο παιδι! :P )
Λιγο καιρο μετα την αγορα του Amstrad, ξαναπηγα στον θειο που ελεγα προηγουμενως... Κι εκει ηταν ενα μεγαλο ασπρο μηχανημα.... Το στραβοκοιταξα, χαμογελασα ειρωνικα ενω παραλληλα μεσα μου εβραζα... "Ατιμη Commodore!!! Amstrad rules, ρεεεεε!!!!!" Δεν με χαλασε βεβαια να παιζω οσο ημουν εκει Great Gianna sisters, New Zealand story & Rainbow Islands... ΝΑΙ, ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ!!!
Τον επομενο χρονο (4/10/1989), εγινε δικη μου... ο Amstrad πουληθηκε :(
Περνωντας τα χρονια, ηρθε η σειρα των κονσολων... Super Nintendo το 1992, Panasonic 3DO γυρω στο 1995-1996 (αληθεια, που το εχω αυτο?) Sega Saturn, Sega Dreamcast... Απο ολες αυτες, πουληθηκε μονο το Super Nintendo και τα παιχνιδια του...
Στο ενδιαμεσο, καπου στο 1997, μπηκα στον κοσμο των pcs, με ενα πανισχυρο... 486 το οποιο πετουσε (στο Dos!)
Ξεκινησε μια σειρα ΑΠΕΙΡΩΝ αναβαθμησεων/καινουργιων pcs, κανενα ομως δεν με εκανε να αισθανθω οπως ο Amstrad και η Amiga (κυριως η Amiga)... To τελειοτερο pc να εχεις, οταν αρχισεις "να μειωσω την αναλυση & να αυξησω το antialiasing, ή να αυξησω την αναλυση & να μειωσω το antialiasing.... ωωωχχχ, δεν εφτιαξα τα πληκτρα... κλπ.κλπ.", η "μαγεια" εχει χαθει... και πλεον κανενας μας δεν εχει τοοοσο χρονο οπως παλια!
Τουλαχιστον, χαρη στα pcs που εχουν γινει πανισχυρα πλεον, μπορω μεσω emulators οχι μονο να... ταξιδεψω πισω στον χρονο, αλλα και να γνωρισω εστω και στα... γεραματα αυτα που δεν μου "αρεσαν" καποτε...
Αυτα τα ολιγα, θα χαρω καποια στιγμη να γνωριστουμε κι απο κοντα...!!!

Υ.Γ. το αστειο της υποθεσης ειναι, οτι τελικα κατεληξα να λατρεψω την Amiga και να γινω φανατικος χρηστης pc... 2 περιπτωσεις που (και καλα...) "σιχαινομουν" στο ξεκινημα της ενασχολησης μου με τους υπολογιστες... Ποτε μην λες ποτε!!! (Λες να καταληξω με κανενα Μacintosh??? Παναγιτσα μου!!!)

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
16/07/2012 13:59 #371 από Fotis_KFOR
Καλως ήρθες και πάλι (από το αντίστοιχο welcome thread) φίλε μου Σταύρο!

Θα τα πούμε και από κοντά εννοείται, θα κάνουμε κάποια στιγμή ένα meeting (τι νόμιζες, μόνο σε συναυλίες των Iron Maiden θα τα λέμε?) :P

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.427 δευτερόλεπτα