Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

• DUser1
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
23/11/2017 12:46 - 23/11/2017 12:47 #40752 από DUser1
Απαντήθηκε από DUser1 στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς όρισες συνονόματε και καλή διαμονή ! :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": IronHawk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
23/11/2017 23:00 #40757 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλός όρισες Βαγγέλη, commodorakides είμαστε αρκετοί εδώ και χαίρομαι όταν γινόμαστε περισσότεροι :)

• ScorpioGr
  • Το Άβαταρ του/της ScorpioGr
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
24/11/2017 15:16 #40758 από ScorpioGr
Απαντήθηκε από ScorpioGr στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς όρισες φίλε Βαγγέλη (aka:IronHawk) στην παρέα!!!!!!! :drinks:

Συνημμένο αρχείο:

Ένας κομπιούτερ με νίκησε κάποτε στο σκάκι, αλλά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μαζί μου στο kick boxing....

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
25/11/2017 00:27 #40766 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς ήρθες Βαγγέλη (IronHawk) στη συντροφιά μας!!!
Είμαστε παθιασμένοι ειδικότερα με τα μηχανήματά μας(C64, Amiga, Amstrad, ZX Spectrum, Atari, Nintendo, Sega, Playstation)
και γενικότερα με ό,τι έχει σημαδέψει την εποχή των εφηβικών μας χρόνων (μουσική, comics, παιχνίδια, περιοδικά κ.λ.π)
Ευχόμαστε να σε γνωρίσουμε κάποια στιγμή από κοντά, είτε σε μια εκδήλωση του RetroComputers.gr,
είτε σε κάποιο καφέ που θα οργανώσουμε.
:)

80s resurrection

• IronHawk
  • Το Άβαταρ του/της IronHawk
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
25/11/2017 23:10 #40776 από IronHawk
Απαντήθηκε από IronHawk στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

chdlee έγραψε: Καλώς ήρθες Βαγγέλη (IronHawk) στη συντροφιά μας!!!
Είμαστε παθιασμένοι ειδικότερα με τα μηχανήματά μας(C64, Amiga, Amstrad, ZX Spectrum, Atari, Nintendo, Sega, Playstation)
και γενικότερα με ό,τι έχει σημαδέψει την εποχή των εφηβικών μας χρόνων (μουσική, comics, παιχνίδια, περιοδικά κ.λ.π)
Ευχόμαστε να σε γνωρίσουμε κάποια στιγμή από κοντά, είτε σε μια εκδήλωση του RetroComputers.gr,
είτε σε κάποιο καφέ που θα οργανώσουμε.

:)

Ναι θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά.

Vangelis
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

• kenneth
  • Το Άβαταρ του/της kenneth
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
11/04/2020 03:30 #46138 από kenneth
Απαντήθηκε από kenneth στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Γεια σε όλους, Είμαι ο Kenneth, έρχομαι από τη Γαλλία, άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον υπολογισμό με μια αριθμομηχανή TI57 στη δεκαετία του '80, τότε είχα ένα Oric Atmos, έχω προγραμματίσει και πειραματικές ηλεκτρονικές κάρτες για Oric.;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, navarxos

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
11/04/2020 11:48 #46139 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

kenneth έγραψε: Γεια σε όλους, Είμαι ο Kenneth, έρχομαι από τη Γαλλία, άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον υπολογισμό με μια αριθμομηχανή TI57 στη δεκαετία του '80, τότε είχα ένα Oric Atmos, έχω προγραμματίσει και πειραματικές ηλεκτρονικές κάρτες για Oric.;)

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
11/04/2020 12:22 #46140 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλώς όρισες στην παρέα μας Kenneth :beers:

Ευχόμαστε επί την ευκαιρία καλή δύναμη και κουράγιο στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, μακάρι η πανδημία να τελειώσει γρήγορα και όλος ο κόσμος να είναι καλά!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jimn

• navarxos
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
15/04/2020 01:05 #46167 από navarxos
Απαντήθηκε από navarxos στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...

kenneth έγραψε: Γεια σε όλους, Είμαι ο Kenneth, έρχομαι από τη Γαλλία, άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον υπολογισμό με μια αριθμομηχανή TI57 στη δεκαετία του '80, τότε είχα ένα Oric Atmos, έχω προγραμματίσει και πειραματικές ηλεκτρονικές κάρτες για Oric.;)

Καλώς ήρθες Kenneth, χαιρετίσματα στην όμορφη Γαλλία!!!!

• luigi
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
02/05/2021 17:15 #47405 από luigi
Απαντήθηκε από luigi στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη. Είμαι ο Νίκος από Αθήνα. Είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με retro-μηχανήματα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αγνοούσα τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Πραγματικά εξαιρετικό το site και η παρέα σας, πολλά μπράβο!!!

Η δική μου ενασχόληση ξεκίνησε στα μέσα των 80s όταν μου δώρισαν ένα ZX Spectrum+. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο listing που πληκτρολόγησα:

10 BORDER 1: INK RND*7
20 PAPER RND*7
30 PRINT "ZX Spectrum+"
40 GOTO 10

και γέμισε η οθόνη με κάτι πολύχρωμα κουτάκια που έγραφαν ZX Spectrum+. Η συνέχεια ήρθε μετά από γνωριμίες με άλλους κατόχους 8-bit μηχανημάτων, συμμαθητές κλπ. και από το γνωστό Pixel με το γαλάζιο ένθετο των listings που έβαζε στα πρώτα τεύχη. Το Spectrum+ κάποια στιγμή παρέδωσε πνεύμα αλλά το κράτησα. Με διάφορες ανταλλαγές και αγοραπωλησίες, από την εποχή των 8-bit κατέληξα με έναν C128 και πολλές μα πολλές γραμμές κώδικα. Ακόμα θυμάμαι με πόση αγωνία έψαχνα το C128 Programmer's Reference Guide (δεν το βρήκα ποτέ), αφού το αντίστοιχο του C64 δεν κάλυπτε τις έξτρα δυνατότητες του μηχανήματος.

Με την ενηλικίωση και τα επαγγελματικά, όλα αυτά πήγαν κάπου στην άκρη, εκτός από μια "χρυσή" τετραετία της αθώας εποχής του ebay (αρχές 2000), που με ξανάπιασε το μικρόβιο και απέκτησα μια συλλογή από retro μηχανήματα (και μερικά 16-bit που δεν τα είχα προλάβει, από τα 8-bit βρέθηκα κατευθείαν στα PC). Τώρα που σας βρήκα θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να ξανασχοληθώ μαζί τους.

Καλή συνέχεια και Χρόνια Πολλά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, foo_jam2002

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
02/05/2021 20:32 #47407 από Fotis_KFOR
Καλώς όρισες Νίκο στην παρέα μας και χρόνια πολλά!

Σε καταλαβαίνω αφού πάρα πολλά άτομα έχουν περάσει παρόμοιο σκηνικό με το δικό σου που τους ξαναμπαίνει το μικρόβιο να ασχοληθούν ή να ξανα-αποκτήσουν παλαιότερα μηχανήματα που είχαν στην κατοχή τους αφού τους ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις, όλα αυτό είναι μια ευχάριστη διαδικασία και ωραία εμπειρία.

Ελπίζω να βρεις χρήσιμα πράγματα και πληροφορίες εδώ που θα σε βοηθήσουν στο ωραίο αυτό χόμπι :)

• makalarionos
  • Το Άβαταρ του/της makalarionos
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
14/05/2021 23:11 - 14/05/2021 23:13 #47436 από makalarionos
Απαντήθηκε από makalarionos στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Καλησπερα τοσα χρονια εδω και δεν σας συντηθηκα. Με λενε Μαριο και ειμαι απο την Κυπρο μεγαλος συλλεκτης και φυν των ηλεκτρονικων υπολογιστων. Κριμα που ειμαι 27 χρονων και δεν εζησα πιο καλα τις εποχες του 1990-2000. Ειμαι λατρης των λειτουργικων συστηματων ελληνικων και ξενων αλλα κυριως ελληνικων και αναζητω παλια λειτουργικα συστηματα καθως και προγραμματα για την συλλογη μου που ξεκινησα περσι τον Απριλιο του 2020 σε αυθεντικα δισκακια η και δισκεττες. Εχω ενα παλιο ρετρο υπολογιστη του 2002-2003 σχετικα Pentium 4. Μην φανταστειτε οτι εχω μεινει μονο με αυτο αγορασα και δυο νεους συγχωνους τα τελευταια 4 χρονια και ενα MacBook Air αλλα πιο πολυ ειμαι fun της Microsoft δυσκολα ξεκοβεται αυτο απο τα Windows 95 που ειδα τα windows για πρωτη φορα αυτα μου αρεσαν ειναι και οικονομικοι οι υπολογιστες της Microsoft και των κατασκευαστων της παρα της Apple. Αξιζει να σημειωθει πως επαιξα το GTA 1 4X4 ενα παιχνιδι με αυτοκινητα δεν το θυμαμαι πως ονομαζεται κατι ψυλα αυτοκινητα μεσα σε κατι χωματοδρομους το need for speed mame32 ηρακλης supermario και αλλα πολλα παιχνιδια ετσι γνωριστηκα με τους υπολογιστες και τους αγαπησα μεχρι και σημερα.

• Stormbringer
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
05/06/2021 18:04 #47473 από Stormbringer
Απαντήθηκε από Stormbringer στο θέμα Ποιοί είμαστε??? Ας γνωριστούμε καλύτερα...
Γεια σας και καλώς σας βρήκα !! Είμαι ο Παναγιωτης. Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με υπολογιστές την δεκαετία του 80 όταν είδα για πρώτη φορά έναν Amstrad CPC 6128 σε σπίτι ενός συγγενή μου. Πραγματικά με είχε ξετρελάνει το μηχανάκι και έτσι έγινε ο πρώτος μου υπολογιστής. Βέβαια η μεγάλη μου αγάπη και επιθυμία, η οποία όμως για κάποιους λόγους δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα την εποχή που μεσουρανούσε,  ήταν η Amiga. Μου είχε κοστίσει πολύ τότε, και μου έμεινε κατα κάποιο τρόπο ως απωθημένο. Έτσι πριν μερικά χρόνια όταν είδα μια αγγελία για μια Amiga 600 δεν κατάφερα να αντισταθώ!! Η Amiga είναι ίσως ο πιο σπουδαίος υπολογιστής που έχει πάρει ρεύμα στον πλανήτη Γη!! Παρότι δεν έχω βρει χρόνο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων να την περιποιηθώ όπως πρέπει (recap κλπ) και να ασχοληθώ παρά πολύ μαζί της, πιστεύω ότι είναι ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ!! Τώρα που σας βρήκα εχω ενθουσιαστεί πολύ και ελπίζω ότι και με την βοήθειά σας σε τεχνικά θέματα θα ασχοληθώ περισσότερο!! Καλή συνέχεια σε όλους!!

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
06/06/2021 06:55 #47474 από Fotis_KFOR
Καλώς όρισες στην παρέα μας Παναγιώτη

Εϊμαι σίγουρος ότι θα βρεις χρόνο κάποια στιγμή και θα ασχοληθείς όπως θέλεις με το αγαπημένο σου μηχάνημα και θα το χαρείς όπως πρέπει.

Ρίξε και μια ματιά στο φόρουμ, ίσως βρεις ήδη κάποια σχετικά θέματα που υπάρχουν που μπορεί να σε βοηθήσουν -  και για ότι ερώτηση έχεις εννοείται πόσταρε στο φόρουμ.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.537 δευτερόλεπτα