Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
05/11/2014 00:19 #24206 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Μήπως έτυχε και πήγε κάποιος να μας πει εντυπώσεις?

Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ αυτή τη φορά λόγω τρεξίματος και υποχρεώσεων...

Θα ήταν και ευκαιρία να ακούσω live και τον πρώην γενικό διευθυντή μου κύριο Δρυμιώτη αφού δούλευα στην Delta Singular για πέντε χρόνια περίπου στο Computer Room...

Αναμένω με αγωνία να δω τα βίντεο όταν τα ανεβάσουν :cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Nemo
  • Το Άβαταρ του/της Nemo
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
11/11/2014 01:16 - 11/11/2014 01:54 #24395 από Nemo
Απαντήθηκε από Nemo στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

Fotis_KFOR έγραψε:
Θα ήταν και ευκαιρία να ακούσω live και τον πρώην γενικό διευθυντή μου κύριο Δρυμιώτη αφού δούλευα στην Delta Singular για πέντε χρόνια περίπου στο Computer Room...

Αναμένω με αγωνία να δω τα βίντεο όταν τα ανεβάσουν :cheer:

Ομιλία κ. Ανδρέα Δρυμιώτη -

Ομιλία κ. Ανδρέα Δρυμιώτη -

Ομιλία κ. Διομήδη Σπινέλλη -

Ομιλία κ. Νεκτάριου Κοζύρη -
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

• Nemo
  • Το Άβαταρ του/της Nemo
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/11/2014 00:00 - 12/11/2014 00:00 #24423 από Nemo
Ακουγοντας τα πρωτα 3 λεπτα της ομιλιας του κ. Ν.Κοζύρη συμπεραινει κανεις ,οτι μαλλον δεν ειναι επαρκως πληροφορημενος για αλλες αντιστοιχες προσπαθειες .
Μηπως πρεπει να του αποσταλει προσκληση για την "10η έκθεση ρετρό υπολογιστών & κονσολών " του retrocomputers.gr????
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
12/11/2014 09:07 #24427 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Εδώ θα εκφράσω μια απορία που επ' ουδενί δεν είναι προβοκατόρικη αφού δεδομένα σέβομαι το έργο των συντελεστών του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής.
Τα μηχανήματα που έχουν συλλέξει είναι περισσότερα από την συλλογή του Φώτη; Αν εκείνοι έχουν το ΕΜΠ εδώ εμείς τι έχουμε;

Μήπως είναι καλό -όπως ορθά αναφέρθηκε παραπάνω- να τους καλείτε και εκείνους στις εκθέσεις του retrocomputers για να μας μάθουν και να ενδεχόμενα να συνεργαστούμε σε ακόμα μεγαλύτερης αποδοχής εκθέσεις στο μέλλον; Απλά τροφή για σκέψη προς τους συντελεστές εκατέρωθεν
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
12/11/2014 09:29 #24428 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Καλημέρα
Εγώ θα πρότεινα στον Φώτη και την ομάδα να βρει κάνα βουλευτή του Πασοκ ή της ΝΔ και να φτιάξουν και αυτοί μια ΜΚΟ, το Ελληνικό Μουσείο 8bit-16bit υπολογιστών, κονσολών και Videogames
Το ντεμέκ ΕΜΠ ασχολείται ως επί το πλείστον με IBM, IBM compatible, mini συστήματα και mainframes, με ότι δηλαδή υπάρχει πεταμένο χρόνια στα υπόγεια των κρατικών κτηρίων. Το κομμάτι του home computing, το οποίο έχει ψυχή, είναι ελάχιστο.
Από όσο γνωρίζω ο κύριος που έχει φτιάξει το ΕΜΠ γνωρίζει για το retrocomputers και τις εκθέσεις που διοργανώνει.
Γενικώς κάποια πράγματα στη σελίδα του προσωπικά δεν μ αρέσουν, όπως το donate που έχει και η σελίδα Τύπος-ΜΜΕ που θυμίζει πρακτικές επίδειξις άλλων ξεπερασμένων σελίδων-blog ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zx_jim, GeoAnas, angel_grig

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
12/11/2014 13:38 - 12/11/2014 13:58 #24432 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Nemo, Σπύρο και nkary :

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, δείχνετε να καταλαβαίνετε αυτό που κάνουμε και γιατί το κάνουμε και οι προτάσεις σας είναι για να βελτιωθούμε περισσότερο :cheer:

Μέχρι στιγμής διαδίδουμε την κάθε μας έκθεση με αναφορές στο ιντερνετ και facebook, στο μιλητό κτλ πέρα από το παρών site.

Θα κάνουμε μια συζήτηση η ομάδα για να στείλουμε και σε κάποια συγκεκριμένα άτομα αν έχουμε κάποιον στα υπ'όψιν (το έχουμε στο μυαλό μας αλλά δεν το κάναμε πράξη ακόμα).

Απλά δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν, αλλά ξέρετε και λίγο τι παίζει στην ρετροκοινότητα π.χ. κάποιες αναρτήσεις μας που μπήκαν σε κάποιες σελίδες εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, σε κάποια site που στέλνω για την έκθεση ξέρω από πριν ότι θα με γειώσουν επειδή τους βάζουν λόγια κάποιοι για εμάς και το site κτλ κτλ κτλ....

Γι'αυτό τον λόγο απλά κοιτάμε και κάνουμε την έκθεση και να περνάμε καλά και δεν έχουμε δώσει τόση σημασία σε αυτά που ΚΑΛΩΣ προτείνετε παραπάνω στο να καλέσουμε και κάποιους πιο "επίσημους" και ευχαριστώ για την στήριξή σας :cheer:

Φυσικά για να γίνουμε ΜΚΟ (που λέει ο nkary) , δεν είχαμε ούτε και έχουμε ποτέ κάτι τέτοιο στα υπ'όψιν :P

Όσο για το μουσείο έχω πει την γνώμη μου στο παρόν thread αλλά και παντού, καλό είναι να στηρίζουμε "ρετρό" προσπάθειες αφού όντως προσφέρει στον χώρο το κομμάτι του αφού πηγαίνει αρκετός κόσμος και βλέπει τα εκθέματα, απλά συμφωνώ στο ότι διαφέρουμε στο τι κάνουμε και πώς έγινε η δημιουργία του καθένος μας.

Πρόβλημα κανένα. :cheer:

Το χόμπι μας κάναμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε και περνάμε καλά. :thumb:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spyros.s

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/11/2014 15:48 #24438 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

nkary έγραψε: Καλημέρα
Εγώ θα πρότεινα στον Φώτη και την ομάδα να βρει κάνα βουλευτή του Πασοκ ή της ΝΔ και να φτιάξουν και αυτοί μια ΜΚΟ, το Ελληνικό Μουσείο 8bit-16bit υπολογιστών, κονσολών και Videogames
Το ντεμέκ ΕΜΠ ασχολείται ως επί το πλείστον με IBM, IBM compatible, mini συστήματα και mainframes, με ότι δηλαδή υπάρχει πεταμένο χρόνια στα υπόγεια των κρατικών κτηρίων. Το κομμάτι του home computing, το οποίο έχει ψυχή, είναι ελάχιστο.
Από όσο γνωρίζω ο κύριος που έχει φτιάξει το ΕΜΠ γνωρίζει για το retrocomputers και τις εκθέσεις που διοργανώνει.
Γενικώς κάποια πράγματα στη σελίδα του προσωπικά δεν μ αρέσουν, όπως το donate που έχει και η σελίδα Τύπος-ΜΜΕ που θυμίζει πρακτικές επίδειξις άλλων ξεπερασμένων σελίδων-blog ;)

Σωστα Νικο...εκτος ομως απο αυτα λογικα στα υπογεια ειναι και μηχανηματα της Gigatronics...αυτα που βρισκονται????

• GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
12/11/2014 16:52 #24442 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Εγώ πάλι τι να πω βρε παιδιά και καλοί μου φίλοι....είμαι τόσα και τόοοοοοσα χρόνια στο online κουρμπέτι των retro, έχω πραγματικά βρυκολακιάσει και μπορώ να πω ότι λίγα πράγματα με έχουν εκνευρίσει, ίσως και ενοχλήσει...
Όποτε όμως βλέπω αναρτήσεις για τους μουσειακούς :wtf: και φωτογραφιούλες και γκαλά και μπαλά... δεν μπορώ να εμποδίσω το αίμα που ανεβαίνει στο κεφάλι μου :angry2: :banghead:
Λέτε να φταίει το προχωρημένο της ηλικίας μου ??? Άιντε και αρκετά είπα ...καληνύχτα και μην με ξαναενοχλήσετε με τέτοια... :devil: :closed-topi
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": geo1977, chriskgnr

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
12/11/2014 17:06 #24443 από nkary

angel_grig έγραψε:

nkary έγραψε: Καλημέρα

Σωστα Νικο...εκτος ομως απο αυτα λογικα στα υπογεια ειναι και μηχανηματα της Gigatronics...αυτα που βρισκονται????

Είχανε πουληθεί Gigatronics στο ελληνικό δημόσιο? :wait:
Δεν το κόβω ρε μαν. Προφανώς δεν είχε μεγάλη μίζα το πράμα ;)

• Nemo
  • Το Άβαταρ του/της Nemo
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/11/2014 17:35 - 12/11/2014 17:50 #24445 από Nemo

Nemo έγραψε: Ακουγοντας τα πρωτα 3 λεπτα της ομιλιας του κ. Ν.Κοζύρη συμπεραινει κανεις ,οτι μαλλον δεν ειναι επαρκως πληροφορημενος για αλλες αντιστοιχες προσπαθειες .
Μηπως πρεπει να του αποσταλει προσκληση για την "10η έκθεση ρετρό υπολογιστών & κονσολών " του retrocomputers.gr????

Ο λογος που ανεφερθηκα στα λεγομενα-εισαγωγη του ενος(απο τους τρεις) επισκεπτη -ομιλητη Καθηγητη της Πληροφορικης "Νεκταριου Κοζυρη"
, δεν ειναι σε καμια περιπτωση κανενος ειδος αντιπαραθεση (καθε αλλο) και ατυχως οσοι ακολουθησαν πηγαν την συζητηση εκει.

Αλλα ειδικα η συγκεκριμμενη φραση στο 2ο λεπτο οτι

" (το Ελληνικο Μουσειο Πληροφορικης και οι συντελεστες του ) καλυπτουν ενα κενο ,που δεν μπορεσε κανεις αλλος φορεας να το καλυψει στην Ελλαδα"

νομιζω αδικει αλλες προσπαθειες,
Κι ΙΣΩΣ να υποδηλωνει ενα ελλειμα στον τομεα επικοινωνειας.
Αυτο και τιποτα αλλο περα απο αυτο.

Fotis_KFOR έγραψε:
Όσο για το μουσείο έχω πει την γνώμη μου στο παρόν thread αλλά και παντού, καλό είναι να στηρίζουμε "ρετρό" προσπάθειες αφού όντως προσφέρει στον χώρο το κομμάτι του αφού πηγαίνει αρκετός κόσμος και βλέπει τα εκθέματα, απλά συμφωνώ στο ότι διαφέρουμε στο τι κάνουμε και πώς έγινε η δημιουργία του καθένος μας.

Πρόβλημα κανένα. :cheer:

Συμφωνω :thumb: απολυτα :thumbup: ,αλλωστε " εχθρος του καλου , ειναι ο καλυτερος " .

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
12/11/2014 18:11 - 12/11/2014 18:14 #24446 από nkary
Μα δεν αναφέρθηκε Nemo κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτούς τους καλέσανε να πούνε 2 πράματα. Αυτά γνωρίζανε, αυτά είπανε.
Εμείς μιλάμε για το ΕΜΠ ή ότι άλλο είναι αυτό.
Γενικότερα σε ότι αφορά πανεπιστημιακούς και ότι έχει σχέση με το δημόσιο είναι πολύ περίεργη κατάσταση. ;)
Πάντως συμφωνώ ότι η έκθεση θέλει περισσότερο προμόσιον
Θα μπορούσατε πχ να επικοινωνήσετε με τα πρωινάδικα ώστε να στείλουν μια κάμερα ;)
Και να διοργανώσετε και εσείς ομιλίες με πανεπιστημιακούς ή ανθρώπους της αγοράς ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/11/2014 21:15 - 12/11/2014 21:18 #24455 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

nkary έγραψε: Είχανε πουληθεί Gigatronics στο ελληνικό δημόσιο? :wait:
Δεν το κόβω ρε μαν. Προφανώς δεν είχε μεγάλη μίζα το πράμα ;)

Nαι φυσικα και ειχαν πουληθει!!!80 υπολογιστες στην Αγροτικη τραπεζα,και εαν δεν κανω λαθος υπηρχε και στο υπουργειο βιομηχανιας αλλα και στο γραφειo του τοτε πρωθυπουργου.Αυτα δεν ηταν ΚΑΤ ,αλλα multiuser συστηματα με Giga dos

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
21/11/2014 23:37 #24645 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

Nemo έγραψε: Ακουγοντας τα πρωτα 3 λεπτα της ομιλιας του κ. Ν.Κοζύρη συμπεραινει κανεις ,οτι μαλλον δεν ειναι επαρκως πληροφορημενος για αλλες αντιστοιχες προσπαθειες .

:thumb: :thumbup: :clap1: :clap2: :award:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

• fanny
  • Το Άβαταρ του/της fanny
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
13/10/2018 03:21 #43043 από fanny
Απαντήθηκε από fanny στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

Τσεκάρετε! :)
Και εγώ από άλλους έμαθα για το αφιέρωμα! :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
13/10/2018 09:46 #43046 από nkary
Ο τύπος έχει πιάσει το νόημα:dance2:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.424 δευτερόλεπτα