Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
13/10/2018 10:14 #43047 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Αυτή τη χαζομάρα των παρουσιαστών δεν την αντεχω, πραγματικα... :sick: :pinch:
Καμμία "εξέλιξη", όλα στο στυλ των 90's κι ας κοντεύουν 30 χρόνια... :angry2: :angry2: :angry2:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
13/10/2018 17:02 #43051 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, χαίρομαι που από την αρχή που ξεκίνησε και είχε βάλει αυτό το στόχο να φτιάξει το μουσείο, συνεχώς βελτιώνεται με νέο μεγαλύτερο χώρο αλλά και με περισσότερα εκθέματα. Σίγουρα θα περάσω και στο νέο χώρο μια βόλτα :cheer:

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
14/10/2018 10:21 #43056 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)

Fotis_KFOR έγραψε: Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, χαίρομαι που από την αρχή που ξεκίνησε και είχε βάλει αυτό το στόχο να φτιάξει το μουσείο, συνεχώς βελτιώνεται με νέο μεγαλύτερο χώρο αλλά και με περισσότερα εκθέματα. Σίγουρα θα περάσω και στο νέο χώρο μια βόλτα :cheer:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fanny

• fanny
  • Το Άβαταρ του/της fanny
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
14/10/2018 13:01 #43063 από fanny
Απαντήθηκε από fanny στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Κι εγώ δεν έχω πάει. Την επόμενη φορά που θα έρθω, (καλά να είμαστε, πάντα) θα προσπαθήσω να βρω παρέα και να πάω. :) Να κάνουμε εκπαιδευτική εκδρομή! Χαχαχα...! :P :D

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
13/11/2018 18:21 #43385 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Απόσπασμα από το digital life.

Μόλις 200μ. από τον σταθμό του ηλεκτρικού «Μοσχάτο», ο νέος, μεγαλύτερος χώρος που πλέον στεγάζει το Μουσείο, φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή προϊόντων Πληροφορικής στη χώρα. Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα.

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο δεν άλλαξε μόνο τις εγκαταστάσεις του, αλλά αναδιαμόρφωσε τις λειτουργίες του, δίνοντας βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εποικοδομητικές συνεργασίες του με άλλους φορείς.

Η γενική είσοδος κοστίζει 4 ευρώ, για σχολικά γκρουπ και φοιτητές 3 ευρώ, ενώ για ανέργους και παιδιά κάτω των 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Το Μουσείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00, καθώς και επιλεγμένες Κυριακές, οι οποίες ανακοινώνονται από τα social media του.

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Πέτρου Σπυροπούλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο, Τ.Κ. 183 46
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Tηλ: +30 210 3007010

Link άρθρου: www.digitallife.gr/?nltr=MjY2MzszODg2Mjt...NGQxMDdiMmMyNzgwOTFh

Link μουσείου: elmp.gr/

Θα ήθελα πολύ να βλέπω συχνή μας παρουσία σε αυτον το χώρο....

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
13/11/2018 18:46 #43386 από nkary

Θα ήθελα πολύ να βλέπω συχνή μας παρουσία σε αυτον το χώρο....

Φίλε Jianos και εγώ θα ήθελα πολύ το συγκεκριμένο "μουσείο" να κάνει αναφορές στα ρετρο-φορουμ και στις εκδηλώσεις που κάνουν αλλά δυστυχώς δεν.........
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": glaros, ScorpioGr

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
13/11/2018 19:53 #43389 από Fotis_KFOR
Μετέφερα το θέμα του Γιάννη καθώς και από ένα άλλο "διπλό" topic που υπήρχε για το μουσείο και τα έβαλα εδώ για να είναι όλα μαζεμένα. :)

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
13/11/2018 23:04 #43390 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Φώτη πολύ καλά έκανες γιατί αν δεν το έκανες εσύ θα το έκανα εγώ!

Πρίν γράψω αυτά που θα γράψω εδώ διάβασα όλο το topic και έβγαλα μία εικόνα. Σίγουρα αυτό που θα γράψω είναι προσωπική μου γνώμη και δεν περιμένω ότι θα συμφωνήσουν όλοι. Θα ακουστώ ρομαντικός και αφελής αλλά ελπίζω να με συγνωρήσετε γι αυτό, όπως επίσεις ελπίζω να με συγνωρήστε για το μέγεθος του post μου.

Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να επικροτηθεί από όλους μας. Το γεγονός ότι δεν έγινε από εμάς είτε γιατί δεν το επιθυμούσαμε είτε γιατί δεν το σκεφτήκαμε είτε γιατί απλά δεν είχαμε την οποιαδήποτε δυνατότητα να το κάνουμε δε σημαίνει ότι ό άλλος που το σκέφτηκε έκανε λάθος. Σίγουρα και εγώ ζήλεψα που δεν έχουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο και φυσικά δεν έχουμε της χορηγία του κράτους που έχει ο συγκεκριμένος φίλος με αποτέλεσμα να έχει κομμάτια που εμείς ούτε στα πιό τρελλά μας όνειρα θα τα βλέπαμε ποτέ. Να μην ξεχνάμε ότί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και το γεγονός ότι κατάφερε να ξεκινήση μία τέτοια διαδικασία στο υδροκέφαλο και συνάμα ξεροκέφαλο κράτος μας είναι αξιοθαύμαστο δεδομένου και της παιδείας που μας λείπη σαν κοινωνία για αυτά τα θέματα, όπως έχω γράψει και σε άλλο post μου.

Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι ίσως και να μας μην θεωρεί σημαντικούς όμως μπορούμε να του δείξουμε ότι είμαστε και εμείς μία πολύ καλή δύναμη που εάν συνεργαστούμε σίγουρα τα κέρδη για εμάς αλλά και για την κοινωνία θα είναι πολλαπλάσια. Το γεγονός ότι η δική μας ομάδα είναι πιό πολύ επικεντρωμένη στο home computing μας δίνει έναν αέρα πρωταγωνιστή στον συγκεκριμένο τομέα μιας που σίγουρα το μουσείο της πληροφορικής δεν έχει μια τέτοια εξιδίκευση. Το ότι μπορούμε να δείξουμε ότι τα παλιά home computers όχι απλά ζουν αλλά έχουν και μία μεγάλη κοινότητα που τα υποστηρίζει και συνεχίζει να παράγει υλικό και λογισμικό σε αυτά μας κάνει να έχουμε το πλεονέκτημα σε αυτό το κομμάτι. Επίσεις το γεγονός ότι εμείς ασχολούμαστε με το home computing με μηχανήματα δηλαδή που σίγουρα ήταν διαδεδομένα σε πολύ περισότερο κόσμο από τα μεγάλα mainframes του μουσείου μα δίνει και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο μιας που του δίχνουμε κάτι απτό που το έχει και αυτός δει ζωντανα και όχι μόνο απο documentaries. Επίσεις λείπουν οι κονσόλες και τα pongs που έχουμε εμείς που παρ' όλο ότι δεν είναι υπολογιστές δεν σημαίνει ότι δεν είναι κομμάτι της πληροφορικής.

Κάποιοι, και δίκαια με αυτά που έχουμε δεί, είδαν με πολύ σκεπτικισμό το γεγονός ότι ίδρυσε μία ΜΚΟ για να πετύχει τους σκοπούς του. Σε αυτό έχω να πώ ότι η ψυχή μίας ΜΚΟ ή οποιαδήποτε άλλου οργανισμού ή εταιρείας είναι οι ανθρώποι και πιό συγκεκριμένα η διοίκηση που τους καθοδηγή. Το γεγονός ότι ένα εργαλείο που έχει τόσα πλεονεκτήματα κατάντησε να είναι για μερικούς άπλα ένας ακόμα μηχανισμός για εύκολο πλουτισμό δεν ρίχνει την ευθύνη στο εργαλείο αλλά σε αυτούς που το χρησιμοποιούν. Με ένα μαχαίρι μπορείς να κόψεις ένα κομμάτι ψωμί και να ταίσεις έναν πεινασμένο αλλά μπορείς και να αφαιρέσεις μία ζωή. Όμως το μαχαίρι είναι απλά το εργαλείο την ευθύνη για το πώς χρησιμοποιείται την έχει ο άνθρωπος που το χρησιμοποιεί.

Δεν μπορώ να ξέρω εάν τα κινητρά του είναι ανιδιοτελή ή όχι αλλά και να μην είναι δεδομένου ότι σίγουρα έβαλε και πολύ δική του ενέργεια σε οποιαδήποτε μορφή για να δημιουργήσει αυτό που δημιούργησε οπότε πιστεύω ότι του αξίζει μία ανταμοιβή. Εξάλλου το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφό, όπως όλοι όσοι έχουν επισκευτή τον χώρο έχουν πεί, οπότε στο κάτω κάτω είναι αυτό που μετράει.

Αυτά ήθελα να πώ και ελπίζω να με συγχωρήσετε για τον χρόνο που σας "έφαγα" για να διαβάσετε όλο αυτό το κείμενο.

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
14/11/2018 00:14 #43392 από nkary
Ότι γράφω είναι καθαρά δική μου άποψη και δεν έχει καμία σχέση με το retrocomputers. Άλλωστε δεν ανήκω καν στην ομάδα που διαχειρίζεται το site αυτό. Τέλος δεν υπάρχει θέμα ζήλιας για το ποιος έχει τα περισσότερα. Δεν είμαστε πια 15χρονα. Είτε έχεις ένα είτε 100 υπολογιστές είσαι το ίδιο συλλέκτης.

• dimis40
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
15/11/2018 06:37 #43401 από dimis40
Απαντήθηκε από dimis40 στο θέμα Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (elmp.gr)
Εγώ μόλις προχθές έμαθα για το μουσείο (απο τα αρνητικά του να ζεις στην επαρχία). Ευτυχώς επειδή πηγαίνω συχνά στην Αθήνα σίγουρα θα πάρω την κότη μου και θα το δώ. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω και να είμαι μέρος σε τέτοιες ενέργειες και στην επαρχία. Ήδη έχω μια μικρύ συλλογή αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να σαι συλλέκτης στην επαρχία (Βόλο) με μικρή ως ανύπαρκτη κοινότητα ενώ μπορώ να πω πως ζηλεύω οτι πολλοί απο εσα΄ς βρίσκεστε και με φυσικό τρόπο. Τεσπα στήριξη στο μουσείο και μπράβο στα παιδιά.

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
15/11/2018 16:21 #43408 από Fotis_KFOR
Εννοείται όπως έχω ξαναπεί ότι όλοι μας πρέπει να πηγαίνουμε και να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Εγώ και η ομάδα του RetroComputers.gr από την αρχή έχουμε φιλική σχέση με το μουσείο, έχουμε πάει και θα ξαναπάμε, μάλιστα προσωπικά έχω πάει ακόμα και σε συνέδρια που έχει διοργανώσει το μουσείο.

Μάλιστα το 2012 αν θυμάμαι καλά είχαμε πει και για συνεργασία αλλά δεν έγινε για κάποιους λόγους.

Καταλαβαίνω ότι σε αρκετούς ακούγεται "κάπως" που το μουσείο έχει πάρει τσάμπα όλα τα μηχανήματα αφού προέρχονται από δωρεές.
Το ότι τα μηχανήματα λοιπόν προέρχονται από δωρεές ενώ εμείς ως συλλέκτες τα πληρώνουμε, αυτό δεν σχετίζεται σε κάτι, είναι 2 διαφορετικά πράγματα αφού στη μια περίπτωση τα μηχανήματα ανήκουν γενικά στο μουσείο και για χρήση εντός του μουσείου μόνο και όχι προσωπικά στον διευθυντή του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν στους συλλέκτες που τα αγοράζουν δίνοντας τους εννοείται το δικαίωμα να τα κάνουν ότι θέλουν.

Π.χ. εγώ προσωπικά μαζεύω σαν συλλογή μηχανήματα για το στόχο που ήθελα και που τα πληρώνω εγώ ο ίδιος αφού αυτό με ευχαριστεί και έτσι είναι ως προσωπική συλλογή μου. (www.retrocomputers.gr/about-us)

Να αναφέρω επί την ευκαιρία ότι μου έχουν δωρίσει και εμένα κάποια μηχανήματα ή περιοδικά όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι (βέβαια σε ελάχιστο ποσοστό σε σχέση με αυτά που έχω αγοράσει προσωπικά αφού πάνω από το 95% των μηχανημάτων μου τα έχω "σκάσει" σε ebay κτλ) αλλά και για να πω επί την ευκαιρία ότι και από αυτά πάλι που μου έχουν δωρίσει είναι από άτομα κυρίως εκτός ρετροκοινότητας αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δωρεών που έχω λάβει είναι από φιλικά μου πρόσωπα, συγγενείς, συναδέλφους κτλ που γνωρίζουν το χόμπι μου και από το να τα πετάξουν μου τα δώρισαν.
Φυσικά υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις που κάποια άτομα από τη ρετροκοινότητα μου έχουν δωρίσει κάποιο μηχάνημα ή περιοδικά κτλ και φυσικά για όλες τις περιπτώσεις το έχω γράψει και δημόσια να φαίνεται.

Βέβαια υπάρχει και σε αρκετούς και το καταλαβαίνω, μια δυσπιστία γενικά όταν δημιουργείται κάποιο μουσείο μήπως παίζει κάτι άλλο λόγω των χρημάτων, εισιτηρίων κτλ. Αυτό δυστυχώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε και μέχρι να φανεί κάτι τέτοιο (αν φανεί ποτέ ότι κάτι έγινε πρώτα για το χρήμα και μετά για τη νοσταλγία κτλ) καλό είναι να το δούμε λίγο θετικά. Αν τώρα η ιστορία δείξει κάτι άλλο... τότε αλλάζει το πράμα.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.489 δευτερόλεπτα