RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
26/11/2012 23:50 - 01/12/2012 10:03 #4282 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από την έκθεση! :cheer:

Σχεδόν όλη η ομάδα συγκεντρωμένη επί τω έργω!!!

O Commodore64 ανάμεσα σε δύο ZX Spectrum !!! Ήταν μεγάλη τιμή η συνύπαρξη αυτή!!!

Ο Commodore64 φορτώνει από το cd player χάριν του tape interface by zx_jim!!!

Ο zx_jim επιβλέποντας τον zx 81!!!
Πόσες φορές χρειάστηκε να φορτώσεις το πρόγραμμά σου με τα γραφικά; :)

Ο chrisknrg παίζοντας με την αγαπημένη του Ms Pacman!!!

Ο P.Dial έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε βιντεοπαιχνίδι!!!

Ο zx_jim επισκευάζει το πιστόλι του Conic!!!
Μάλλον το πείραξε λίγο, για να κάνω perfect score, αλλά και πάλι αστόχησα... :blush:

Όταν βλέπεις γύρω σου τόσα πολλά σπάνια μηχανήματα, που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις,
τι άλλο σου μένει να κάνεις;
:blink: :silly: :woohoo:

80s resurrection

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• P.Dial
  • Το Άβαταρ του/της P.Dial
  • Premium Member
  • Premium Member
  • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
27/11/2012 00:07 #4283 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! θεός! ατάκες the best! χαχαχαχαχαχαχαχ!!!

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

• vaggos664
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
27/11/2012 00:10 #4284 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Για το κρύωμα επίσης προτείνεται συναυλία maidenance!Νομίζω νιώθεις ανακουφισμένος μετά από κάτι τέτοιο:-)Τύφλα να χουν τα φάρμακα.Το πρόγραμμα έκθεση συναυλία έκθεση βγήκε!Πέρα από την πλάκα,αν δεν υπήρχαν οι brandon,darth,geo-αρχική ιδέα και υλοποίηση εκθέσεων δε ξέρω αν θα γινόντουσαν όλα αυτά!Επίσης ndial βασικός συντελεστής σε όλες τις εκθέσεις.Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φώτη για τη στέγη που μας παρέχει και όλα όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια.Ευχαριστώ το Δημήτρη zx jim,επίσης βασικό συντελεστή όλων όσων έχουν γίνει!Ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά που βοήθησαν απίστευτα φέτος!

• arislab
  • Το Άβαταρ του/της arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/11/2012 00:29 #4285 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά κ' ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μοναδική εμπειρία που έζησα αυτό το διήμερο.. δυστυχώς όμως τελείωσε γρήγορα.. :( :( :( ...ενα πολύ ζεστό κλίμα απο ανθρώπους που έχουν πάθος, μεράκι, κ' απίστευτη ομαδικότητα κ' συνεργασία.. έμαθα πολλά πράγματα κ' απο την παρέα των εκθετων αλλα και από τους επισκεπτες... θα αναφερθω πιο κάτω απο τις εντυπώσεις μου...
...
...αλλα καίγομαι για την βοήθεια σας στο παρακάτω δίλημα μου...σκεφτομαι ν'αλλαξω το avatar μου και παρακάτω ακολουθεί η νέα φώτο του avatar... θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μασκοτ της έκθεσης... το έχω ονομάσει...

ο ROBOΜΠΗΧΤΗΣ!!!! γιατί κυνηγούσε με το "πιστόλι" του Ξανθιές υπάρξεις της εκθεσης για να τις "ξεναγησει" και να τις Φωτογραφήσει!!!
Συνημμένα:

• geo1977
  • Το Άβαταρ του/της geo1977
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/11/2012 00:30 - 27/11/2012 11:16 #4286 από geo1977
Απαντήθηκε από geo1977 στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Μια αναδρομή στο παρελθον

Ολα ξεκίνησαν 17-10-2010 στην Καφετέρια GENESIS στην Κηφισιά οταν ένας 20 χρονος με ένα
LEGO χέρι μας πρότεινε κατι που ηταν κρυμενο μέσα στην ψυχή μου αλλα δεν έβγαινε
γιατι δεν είχα συνοδοιπόρους για να το πραγματοποιήσω την δημιουργία μιας Εκθεσης
και όμως τους είχα μπροστά μου ηταν o Brandon ο Darth_cotsos ο Zorro zx_jim
και οι αδερφοί Dial.... λέω μεσα μου Γιωργο λες...να γίνει κάτι..?
και ομως ο 20χρονος με τα lego με γέμισε χαρά ΚΑΙ ΛΕΩ Σοφοκλή Κώστα
ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ...ετσι έγινε η εκθεση του 2010 με τις οικονομικες δυσκολιες και
οχι μόνο.... αλλα κόντρα στις προβλέψεις πέτυχε και μπήκαν οι βάσεις
για τις επομενες ετυχε να είμαστε τυχεροί και να εχω μια επαγγελματικη
γνωριμια εναν ευγενικό ακούραστο ανθρωπο τον Κο Τσουροπλή οποιος
ήρθε στη πρωτη του αρεσε αυτό που είδε και ετσι κάναμε τις επομενες
με λιγότερο κόστος και κερδος οτι προστεθηκαν και αλλα μέλη και
κάναμε αυτην την καταπληκτική ομαδα εχοντας administrator
τον ανεπαναληπτο Φώτη....

Η ομάδα τότε συμμετείχαν και δεν ειναι στην φώτο ο Νdial ,Zx_jim, Zx81,Zorro(o οποιος σκοτώθηκε σε τροχαίο :( )

και αυτοι που λείπουν

ο Ζοrro

ΥΓ. τώρα είδα το post του Ndial με το ίδιο θέμα απλά το αφήνω και το δικό μου σαν συμπλήρωση του
και ποιο πολύ και για τον Zorro που δεν είναι πια μαζί μας :(
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pooky, P.Dial

• P.Dial
  • Το Άβαταρ του/της P.Dial
  • Premium Member
  • Premium Member
  • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
27/11/2012 00:35 #4287 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)

arislab έγραψε: Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά κ' ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μοναδική εμπειρία που έζησα αυτό το διήμερο.. δυστυχώς όμως τελείωσε γρήγορα.. :( :( :( ...ενα πολύ ζεστό κλίμα απο ανθρώπους που έχουν πάθος, μεράκι, κ' απίστευτη ομαδικότητα κ' συνεργασία.. έμαθα πολλά πράγματα κ' απο την παρέα των εκθετων αλλα και από τους επισκεπτες... θα αναφερθω πιο κάτω απο τις εντυπώσεις μου...
...
...αλλα καίγομαι για την βοήθεια σας στο παρακάτω δίλημα μου...σκεφτομαι ν'αλλαξω το avatar μου και παρακάτω ακολουθεί η νέα φώτο του avatar... θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μασκοτ της έκθεσης... το έχω ονομάσει...

ο ROBOΜΠΗΧΤΗΣ!!!! γιατί κυνηγούσε με το "πιστόλι" του Ξανθιές υπάρξεις της εκθεσης για να τις "ξεναγησει" και να τις Φωτογραφήσει!!!

Είχε και μελαχρινές! χαχαχαχαχαχα! Roboμπήχτης! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
27/11/2012 00:37 - 27/11/2012 00:51 #4288 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Φώτη, συγγνώμη που πείραξα λίγο τον PET, αλλά ήταν για καλό σκοπό!!!

:cheer:

80s resurrection
Συνημμένα:

• ndial
  • Το Άβαταρ του/της ndial
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/11/2012 00:48 #4290 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Περιμενω με ανυπομονησια τα σχολια του Νεκταριου (glaros)! Μεγαλη μορφη απιστευτο γελιο!

Ρε παδια στις προηγουμενες εκθεσεις δεν ειχα δωσει σημασια στο Vectrex, που ομως φετος χαρις τον φιλο ethaniel το ευχαριστηθηκα δεοντως! 
Τα δε ρετρο pc του vaggi ηταν κι αυτα μεσα στο ρεπερτοριο μου! Τα εσκισα στο κλασσικο wolf3d, doom και fate of the atlantis!

Για τις δυο κυριες A1000 και A2000 απο την αλλη, απλα δεν εχω λογια. Ιδιως για την μεγαληη κυρια την 2000αρη που μαζι με την 1000αρα ειχαν αναμεσα τους εναν.... Mega STE που ενιωθε ...αβολα ο καημενος! Βαγγελη τα εβαλες στην ΤΕΛΕΙΑ θεση!

Τρελαθηκα και με το ΚΛΑΣΣΙΚΟ IBM 286 του Φωταρου! Μεγαλη συγκινηση αφου μονο σε ταινιες σαν το Red Heat, Miami Vice κτλ το ειχα δει!

Επαθα πλακα με τον Archimedes A3000 του Γιωργη (geo) που επισης δεν την ευκαιρια να ασχοληθω στις προηγουμνες εκθεσεις. Φετος ηταν ολος στις ορεξεις μου παιζοντας Swiv και πολλα αλλα!

Και πολλα πολλα αλλα αριστουργηματα!

Εισασταν ολοι απιθανοι παντως και απλα αναμενω την επομενη μας συναντηση για κουτσομπολια και ατακες απο το υπεροχο αυτο 3ημερο!

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

• arislab
  • Το Άβαταρ του/της arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/11/2012 00:51 #4291 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
ΝΑΙ! δεν σου ξέφυγε τίποτα GOYSGOYNOTERMINATOR!!! χαχαχαχαχα!!!!

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
27/11/2012 02:19 #4292 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)

chdlee έγραψε: ...Περιμένω να ανεβάσει ο Δημήτρης zx_jim το video με την άποψη 3ου προσώπου της προσπάθειας ...

Δεν τράβηξα βίντεο, τη φώτο μόνο που έβαλα! :huh:
Απλά μου φάνηκε αστείο να βιντεοσκοπείς τον εαυτό σου!!! :)

• Ethaniel
  • Το Άβαταρ του/της Ethaniel
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
27/11/2012 03:01 #4293 από Ethaniel
Απαντήθηκε από Ethaniel στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Θα ηθελα και γω να ευχαριστησω τα παιδια που μου εδωσαν την ευκαιρια να συμετεχω και γω στην εκδηλωση.
Χαρηκα πολυ που ειχε κοσμο και ακομα περισοτερο που αρκετοι ενδιαφερθηκαν για το 2600 και τους πηγε πισω στο χρονο :)
Δυστυχως οντας νεος σε τετοιου ειδους events, δεν ηξερα τι να περιμενω και ημουν καπως απροετοιμαστος και δεν καταφερα να φερω ακριβως οτι ηθελα. Τελευταια στιγμη το modded atari μου, χαλασε και αναγκαστηκα να φερω ενα απλο. Την επομενη φορα θα φερω κατι πιο special.
Ευχαριστω τον Φωτη και τον Κωστα για την προσκληση λοιπον, τον Γιωργο και τον Σοφοκλη που μου κρατησαν παρεα ολο το σκ και ολους τους υπολοιπους για την ευχαριστη γνωριμια :)

Δημητρης

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
27/11/2012 06:47 - 27/11/2012 06:48 #4294 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)

Maddog έγραψε: ...Βρήκε και τα λογικά του... :whistle:

LOOOLOL!! :lol: :lol: :lol: :lol:

21st century breakdown...

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
27/11/2012 12:15 - 27/11/2012 12:16 #4296 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Κουιζ Εκθεσης Νο1:

Εχουμε 4 πανελς που χωρανε 56 εκτυπωμενες Α4 σελιδες το καθενα, σε 4 σειρες των 14 σελιδων.
Ποσες καρφιτσες χρειαζονται για να καρφιτσωθούν ολες οι σελιδες??!!?!?!? :huh: :dry:

21st century breakdown...

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
27/11/2012 12:24 - 27/11/2012 14:32 #4297 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)
Ας πω και εγώ κάποια "ιστορικά" στοιχεία μιας και αναφέρθηκαν...

Πέρα από την γνωστή ιστορία με το πως ξεκίνησα με τη ρετρό συλλογή κτλ που έχω εδώ : www.retrocomputers.gr/index.php/about-us
θα προσθέσω και κάποια άλλα στοιχεία που λόγω αυτών τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα με τους φίλους που γνώρισα στην πορεία.

Εγώ είχα στο μυαλό μου λόγω των μηχανημάτων που έχω να έκανα κάτι σαν μουσείο να μπορεί να τα βλέπει ο κόσμος, απλά επειδή δεν μπορούσα να φτιάξω ένα φυσικό μουσείο μιας και θέλει γνωριμίες κτλ που εγώ δεν είχα, σκέφτηκα κατά το 2005 να φτιάξω ένα site με πλήρες φωτογραφικό υλικό με τα μηχανήματα από όλες τις πλευρές για να βλέπει ο επισκέπτης έστω εικονικά για αρχή το κάθε μηχάνημα πώς είναι και αργότερα σκεφτόμουν ότι θα έκανα στο μέλλον κάποια έκθεση. Αυτό όμως ήταν μια γενική σκέψη και θα μπορούσε η έκθεση αυτή να γινόταν π.χ. το 2015.

Για καλή μου τύχη όμως είδα σε ένα άλλο φορουμ πως ένας "πιτσιρικάς" με το όνομα Brandon είχε και αυτός στο μυαλό του τη σκέψη της έκθεσης Η/Υ και κονσολών και συζητούσε την ιδέα του με κάποια άλλα άτομα που και αυτοί ήθελαν το ίδιο πράγμα. Έτσι άρχισα να συμμετέχω σε εκείνο το φορουμ μόλις είδα την ανακοίνωση της πρώτης έκθεσης με διοργανωτή τον Brandon, Geo1977, Darth_Cotso κτλ και άρχισα να γνωρίζω τα παιδιά. Έλαβα ενεργά μέρος και στην πρώτη έκθεση και από εκείνο το σημείο γίναμε φίλοι :cheer:

Έτσι εγώ παράλληλα έφτιαχνα το site μιας και μόλις είχα βρει χώρο να στεγάσω τα μηχανήματά μου που τόσα χρόνια τα είχα πακεταρισμένα στις κούτες χωρίς καν να τα βλέπω και κατά συνέπεια να μην μπορώ να τα φωτογραφήσω για να φτιάξω το site μου. Έτσι όταν τα έστησα στο χώρο, έπεσα με τα μούτρα να φωτογραφίσω όλα τα μηχανήματα για να φτιάξω επιτέλους και το site που τόσα χρόνια ονειρευόμουν (βγήκαν περίπου 4.500 φωτογραφίες!!!). Έτσι κάπου μέσα στο 2011 και αφού είχαμε κάνει και τη δεύτερη έκθεση με τα παιδιά που εννοείται πάλι έλαβα με χαρά ενεργά μέρος, το ανέβασα online αλλά "Υπο κατασκευή" μιας και εκρεμμούσαν πολλά πράγματα να μπουν ακόμα όπως άρθρα κτλ. Για να μην πολυλογώ, το 2012 τον Ιούλιο το site φτιάχτηκε και έγινε online κανονικά με τις συλλογές μου και τα άρθρα.

Έπειδή όμως με το άλλο φορουμ είχαμε όλοι κάποια προβλήματα που δεν θα αναφέρω εδώ, σιγά σιγά όλοι αποχωρήσαμε από εκεί. Από τη στιγμή όμως που είμασταν φίλοι συναντηθήκαμε και μιλήσαμε και σκεφτήκαμε πως θα ήταν χαζό να πετάγαμε έτσι τσάμπα αυτό που κάνουμε με τις εκθέσεις κτλ επειδή απλά δεν μπαίναμε πλέον σε ένα συγκεκριμένο φορουμ που έτυχε εκεί εμείς οι ίδιοι όμως να ξεκινήσουμε μια ιδέα μας. Στην τελική είμασταν τα ίδια άτομα που και σκεφτήκαμε τις 2 εκθέσεις και τις οργανώσαμε. Έτσι από τη στιγμή που εγώ είχα online ένα προσωπικό μου site φτιαγμένο που τόσα χρόνια το σχεδίαζα με τις ρετρό συλλογές μου, αποφασίσαμε αφού είμασταν η ίδια ομάδα των εκθέσεων να συνεχίσουμε.

Έτσι λοιπόν είναι η τρίτη μας έκθεση σαν ομάδα, μιας και υπάρχει και το άτομο που το πρωτοσκέφτηκε και ξεκίνησαν οι εκθέσεις το 2010 που είναι ο Brandon, αλλά και οι "βασικοί παίχτες" Geo1977 και Darth_Cotsos αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαζί με εμένα (Ndial, PDial, vaggos664, zx_Jim κτλ)

Χαίρομαι που βρήκα αυτά τα άτομα με τις ίδιες ιδέες με εμένα, επειδή αν δεν τα γνώριζα, δεν ξέρω πότε ακριβώς θα έκανα εγώ μόνος μου έκθεση, μπορεί σε 2 χρόνια από τώρα, μπορεί σε 5, μπορεί και ποτέ αν δεν μπορούσα να βρω χώρο για την έκθεση ή να τα στήσω όλα μόνος μου! Λογικά επειδή ξέρω το πείσμα μου ότι αν βάλω κάτι ως στόχο θα το έκανα κάποτε αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με την απίθανη παρέα που είμαστε τώρα όλοι μαζί. Οπότε όλα ήρθαν και έδεσαν και αυτή τη στιγμή μαζεύτηκαν και άλλα καλά παιδιά που ήρθαν ως εκθέτες και πιστεύω πως είμαστε ένα πολύ καλό και δυνατό team.

Πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του εκθέτες, ιδιαίτερα ευχαριστώ την τριάδα Brandon, Darth_Cotso και Geo1977 που θεωρώ πως προσφέρουν τα μέγιστα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εκτιμώ και τους υπόλοιπους) σε όλες τις εκθέσεις που έχουμε κάνει. :cheer:

• Maddog
  • Το Άβαταρ του/της Maddog
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
27/11/2012 12:47 #4298 από Maddog
Απαντήθηκε από Maddog στο θέμα RetroComputers.gr Gathering 2012 (έκθεση Η/Υ & κονσολών)

chriskgnr έγραψε: Κουιζ Εκθεσης Νο1:

Εχουμε 4 πανελς που χωρανε 56 εκτυπωμενες Α4 σελιδες το καθενα, σε 4 σειρες των 14 σελιδων.
Ποσες καρφιτσες χρειαζονται για να καρφιτσωθούν ολες οι σελιδες??!!?!?!? :huh: :dry:

Καμμία, το κάνεις με σελοτέιπ. :evil: :evil: :evil:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.935 δευτερόλεπτα