- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- PC Master
- PC Master CDrom images archive?
PC Master CDrom images archive?
- nuclear
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Έχω πιστεύω εδώ το μεγαλύτερο μέρος τον CD-ROM του PC master από 95 έως 2000, αλλά έχει κάποιες τρύπες η συλλογή μου. Αν δεν υπάρχει τέτοιο archive ίσως θα μπορούσα να φτιάξω images από αυτά που έχω ώστε να τα ανεβάσουμε κάπου, με την ελπίδα κάποιος άλλος να γεμίσει τις τρύπες? Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ένα τέτοιο archive θα είναι πολλά gigabytes, και δεν είμαι σίγουρος που θα μπορούσα να το ανεβάσω, αλλά αν υπάρχει ενδιαφέρον πιστεύω κάτι θα βρούμε. Το retrocomputers.gr έχει δυνατότητα για τέτοιο hosting?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Εγώ έχω όλα τα συνοδευτικά του PC Master οπότε δεν έχουμε πρόβλημα , αλλά επειδή το πρότζεκτ αυτό θέλει και χρόνο αλλά και πολλά gigabytes όπως ανέφερες, δεν το έχω πιάσει ακόμα.
Στο θέμα hosting του RetroComputers.gr ναι μεν είμαι σε unlimited πακέτο αλλά από όσο γνωρίζω η χρήση του είναι αποκλειστικά για sites και όχι για file hosting και downloads μεγάλων αρχείων.
Ας δούμε αν κάποιος δει το θέμα εδώ μιας και το ξαναέφερες στο προσκήνιο και τυχαίνει να θέλει / μπορεί να μας βοηθήσει στο θέμα hosting και πάρει μπροστά το project
Εγώ πέρα από τη διάθεση των cds / dvds, μπορώ επιπλέον αν χρειαστεί να περάσω και μερικά cds, απλά λόγω έλλειψης χρόνου επειδή πέρα από το ρετρό χόμπι εδώ ασχολούμαι και με άλλα πράγματα, δεν μπορώ να κάτσω να ριπάρω όλα τα cds, αλλιώς τόσο καιρό που το συζητάμε με διάφορα παιδιά θα το είχα κάνει
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- nuclear
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Το να γίνουν images από τα CD είναι εύκολη διαδικασία. Φυσικά είναι πολλά οπότε θέλει χρόνο, αλλά στο linux είναι μια εντολή: dd if=/dev/sr0 of=filename_του_image και γίνεται αρκετά γρήγορα. Οπότε πιστεύω αν κάνω 10 CD κάθε μέρα όσο κάνω άλλα πράγματα ταυτόχρονα, δε θα πάρει πολύ η διαδικασία.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
KEEP RETRO
- nuclear
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Είμαι σίγουρος ότι η κοινότητα θα χαρεί να έχει και τα images των συνοδευτικών cds μετά τις δισκέτες
Μπράβο και πάλι για την προσπάθεια σου, καλό κουράγιο με το ανέβασμα (επί την ευκαιρία αν κάποιος έχει σύνδεση Fiber και θέλει να βοηθήσει στο upload ας στείλει)
KEEP RETRO
Είχα ανεβάζει πριν 3-4 χρόνια 5-6 iso's αλλά δεν είχα δει ενδιαφέρον και το σταμάτησα. Γενικά αυτά που περιέχουν είμαι εύκολο να βρεθούν με λίγο ψάξιμο εκτός από κάποια πράγματα που έφτιαχναν Έλληνες. Έχω μερικά έτοιμα οπότε αν είναι με ενημερώνεις και τα ανεβάζω. Δες στη παρακάτω λίστα
Καλό είναι να σώσουμε και τα φακελάκια τους
- nuclear
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Τα τεύχη από τα οποια μου έλειπε το συνοδευτικό CD τα ανέβασα μονο PDF για να υπάρχει συνεχεια, με την προοπτική κάποτε να ανεβάσω και τα συνοδευτικά CD όταν τα βρω για να ολοκληρωθεί το archive.
Αν δεν κάνω λάθος, από τα τεύχη με CD μέχρι το 2000, τα CD που μου λείπουν και δεν έχω βάλει είναι τα εξής:
Άρχισα να προσθέτω και παλιότερα τεύχη με zip τις συνοδευτικής τους δισκέτας μιας και υπάρχουν, να είναι όλα μαζεμένα σε ένα σημείο, αλλα δεν έχω προχωρήσει πολύ μακριά σε αυτά. Ελπίζω σιγά σιγά να ανεβάσω όλα τα τεύχη του pc master με όλο τους το υλικό να υπάρχει στο archive.org.
Διατίθεμαι αν κάποιος έχει τα CD που μου λείπουν και θέλει να μου τα στείλει, i να συναντηθούμε να μου τα δώσει με κάποια ευκαιρία, ώστε να κάνω image και να τα ανεβάσω.
Θα στείλω email στο archive.org να μου δημιουργήσουν ένα "collection" με όλα αυτά ώστε να "γρουπαριστουν" καλύτερα. Μέχρι τότε μπορείτε να βρείτε όλα αυτά που ανέβασα με το search url: archive.org/search.php?query=subject%3A%...master%22&sort=-date
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
KEEP RETRO
- konc
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
- ioannis
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Αναζητώ απεγνωσμένα (πλεον) το CD του PC Master #100 , μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Το τεύχος βρίσκεται στο internet archive αλλα δεν υπάρχει το ISO.
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε την όλη προσπάθεια αλήθεια;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Γιάννης
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Έχω γενικά όλα τα CDs / DVDs του PC Master και με λίγο ψάξιμο θα τα βρω όπως και το συγκεκριμένο που ψάχνεις , το θέμα είναι όμως ότι λόγω έλλειψης χρόνου με τις καθημερινές υποχρεώσεις αλλά και λόγω του ότι ετοιμάζουμε και έκθεση δεν μπορώ να το κάνω άμεσα, θα προσπαθήσω να ασχοληθώ σε καμιά βδομάδα που θα είμαστε πιο ήρεμοι αν τα καταφέρω και να το ανεβάσω.
KEEP RETRO
- ioannis
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Να είσαι καλά! Μην αγχώνεσαι καταλαβαίνω ! Όπως είπα αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω , μοιραστείτε το... βέβαια δεν ειμαι σιγουρος τι μπορώ να κάνω
Χωρίς να θέλω να ξεφύγω του θέματος, εκθεση = Japan ε; Μακάρι να μπορούσα να παρευρεθώ! (βρίσκομαι Λέρο τον περισσότερο χρόνο)
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
ioannis έγραψε:
Καλως σας βρήκα!
Χωρίς να θέλω να ξεφύγω του θέματος, εκθεση = Japan ε; Μακάρι να μπορούσα να παρευρεθώ! (βρίσκομαι Λέρο τον περισσότερο χρόνο)
Ναι, και αυτό και διάφορα άλλα γενικά.
KEEP RETRO
Ναι περίμενε........konc έγραψε: Ωραίος. Τα ISOs 1,2,3&5 τα έχουν ανεβάσει ήδη τα παιδιά στο iamretro.gr ενώ ο nkary παραπάνω δείχνει να έχει και το 4. Ίσως με κάποια internetική συνεννόηση να γλίτωνες τη διπλή δουλειά για τα συγκεκριμένα .
Δειγματοληπτικά τα pdf είναι δικής μου ψηφιοποίησης (έτσι και αλλιώς μόνο εγώ και ο drwho έχουμε "σκανάρει" pcmasters. Εξαίρεση αποτελεί κάποιος που έδωσε πριν μήνες ένα link με τεύχη πάνω από το 150 στο οποίο είχα σταματήσει εγώ. Θα παρακαλούσα αν ακόμη διαβάζει αν μου στείλει ένα πμ ή ας απαντήσει και εδώ. Είναι κρίμα να χαθούνε τόσα τεύχη.
- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- PC Master
- PC Master CDrom images archive?