- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- PC Master
- PC Master CDrom images archive?
PC Master CDrom images archive?
- foo_jam2002
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- foo_jam2002
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
- ifollowrivers
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ifollowrivers έγραψε: Κρίμα που το περιοδικό είχε ξεπέσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Κατά τύχη είχε πέσει ένα από τα τελευταία τεύχη του περιοδικού και το κυρίως άρθρο ήταν με ποια gaming ηρωίδα... τον έπαιζαν όταν ήταν μικροί! Είχα πάθει σοκ, δεν ήξερα αν εγώ γέρασα πολύ ή το περιοδικό είχε πιάσει πάτο. Ας το θυμόμαστε λοιπόν όλοι όπως ήταν τότε, κι όχι όπως είχε καταντήσει...
Τι ανακρίβειες είναι αυτές που γράφεις ρε φίλε; Πώς πετάς τέτοια λάσπη, με τόσο χαρακτηριστική ευκολία;
Μπορεί να μην υπήρξα μέλος της τελευταίας ομάδας του PC Master, αλλά της προηγούμενης, εκείνης δηλαδή που η τελευταία κλήθηκε να αντικαταστήσει, εντούτοις δε μου αρέσει να βλέπω να γράφονται ανακρίβειες, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο κι αν αναφέρονται αυτές. Κι επειδή τυχαίνει να μη συχνάζει εδώ κάποιο μέλος εκείνης της ομάδας, σου απαντώ εγώ λοιπόν, έστω και με σημαντική χροική καθυστέρηση, μια και τώρα είδα το -ατυχέστατο αυτό- post σου.
Το άρθρο που επικαλείσαι ήταν στο τεύχος 295 (όντως λίγο πριν το τέλος του περιοδικού, το οποίο ήρθε στο τεύχος 303), ονομαζόταν Female Gaming, ήταν γραμμένο από συντάκτρια και όχι συντάκτη και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είχε να κάνει με το "με ποια gaming ηρωίδα... τον έπαιζαν όταν ήταν μικροί", αλλά αφ' ενός με είδη γυναικών που θα συναντήσεις στα διάφορα chat rooms, αφ' ετέρου με διάσημες γοητευτικές gaming ηρωίδες.
Θες να πούμε ότι, κατά τη δική σου γνώμη, δεν ήταν καλογραμμένο; Δεκτό. Ότι δε σου έλεγε απολύτως τίποτα σαν θέμα; Δεκτό και πάλι. Αλλά από τα παραπάνω μέχρι να φτάνεις να λες ότι γράφτηκε άρθρο σχετικά με το "με ποια gaming ηρωίδα... τον έπαιζαν όταν ήταν μικροί" υπάρχει ΠΑΡΑ πολύ μεγάλη απόσταση!
Καλό θα ήταν λοιπόν να είμαστε, καμιά φορά, λιγάκι πιο προσεκτικοί στο τι λέμε και γράφουμε, γιατί μπορεί, άθελά μας, να δημιουργήσουμε τελείως λανθασμένες εντυπώσεις. Και το PC Master, όντας το ιστορικότερο και μακροβιότερο computer gaming περιοδικό, αν μη τι άλλο, δεν αξίζει τέτοιας, τουλάχιστον απρόσεκτης, συμπεριφοράς....
Το δικό σου post είναι -ατυχέστατο- και η επίθεση σου στο πρόσωπο μου άδικη. Ξανά διάβασα το post μου και καταλαβαίνω από πού προκύπτει η σύγχυση. Πράγματι δεν ήταν το κυρίως άρθρο, αλλά (μάλλον) σε μια μόνιμη στήλη.
Σού ανταπαντώ λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου, έστω και με ενάμιση χρόνο καθυστερηση, ότι η ταύτιση στα δύο διαφορετικά άρθρα πού εκανες δεν είναι μεν αυθαίρετη αλλά είναι δε ατυχής κι οφείλεται σε δικό μου λάθος και σε μια απλή σύμπτωση. Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά γραπτά. Σού λέω επίσης πώς ό,τι υποστήριξα τότε, το ίδιο εξακολουθώ να υποστηρίζω και τώρα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αυτό που θυμάμαι ηταν μια στήλη τύπου γραπτού podcast, στην οποία γινόταν μια συζήτηση μεταξύ των συντακτών γύρω απο ενα κοινό θέμα. Κι εκεί, κυριολεκτικά ο αρχισυντάκτης (μάλλον) ρωτάει έναν συντάκτη με ποια ηρωίδα τον επαιζε μικρός και εκείνος απάντησε με την Lara Croft! Ακριβώς έτσι, τόσο άκομψα. Κανένας σεβασμός στον αναγνώστη!
ΞΑΝΑΛΕΩ λοιπόν ότι το γραπτό στο οποιο αναφέρομαι δεν γράφτηκε από ΜΙΑ συντάκτρια, αλλά συμμετείχαν ΠΟΛΛΟΙ συντάκτες! Έτσι, με λίγο ψάξιμο που έκανα, συμπεραίνω ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θυμάμαι ήταν μέρος της στήλης "EDITORS ROUNDTABLE", στην οποία "οι συντάκτες τα λένε έξω από τα δόντια". Αυτό ταιριάζει πλήρως με αυτό που θυμάμαι. Ωστόσο, τα τεύχη αυτά δε κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο για να το βρω και να στο δείξω. Αυτός ειναι κι ο λόγος που όσες φορές ξεκίναγα να σου απαντήσω, γρήγορα εγκατέλειπα αυτήν την προσπάθεια· δε μου αρέσει να μιλάω χωρίς απτές αποδείξεις.
Παρ' όλ' αυτά, είμαι σίγουρος τόσο γι' αυτά που διάβασα, όσο και γι'αυτά που γράφω. Παρακαλώ λοιπόν εσένα ή οποιονδήποτε άλλον έχει αυτά τα τεύχη στα χέρια του να ρίξει μια ματιά, ώστε να επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα μου. Μπορεί να 'ναι στο τεύχος που λες, μπορεί στο τεύχος που έχει εξώφυλλο το Planetside μιας κι αυτό μού έρχεται περισσότερο στο μυαλό. Σίγουρα πάντως είναι κάπου εκεί ανάμεσα.
Όπως είπες και εσύ λοιπόν, "καλό θα ήταν να είμαστε, καμιά φορά, λιγάκι πιο προσεκτικοί στο τι λέμε και γράφουμε, γιατί μπορεί, άθελά μας, να"... εκτεθούμε σε δημόσια θέα, συμπληρώνω εγώ. Αυτό ισχύει και για τους δύο μας.
ΥΓ1: Δεν είναι ωραίο να καπηλεύεσαι την ιστορία του PCM. Το ότι υπήρξες μέλος της συντακτικής του ομάδας, και μάλιστα μια δεκαετία και βάλε μετά από το peak του, δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
www.retrocomputers.gr/forum/pc-master/19...master-gia-katevasma
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- PC Master
- PC Master CDrom images archive?