Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 17:49

Douglas Engelbart

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(43 ψήφοι)

Douglas Engelbart

 

Ο Douglas Engelbart γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1925 στην Αμερική στο Portland (Oregon). Σπούδασε στο Oregon State College και υπηρέτησε στο ναυτικό ως τεχνικός ραντάρ.

 

Douglas Engelbart 2

 

Ο Douglas Engelbart οραματίστηκε τους υπολογιστές με τελείως διαφορετικό τρόπο από την τότε εποχή και αντί να τους περιορίσει σε υπολογισμούς πράξεων, τους οραματίστηκε ως εργαλεία για ψηφιακή απεικόνιση. Ήξερε από την εμπειρία του με τα ραντάρ ότι οποιαδήποτε ψηφιακή πληροφορία θα μπορούσε να απεικονιστεί σε μια οθόνη. Έτσι, θεώρησε πως η σύνδεση ενός υπολογιστή με μια οθόνη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Στην αρχή, οι ιδέες του απορρίφθηκαν αφού λόγω της εποχής εκείνης φαινόντουσαν παράξενες. 

Αλλά από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και άλλοι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και έτσι ηπερίοδος αυτή έγινε κατάλληλη για το όραμά του. Οι τεχνολογίες των επικοινωνιών τέμνονται με τις τεχνολογίες γραφικών. Οι πρώτοι υπολογιστές που βασίζονται σε τρανζίστορ αντί για λυχνίες γίνονται διαθέσιμοι. Αυτή η συνεργία οδήγησε σε πιο φιλικούς προς το χρήστη υπολογιστές και έθεσε τα θεμέλια για προσωπικούς υπολογιστές, γραφικά υπολογιστών, και αργότερα, την εμφάνιση της εικονικής πραγματικότητας.

 

Αλλά το κυριότερο που έκανε ο Douglas Engelbart και έμεινε στην ιστορία, είναι ότι θεωρείται ο «πατέρας» του ποντικιού.

 

Και αυτό επειδή ήταν ο άνθρωπος που παρουσίασε, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του ποντικιού, τον Δεκέμβριο του 1968. Ο Douglas Engelbart αποκαλούσε αρχικά τη συσκευή «XY ένδειξη θέσης για σύστημα απεικόνισης», η οποία απαρτιζόταν από ένα ξύλινο κουτί με δύο κυλιόμενους δίσκους και ένα μικρό κόκκινο κουμπί.

 

Douglas Engelbart - father of mouse

 

Μάλιστα το 2000 είχε λάβει το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογίας και τα βραβεία Λέμελσον και Τούρινγκ το 1997.


Ο Douglas Engelbart ήταν ένας πρωτοπόρος εφευρέτης πληροφορικής και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Άθερτον της Καλιφόρνια στις 2 Ιουλίου του 2013, σε ηλικία 88 ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :


https://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Engelbart

 
 

Διαβάστηκε 6515 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alan Turing Alan Sugar »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

great retro computers and retro consoles companies logos