Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Δημοσκόπηση: Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Υπολογιστής
27 64.3%
Κονσόλα
15 35.7%
Συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων: 42 ( makalarionos, XLV, george, Metalcandyman, Black Flag ) Δείτε περισσότερα
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • fanny
  • Το Άβαταρ του/της fanny
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
21/06/2019 23:27 #44978 από fanny
Απαντήθηκε από fanny στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Γιατί πρώτα γίνεται το πείραμα, και μετά το αριστούργημα, για να μη ξεχνιόμαστε! :P ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Black Flag
  • Το Άβαταρ του/της Black Flag
  • Junior Member
  • Junior Member
  • PC Power! DOS για πάντα!
Περισσότερα
22/06/2019 00:08 #44981 από Black Flag
Απαντήθηκε από Black Flag στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
PC always...

Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
22/06/2019 22:10 #44999 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Γιατί πρώτα γίνεται το πείραμα, και μετά το αριστούργημα, για να μη ξεχνιόμαστε!

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου..

Πρώτα μπήκαν οι κονσόλες στα σπίτια και μετά οι υπολογιστές .......

• fanny
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
23/06/2019 12:08 #45003 από fanny
Λάθος. Ψάξου λίγο καλύτερα... Οι πρώτες κονσόλες είναι κατα το 1989 και οι πρώτοι υπολογιστές κατα το 1982 που μπήκαν σε σπίτια.

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
23/06/2019 22:38 #45008 από JIANOS
χμμμμμμ για κοίτα εδώ........

en.wikipedia.org/wiki/List_of_home_video_game_consoles

• fanny
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
24/06/2019 00:09 #45009 από fanny
Χμμμ για κοίτα εδώ...

en.m.wikipedia.org/wiki/Desktop_computer

• kokkiklhs
  • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
24/06/2019 17:25 #45010 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

fanny έγραψε: Λάθος. Ψάξου λίγο καλύτερα... Οι πρώτες κονσόλες είναι κατα το 1989 και οι πρώτοι υπολογιστές κατα το 1982 που μπήκαν σε σπίτια.

Κυρά-Φανή, μετεξεταστέα....
:bash: :thumbdown: :points:

...για διάβασε εδώ και έλα το Σεπτέμβριο να εξεταστείς....
www.retrocomputers.gr/forum/magnavox-ody...c-magnavox-odyssey-2

:vampire: :tease:

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
24/06/2019 20:18 #45017 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

kokkiklhs έγραψε:

fanny έγραψε: Λάθος. Ψάξου λίγο καλύτερα... Οι πρώτες κονσόλες είναι κατα το 1989 και οι πρώτοι υπολογιστές κατα το 1982 που μπήκαν σε σπίτια.

Κυρά-Φανή, μετεξεταστέα....
:bash: :thumbdown: :points:

...για διάβασε εδώ και έλα το Σεπτέμβριο να εξεταστείς....
www.retrocomputers.gr/forum/magnavox-ody...c-magnavox-odyssey-2

:vampire: :tease:

Το φάγατε το κορίτσι ρεμάλια:armed:

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
24/06/2019 22:28 #45018 από JIANOS
Αγαπητή funny πάλι με επιβεβαιώνεις για μια ακόμη φορά. Να μην ξεχνάς ότι μιλάμε για οικιακούς υπολογιστές οπότε σε αυτό που προφανώς αναφέρεσαι εσύ δεν ισχύει

1970 saw the introduction of the Datapoint 2200, a "smart" computer terminal complete with keyboard and monitor, was designed to connect with a mainframe computer but that didn't stop owners from using its built in computational abilities as a stand alone desktop computer.

Εκτός εάν ήξερες κάποιον να έχει mainframe στο σπιτι του...

Ενώ οι κονσόλες.....

Odyssey series (1972-1978, a total of 14 home video game consoles belong to this series)

και οι home υπολογιστές.....

Apple II, TRS-80 and Commodore PET were first generation personal home computers launched in 1977, which were aimed at the consumer market – rather than businessmen or computer hobbyists.

Nkary
εμείς το κάνουμε καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς για να μην έχει λάθος πληροφορίες.....

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
03/07/2019 00:25 #45054 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Ααααρα εμμεσως εννοουμε οτι αν δεν υπηρχαν οι κονσολες, που μπηκαν στα σπιτια και εδειξαν στον κοσμο οτι μπορει να ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΕΙ με ενα ηλεκτρονικο μεσο, οι υπολογιστες θα παρεμεναν μονο στις τραπεζες και τα γραφεια?
Αν παρουμε ενα δειγμα απο τις δικες μας εκθεσεις, οι περισσοτεροι τις πλατφορμες τις θυμουνται απο τα παιχνιδια τους και οχι απο τις σουιτες παραγωγικοτητας, σωστα?

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
04/07/2019 22:14 #45067 από JIANOS
Σίγουρα οι κονσόλες έχουν ενα μεγάλο μερίδιο στην σπιτική ηλεκτρονική ψυχαγωγία και αυτο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και εννοείται ότι το κεντρικό μας ενδιαφέρον είναι το retrogaming αλλά από την άλλη δεν μπορεί κανείς να αμφισβιτήσει ότι οι υπολογιστές είναι πολύ πιο πολύπλευρα μηχανήματα από τις κονσόλες.

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
04/07/2019 23:27 #45068 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

JIANOS έγραψε: δεν μπορεί κανείς να αμφισβιτήσει ότι οι υπολογιστές είναι πολύ πιο πολύπλευρα μηχανήματα από τις κονσόλες.

Φυσικα, οποιος λεει το αντιθετο μαλλον δεν εχει και πολυ επαφη με τον χωρο

• Metalcandyman
  • Το Άβαταρ του/της Metalcandyman
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Arcades Forever
Περισσότερα
14/07/2019 13:15 - 14/07/2019 19:11 #45099 από Metalcandyman
Απαντήθηκε από Metalcandyman στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Αυτα τα vs θεματα προσωπικα τα βρισκω πολυ διασκεδαστικα παντως ασχετα αν η συγκεκριμενη ψηφοφορια μπαζει απο παντου σε ενα forum που ονομαζεται retrocomputers και το 90% των μελων για να μη πω πανω απο το 90% ασχολουνται κυριως με τους υπολογιστες και τα home micros οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος ο μαντης καλχας για να μαντεψει πιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα:devil:

Αλλοι μεγαλωσαν σε καποια πολη αλλοι οπως εγω μεγαλωσαν σε χωριο και στο χωριο μενω ακομα οποτε και οι ''ακρες'' γυρω απο της κονσολες τα Home micros κλπ ηταν διαφορετικες την δεκαετια του 80 και του 90.Οταν εγω τελειωνα το σχολειο και στο δευτερολεπτο πετουσα την τσαντα και ετρεχα στα ηλεκτρονικα του χωριου μου χωρις καν να φαω για μεσημερι για να παιξω τα αγαπημενα μου arcades φυσικα και κονσολα θα επελεγα να αγορασω αν μπορουσα η αν μπορουσαν να μου την παρουν οι γονεις μου δεν θα επελεγα καποιο home micro της εποχης να καθομαι να πληκτρολογω εντολες και να παιζω σαφως χειροτερα ποιοτικα παιχνιδια απο αυτα που υπηρχαν στης κονσολες και μπορει καποιες αιξερεσεις να υπηρχαν αλλα ηταν η εξαιρεση και οχι ο κανονας.Εξαλου δεν αρεσουν σε ολους τα adventures και τα strategy.Μπορει να υπαρχει το επιχειρημα αυτων που ειχαν καποιο Home micro για της αντιγραφες μεταξυ φιλων και για τα τσουβαλια με δισκετες η κασσετες που αγοραζαν απο το γνωστο λαμογιο πειρατη της γειτονιας οταν εμεις στης κονσολες διναμε ενα καρο λεφτα για ενα παιχνιδι αλλα χιλιες φορες να αγοραζα δυο,τρια και καλο παρα δεκαδες σαβουρες που δεν θα της επαιζα ποτε μονο και μονο για την ποικηλια και την καταναλωτικη μανια.

Περα απο αυτα φυσικα και οι κονσολες δεν ηταν παμφθηνες οπως και τα παιχνιδια τους αλλα και οι υπολογιστες πανακριβοι ηταν οποτε δεν υπηρχε περιπτωση καποιος γονιος αγροτης στο χωριο η που μπορει να ειχε καποιο μικρο μαγαζι να παρει στο παιδι του υπολογιστη εκεινη την εποχη και τα παραμυθια της χαλιμας πως με τον υπολογιστη θα βελτιωθει και στο σχολειο το παιδι κλπ απλα δεν περνουσαν.Οσο για τον παπα με τα καλαντα γελαει ο κοσμος λες και μεις δεν λεγαμε καλαντα πιτσιρικαδες για να ξερουμε τι γινετε και δεν γυρνουσαμε μονο στο χωριο αλλα πηγαιναμε και στην πολη η στην διπλανη κομοπωλη και μαλιστα ολοκληρη μπαντα υπερπαραγωγη αλλος με κιθαρα αλλος με κορνετα αλλος με νταουλακι και γενικα με διαφορα μουσικα οργανα και παλι φραγκοδιφραγκα μαζευαμε που λεει ο λογος και οχι λεφτα για να παρουμε ολοκληρο υπολογιστη η τουλαχιστον να καταφερουμε να μασουμε τα πολλα οποτε να τσονταρουν και λιγα οι δικοι μας οποτε να περναμε υπολογιστη.Αυτοι που ειχαν home micros ηταν αυτοι που οι γονεις τους ηταν εκεινη την εποχη δασκαλοι και καθηγητες η διορισμενοι σε ΟΤΕ και ΔΕΗ απο την μεγαλη ΠΑΣΟΚΑΡΑ που εκανε οτι ηθελε εκεινα τα χρονια και οσα επερνε ο πατερας των παιδιων αυτων μονο και μονο απο τα εκτος εδρας που εβαζε καθως πηγαινε λιγα χιλιομετρα μακρια στο διπλανο χωριο και τσακιζε τα ουζα και τα μεζεκλικια μεχρι να σχολασει ο δεικος μου πατερας και των φιλων μου δεν τα εβλεπαν ουτε σε ενα μηνα που λεει ο λογος και δεν θα το παιξω βασιλακης καιλας και νικος ξανθοπουλος του gaming αλλα ετσι ηταν τα πραγματα πως να το κανουμε τωρα.Επισης τα παιδια ολων αυτων ηταν που μαζευαν απο τα καλαντα τα λεφτα και επερναν υπολογιστες.Γελαει ο κοσμος και οχι απλα γελαει αλλα ξεκαρδιζεται κιολας.

Ενας αλλος πολυ σημαντικος παραγοντας τουλαχιστον στο χωριο που ειναι πιο κλειστη κοινωνια που αγοραζαμε κονσολες και οχι καποιον υπολογιστη και χωρις να θελω να θιξω κανεναν απο δω μεσα ηταν η εντυπωση και η γενικη ομολογια πως οποιος ειχε υπολογιστη και ασχολουνταν με Home micros ηταν φλωρος και φυτο την λεξη nerd δεν την ξεραμε τοτε οποτε για να μη μας κακοχαρακτηρισουν η για να μη μας ξεκοψουν απο παρες και μας βλεπουν και με στραβο ματι τα γκομενακια δεν τολμουσαμε καν να αγγιξουμε υπολγιστη και μπορει στην ταινια revenge of the nerds τα γκομενακια να πηγαν με τα nerds στο τελος αλλα στην πραγματικη ζωη στα 80s και 90s τα γκομενακια πηγαιναν με οσους ειχαν το λιγοτερο καποια 90αρα honda με sebring εξατμιση και οχι σε οσους ειχαν C64 και spectrum στο σπιτι τους.Στης πολεις φυσικα που υπηρχε και μεγαλητερος πλυθυσμος δεν υπηρχαν σε τοσο μεγαλο βαθμο αυτα τα φαινομενα γιατι πολυ απλα μπορουσε καποιος να βρει πολλα περισσοτερα ατομα που ασχολουνταν με τα home micros,τον προγραμματισμο και γενικα με τετοιου ειδους ενδιαφεροντα απ΄π'οτι θα εβρισκε στο χωριο που στην ουσια ηταν η μειοψηφια.

Εντωμεταξυ εστω και απο σποντα περασα καποια ωρα της ζωης μου και γω με καποια home micros.Το ενα ηταν ενας C64 που με τον ειχε φερει μια θεια μου απο την γερμανια μαζι με το κασσετοφωνο του και δυο παιχνιδια το back to the future και ενα παιχνιδι με ολυμπιακους αγωνες.Φυσικα ιδεα δεν ειχα απο αυτα ουτε και καταφερα να το κανω να παιξει οποτε οταν εφυγε η θεια μου και γυρισε γερμανια τα πουλησα ολα σε εναν τυπο που ασχολουνταν μαυτα και με τα λεφτα που καβαντζωσα πηρα ενα NES και καποια παιχνιδια που το ελιωσα ειναι μια απο της 2,3 αγαπημενες μου κονσολες και το εχω φυσικα μεχρι και σημερα.Επισης ειχα και εναν spectrum που με τον ειχε κανει δωρο ενας ξαδερφος μου γιατι ειχε παρει εναν καλητερο spectrum οπως ειχε πει.Για χρονια δεν τον αγγιξα ποτε αλλα τουλαχιστων καποια στιγμη βρηκε την χρησιμοτητα του σαν τακος σε ενα επιπλο που το ειχα γεματο απο dvd και cd και ειχε σπασει το μισο ποδι του επιπλου απο το βαρος.Για τετοιες χρησεις ειναι ιδανικοι οι υπολογιστες και τα home micros το σωστο να λεγεται:devil:

Οπως καταλαβατε απο τα παραπανω η ψηφος μου πηγε στης κονσολες οποτε μεχρι να φαω το κοκινιστο που με περιμενει ας αναψω το αγαπημενο μου NES το οποιο βρισκεται μονημα κατω απο την τηλεοραση μου να βαλω την κασετουλα του επισης αγαπημενου μου Castlevania III: Dracula's curse να γουσταρω λιγο που σημειωτεον ολα αυτα για να τα κανω θα με παρει καποια ελαχιστα δευρολεπτα και ασε τους αλλους να πληκτρολογουν εντολες και να γυρνανε της κασετες στα κασετοφωνα.

Κονσολες θα λετε και θα κλαιτε λεμε:headbang: :headbang: :headbang:

Νo Μetalcandyman,No Party
NINTENDO and ARCADE Maniac Since 1987

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
15/07/2019 00:40 - 15/07/2019 00:48 #45105 από JIANOS
Αγαπητέ metalcandyman

Από ότι κατάλαβα από το άκρως ενδιαφέρον και αναλυτικότατο post σου εκτός βέβαια από το προφανές δηλαδή την λατρεία σου για τις κονσόλες οπότε και η ψήφος σου προφανώς πήγε εκεί αλλά ότι και η ζωή που πέρασες σαν παιδί σε έκανε να τις αγαπήσεις. Συμφωνό 100% σε αυτό εννοείται ότι η ζωή που κάνουμε σαν παιδιά και σαν έφηβοι αλλά και το περιβάλλον που μεγαλώνουμε παίζει πολύ μεγάλο αλλά πολύ μεγάλο ρόλο επίσεις παίζει και ο διαφορετικός χαρακτήρας του καθενός από εμάς . Ο συνδυασμός και αυτών διαμορφώνει και τις επιλογές μας στο μέλλον. Η δική μου παιδική και εφηβηκή ζωή αλλά και ο χαρακτήρας μου αντίστοιχα με έκανε και αγάπησα τους υπολογιστές. Για να ξεκαθαρίσω τό ότι είμαι υπέρ τον υπολογιστών δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω την χρησιμότητα και την αξία των κονσολών. Απλά θα ήθελα να διατυπώσω την δική μου πορεία προς τους υπολογιστές απαντώντας ταυτόχρονα και συγκρίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές με τις δικες σου εμπειρίες.

Ξεκινάω λοιπόν. Είναι γεγονός ότι το site λέγετε retrocomputers αλλά από είδες και εσύ ότι εκτός από retro υπολογιστές φιλοξενεί και περιεχόμενο που αφορά αποκελιστικά κονσόλες. Εξάλλου εάν έχεις δεί εκθέσεις θα έχεις παράτηρήση ότι υπάρχουν πλήθος κάθε φορά πλήθος απο διαφορετικά μοντέλα από κονσόλες και μάλιστα μερικά αρκετά σπάνια εγώ προσωπικά εχώ δεί κομμάτια που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν!!! Εξάλλου μπορεί το Site να λέγετε retro computers αλλά αφορά γενικά το retro video gαming. Έχουμε μέλος που είναι λάτρής της κονσόλας και έρχετε συχνά εδώ στην Αθήνα για να είναι παρων στις δραστηριότητες του. Εαν συνέβαινε κάτι άλλο προφανός και δεν θα έκανε το ταξίδι αυτό.

Δεν μεγάλωσα σε χωριό αλλά μεγάλωσα σε νησί που και αυτό ένα είδους χωριού είναι και μπορεί το νησί μου να είναι η Αίγινα και να φαίνετε ότι είναι κοντά στον Πειραιά αλλά τις δεκαετίες του 80 και ενενήντα δεν έβρισκές καράβι που να κάνει το Αίγινα Πειραιά σε λιγότερο από μιάμιση ώρα συν άλλη μισή ώρα με τριανταπέντε λεπτά να πάς στην Ομόνοια και κατ επέκταση στην Στουρνάρα. ήθελες περίπου δυόμιση ώρες να βρεθείς σε πηγή πληροφορικής. οπότε προφανώς και οι δικές μου άκρες στους υπολογιστές δεν είχαν σοβαρές ποσοτικές διαφορές από τις δικές σου. Ενας από τους λόγους που εγώ αγάπησα στους υπολογιστές, και εδώ μπαίνει ο παράγοντάς του χαρακτήρα του καθενός, είναι αυτό που εσένα σε αφηνε παντελώς αδιάφορο: Η ικανοποίηση που είχα μετά το πέρας της πληκρολόγισης ή έστω της αντιγραφής από το Pixel των εντολών ενός προγράμματος και φυσικά μετά το απαραίτητο debugging να βλέπω αυτό το πρόγραμμα (το οποίο φυσικά και τις περισσότερες φορές ήταν παιχνίδι και φυσικά δεν είχε την ποιότητα εταιρικών παιχνίδιών που είχαν φτιαχτεί για τον ίδιο υπολογιστή μια που αυτά χρησιμοποιούσαν κώδικα μηχανής πόσο μάλλον κάποιων κονσολών) να τρέχει και να το χρησιμοποιώ. Όσο γα το γεγονός ότι εμείς είχαμε πολλά παιχνίδια που προφανώς αρκετά από αυτά δεν είταν και καλυτερης ποιότητας είναι αληθές αλλά θα σου απαντήσω με κάτι που μου έχει πεί άλλος συνάδελφός - φίλος amigas. Το γεγονός ότι είχαμε μεγάλο πλήθος παιχνιδιών μας έκανε και πιό ολοκληρωμένους σαν gamers γιατί έτσι είχαμε την δυνατότητα και να έρθουμε σε επαφή με όλα τα είδη τον παιχνιδιών αλλά και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική άποψη για το πιό παιχνίδι είναι καλό και πιό όχι.

Ο δικός μου πρώτος υπολογιστής ήταν ένας Spectrum+ που μου τον έκανε δώρο ο πατέρας μου με την παρότρυνση της μητέρας μου μιας που και οι δύο είδαν την έφεση και την τρέλλα που είχα για τους υπολογιστές. Φυσικά και βοήθησε το γεγονός ότι ο καθηγητής μου στην φυσικοχημεία θυσιάζοντας προσωπικό του χρόνο έκανε μετα το πέρας του σχολείου σε εμένα και μερικούς άλλους παλαβούς μαθήματα προγραμματισμού αλλά μιας που εγώ είμουν αχόρταγος καθόμουν και μετά το πέρας της εκπαιδευτικής αυτής ώρας μέχρι της 6 ή και 7 το απόγευμα οπότε βαρέθηκε ο άνθρωπος να με μαζεύει κάθε βράδυ από το σχολείο και αποφάσισε αντί αυτού να μου πάει έναν για να με δει και λίγο το σπίτι. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ο πατέρας μου δεν ήταν κάποιος δημόσιος υπάλληλος με παχυλό για την εποχή μισθό αλλά επιπλοποιός. Επίσεις μπορεί τα κάλαντα να μην μου πήραν υπολογιστή σίγουρα όμως μου πήραν αρκετά πρωτότυπα προγράμματα και μερικά περιφερειακά. Όσο για την χρησιμότητα των υπολογιστών στο σχολείο ένα θα σου πώ. Ένα μεγάλο κομμάτι της πρώτης μου εργασίας στο ΤΕΙ Λαρισας που σπούδαζα την έγραψα στο commodore 128 που είχα στον επεξεργαστή κειμένου του GEOS και την τύπωσα με την βοήθεια ενός τοπικού καταστήματος που είχε εκτυπωτή συμβατό με commodore.

Επίσεις εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ να υπάρχει κάποια τέτοια πεποίθηση ότι όσοι ασχολούνταν με τους υπολογιστές είταν φυτούκλες και σίγουρα αυτός δεν ήταν λόγος που με απομάκρινε από φίλους μου. Φυσικά και σε μία κοινωνία ενός σχολείου δεν ήταν όλοι φίλοι με όλους αλλά σίγουρα δεν ήταν το γεγονός ότι ασχολιόμουν με τους υπολογιστές αιτία για να απομονωθώ από τους συμμαθητές μου πόσο μάλλον από τους φίλους μου. Όσο για τις γυναίκες μπορεί στα εφηβηκά μου χρόνια να μην βοήθησε το γεγονός ότι ξέρω από υπολογιστές να έχω επιτυχία όμως η γνώση των Αγγλικών (βλέπεις χρειάζονται για να καταλάβεις τους υπολογιστές) με βοήθησε πάρα πολύ με τις τουρίστριες.;) ;) ;) ;) Η γνώση μου για τους υπολογιστές με βοήθησε στα φοιτητικά μου χρόνια μιας που εκείνα τα χρόνια σχεδόν το σύνολό των ανθρώπων που γνωρίζαν υπολογιστές ήταν άνδρες και από το γενικό σύνολο είμασταν πολυ λιγοι και φυσικά λόγου των γνωσεών μας πολλές συμφοιτήτριες μας πλησίαζαν για να μάθουν κάτι από εμάς.;) ;) ;) ;) ;)

Επίσεις και εγώ από σπόντα πέρασα και από τις κονσόλες μιας που ο αδερφός μου ενώ ξεκίνησε με παιχνίδια που έπαιζε στον δικό μου υπολογιστή και μετά πήρε την δική του amiga (τις οποίας τώρα είμαι περίφανος κάτοχος και θα ασχοληθώ μαζί της εν ευθέτω χρόνο) μετά άρχισε να ασχολήται με τις κονσόλες και έχει μια καλή συλλογή από αυτές όπως playstation 1,2,3 xbox 1,2. Οπότε είχα και εγώ πρόσβαση σε κονσόλες απλά τα παιχνίδια που διάλεγε ο αδελφός μου να παίξει δεν είταν και πολύ του γούστου μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ καλά παιχνίδια επίσεις υπάρχουν παιχνίδια σρις κονσόλες που θέλω να ασχοληθώ μαζί τους όπως πχ τα dinal fantasy. Βέβαια τώρα έχει ξαναεπιστρέψει στο pc gaming!!! :shake: :shake: :shake: Πάντως αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει και την σημασία που έχει ο χαρακτήρας του καθενός στις επιλογές του. Μιας που εγώ και ο αδελφός μου μεγαλώσαμε σε παρόμοιο περιβάλλον εκείνος ένα μεγάλο μέρος της gaming "¨καριέρας" του την αφιέρωσε στις κονσόλες. Επι την ευκαιρία μιας που ο αδελφός μου είναι επιπλοποιός (συνέχισε την δουλειά του πατέρα μου) μπορώ να του πώ να σου φτιάξει το πόδι από εκείνο το έπιπλο με τα cd και τα dvd με αντάλλαγμα εκείνο το δυσμοιρό spectrum - τάκο πόυ έχεις. Είναι κρίμα ένα τόσο ιστορικό μηχάνημα να χρησιμοποιείται έτσι. !!!!!

Τελιωνοντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες την ώθηση να γράψω το μεγαλύτερο κείμενο σε post που έχω γράψει στην ζωή μου γενικότερα και ελπίζω να βρεθούμε και προσωπικά για να συνεχίσουμε αυτήν την φιλική φυσικά διαμάχη μεταξύ των υπολογιστών και των κονσολών.

Long live computers

Jianos

• Metalcandyman
  • Το Άβαταρ του/της Metalcandyman
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Arcades Forever
Περισσότερα
15/07/2019 12:45 - 15/07/2019 17:49 #45108 από Metalcandyman
Απαντήθηκε από Metalcandyman στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

JIANOS έγραψε: Αγαπητέ metalcandyman

Από ότι κατάλαβα από το άκρως ενδιαφέρον και αναλυτικότατο post σου εκτός βέβαια από το προφανές δηλαδή την λατρεία σου για τις κονσόλες οπότε και η ψήφος σου προφανώς πήγε εκεί αλλά ότι και η ζωή που πέρασες σαν παιδί σε έκανε να τις αγαπήσεις. Συμφωνό 100% σε αυτό εννοείται ότι η ζωή που κάνουμε σαν παιδιά και σαν έφηβοι αλλά και το περιβάλλον που μεγαλώνουμε παίζει πολύ μεγάλο αλλά πολύ μεγάλο ρόλο επίσεις παίζει και ο διαφορετικός χαρακτήρας του καθενός από εμάς . Ο συνδυασμός και αυτών διαμορφώνει και τις επιλογές μας στο μέλλον. Η δική μου παιδική και εφηβηκή ζωή αλλά και ο χαρακτήρας μου αντίστοιχα με έκανε και αγάπησα τους υπολογιστές. Για να ξεκαθαρίσω τό ότι είμαι υπέρ τον υπολογιστών δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω την χρησιμότητα και την αξία των κονσολών. Απλά θα ήθελα να διατυπώσω την δική μου πορεία προς τους υπολογιστές απαντώντας ταυτόχρονα και συγκρίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές με τις δικες σου εμπειρίες.

Ξεκινάω λοιπόν. Είναι γεγονός ότι το site λέγετε retrocomputers αλλά από είδες και εσύ ότι εκτός από retro υπολογιστές φιλοξενεί και περιεχόμενο που αφορά αποκελιστικά κονσόλες. Εξάλλου εάν έχεις δεί εκθέσεις θα έχεις παράτηρήση ότι υπάρχουν πλήθος κάθε φορά πλήθος απο διαφορετικά μοντέλα από κονσόλες και μάλιστα μερικά αρκετά σπάνια εγώ προσωπικά εχώ δεί κομμάτια που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν!!! Εξάλλου μπορεί το Site να λέγετε retro computers αλλά αφορά γενικά το retro video gαming. Έχουμε μέλος που είναι λάτρής της κονσόλας και έρχετε συχνά εδώ στην Αθήνα για να είναι παρων στις δραστηριότητες του. Εαν συνέβαινε κάτι άλλο προφανός και δεν θα έκανε το ταξίδι αυτό.

Δεν μεγάλωσα σε χωριό αλλά μεγάλωσα σε νησί που και αυτό ένα είδους χωριού είναι και μπορεί το νησί μου να είναι η Αίγινα και να φαίνετε ότι είναι κοντά στον Πειραιά αλλά τις δεκαετίες του 80 και ενενήντα δεν έβρισκές καράβι που να κάνει το Αίγινα Πειραιά σε λιγότερο από μιάμιση ώρα συν άλλη μισή ώρα με τριανταπέντε λεπτά να πάς στην Ομόνοια και κατ επέκταση στην Στουρνάρα. ήθελες περίπου δυόμιση ώρες να βρεθείς σε πηγή πληροφορικής. οπότε προφανώς και οι δικές μου άκρες στους υπολογιστές δεν είχαν σοβαρές ποσοτικές διαφορές από τις δικές σου. Ενας από τους λόγους που εγώ αγάπησα στους υπολογιστές, και εδώ μπαίνει ο παράγοντάς του χαρακτήρα του καθενός, είναι αυτό που εσένα σε αφηνε παντελώς αδιάφορο: Η ικανοποίηση που είχα μετά το πέρας της πληκρολόγισης ή έστω της αντιγραφής από το Pixel των εντολών ενός προγράμματος και φυσικά μετά το απαραίτητο debugging να βλέπω αυτό το πρόγραμμα (το οποίο φυσικά και τις περισσότερες φορές ήταν παιχνίδι και φυσικά δεν είχε την ποιότητα εταιρικών παιχνίδιών που είχαν φτιαχτεί για τον ίδιο υπολογιστή μια που αυτά χρησιμοποιούσαν κώδικα μηχανής πόσο μάλλον κάποιων κονσολών) να τρέχει και να το χρησιμοποιώ. Όσο γα το γεγονός ότι εμείς είχαμε πολλά παιχνίδια που προφανώς αρκετά από αυτά δεν είταν και καλυτερης ποιότητας είναι αληθές αλλά θα σου απαντήσω με κάτι που μου έχει πεί άλλος συνάδελφός - φίλος amigas. Το γεγονός ότι είχαμε μεγάλο πλήθος παιχνιδιών μας έκανε και πιό ολοκληρωμένους σαν gamers γιατί έτσι είχαμε την δυνατότητα και να έρθουμε σε επαφή με όλα τα είδη τον παιχνιδιών αλλά και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική άποψη για το πιό παιχνίδι είναι καλό και πιό όχι.

Ο δικός μου πρώτος υπολογιστής ήταν ένας Spectrum+ που μου τον έκανε δώρο ο πατέρας μου με την παρότρυνση της μητέρας μου μιας που και οι δύο είδαν την έφεση και την τρέλλα που είχα για τους υπολογιστές. Φυσικά και βοήθησε το γεγονός ότι ο καθηγητής μου στην φυσικοχημεία θυσιάζοντας προσωπικό του χρόνο έκανε μετα το πέρας του σχολείου σε εμένα και μερικούς άλλους παλαβούς μαθήματα προγραμματισμού αλλά μιας που εγώ είμουν αχόρταγος καθόμουν και μετά το πέρας της εκπαιδευτικής αυτής ώρας μέχρι της 6 ή και 7 το απόγευμα οπότε βαρέθηκε ο άνθρωπος να με μαζεύει κάθε βράδυ από το σχολείο και αποφάσισε αντί αυτού να μου πάει έναν για να με δει και λίγο το σπίτι. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ο πατέρας μου δεν ήταν κάποιος δημόσιος υπάλληλος με παχυλό για την εποχή μισθό αλλά επιπλοποιός. Επίσεις μπορεί τα κάλαντα να μην μου πήραν υπολογιστή σίγουρα όμως μου πήραν αρκετά πρωτότυπα προγράμματα και μερικά περιφερειακά. Όσο για την χρησιμότητα των υπολογιστών στο σχολείο ένα θα σου πώ. Ένα μεγάλο κομμάτι της πρώτης μου εργασίας στο ΤΕΙ Λαρισας που σπούδαζα την έγραψα στο commodore 128 που είχα στον επεξεργαστή κειμένου του GEOS και την τύπωσα με την βοήθεια ενός τοπικού καταστήματος που είχε εκτυπωτή συμβατό με commodore.

Επίσεις εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ να υπάρχει κάποια τέτοια πεποίθηση ότι όσοι ασχολούνταν με τους υπολογιστές είταν φυτούκλες και σίγουρα αυτός δεν ήταν λόγος που με απομάκρινε από φίλους μου. Φυσικά και σε μία κοινωνία ενός σχολείου δεν ήταν όλοι φίλοι με όλους αλλά σίγουρα δεν ήταν το γεγονός ότι ασχολιόμουν με τους υπολογιστές αιτία για να απομονωθώ από τους συμμαθητές μου πόσο μάλλον από τους φίλους μου. Όσο για τις γυναίκες μπορεί στα εφηβηκά μου χρόνια να μην βοήθησε το γεγονός ότι ξέρω από υπολογιστές να έχω επιτυχία όμως η γνώση των Αγγλικών (βλέπεις χρειάζονται για να καταλάβεις τους υπολογιστές) με βοήθησε πάρα πολύ με τις τουρίστριες.;) ;) ;) ;) Η γνώση μου για τους υπολογιστές με βοήθησε στα φοιτητικά μου χρόνια μιας που εκείνα τα χρόνια σχεδόν το σύνολό των ανθρώπων που γνωρίζαν υπολογιστές ήταν άνδρες και από το γενικό σύνολο είμασταν πολυ λιγοι και φυσικά λόγου των γνωσεών μας πολλές συμφοιτήτριες μας πλησίαζαν για να μάθουν κάτι από εμάς.;) ;) ;) ;) ;)

Επίσεις και εγώ από σπόντα πέρασα και από τις κονσόλες μιας που ο αδερφός μου ενώ ξεκίνησε με παιχνίδια που έπαιζε στον δικό μου υπολογιστή και μετά πήρε την δική του amiga (τις οποίας τώρα είμαι περίφανος κάτοχος και θα ασχοληθώ μαζί της εν ευθέτω χρόνο) μετά άρχισε να ασχολήται με τις κονσόλες και έχει μια καλή συλλογή από αυτές όπως playstation 1,2,3 xbox 1,2. Οπότε είχα και εγώ πρόσβαση σε κονσόλες απλά τα παιχνίδια που διάλεγε ο αδελφός μου να παίξει δεν είταν και πολύ του γούστου μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ καλά παιχνίδια επίσεις υπάρχουν παιχνίδια σρις κονσόλες που θέλω να ασχοληθώ μαζί τους όπως πχ τα dinal fantasy. Βέβαια τώρα έχει ξαναεπιστρέψει στο pc gaming!!! :shake: :shake: :shake: Πάντως αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει και την σημασία που έχει ο χαρακτήρας του καθενός στις επιλογές του. Μιας που εγώ και ο αδελφός μου μεγαλώσαμε σε παρόμοιο περιβάλλον εκείνος ένα μεγάλο μέρος της gaming "¨καριέρας" του την αφιέρωσε στις κονσόλες. Επι την ευκαιρία μιας που ο αδελφός μου είναι επιπλοποιός (συνέχισε την δουλειά του πατέρα μου) μπορώ να του πώ να σου φτιάξει το πόδι από εκείνο το έπιπλο με τα cd και τα dvd με αντάλλαγμα εκείνο το δυσμοιρό spectrum - τάκο πόυ έχεις. Είναι κρίμα ένα τόσο ιστορικό μηχάνημα να χρησιμοποιείται έτσι. !!!!!

Τελιωνοντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες την ώθηση να γράψω το μεγαλύτερο κείμενο σε post που έχω γράψει στην ζωή μου γενικότερα και ελπίζω να βρεθούμε και προσωπικά για να συνεχίσουμε αυτήν την φιλική φυσικά διαμάχη μεταξύ των υπολογιστών και των κονσολών.

Long live computers

Jianos

Kαλησπερα φιλαρακι μου.

Το Retrocomputer.gr το γνωριζω απο τα σπαργανα του οταν ο φωτης μιλουσε γιαυτο σε καποιο αλλο forum που ημαστε μελη πως ηθελε να το φτιαξει.Γιαυτο λοιπον ειμαι και μελος του απο το 2012 οποτε οπως καταλαβαινεις γνωριζω πολυ καλα πως υπαρχουν και θεματα για κονσολες κλπ απλα οσοι με ξερουν απο κανα δυο αλλα forums που ειμαι μελος ξερουν πως ο τροπος γραφης μου και ο χαρακτηρας μου ειναι αυτος ειμαι δηλαδη το πειραχτηρι,αυτος που θα τσιγκλισει αυτος που θα μαλωσει που θα διαφωνησει και γενικα το αλατοπιπερο σε καποιες αναλατες και νεροβραστες καταστασεις που μπορει να υπαρχουν.Γιαυτο και ξεκινησα οπως ξεκινησα το προηγουμενο post μου ετσι για να τσιγκλισω λιγο οποιον το διαβασει.Απλα δεν παω μια τα home micros καταλαβαινω φυσικα την προσφορα τους αλλα δεν τα γουσταρω και δεν μπορω να το κρυψω αυτο ειμαι καθαρα κονσολας και οπαδος της NINTENDO και των Arcades ολα τα υπολοιπα απλα δεν με ενδιαφερουν γιαυτο και ειχα χρονια να ποσταρω κατι εδω μεσα γιατι τα περισσοτερα θεματα ειναι για τα home micros και γενικα τα περισσοτερα μελη με αυτα ασχολουνται οποτε μιας που και δεν τα γουσταρω μιας και δεν εχω και της τρελες γνωσεις γιαυτα δεν ειχα κατι που να ηθελα να γραψω και να το ποσταρω.

Περα απο τα παραπανω ο καθενας εδω μεσα γραφει της προσωπικες του εμπειριες και οπως εσυ εγραψες της δεικες σου για το πως αγαπησες τους υπολογιστες κλπ πως βιωσες πιτσιρικας και εφηβος μαυτους ετσι και γω εγραψα τα δεικα μου προσωπικα βιωματα που ουτε ο κανονας ειναι ουτε κατι που γινοταν παντου.Εγω πιτισρικας και εφηβος ημουνα απο την αλλη πλευρα της λιμνης σε σχεση με τα παιδια που ασχολουνταν με τους υπολογιστες οπως εσυ που καθοσουν στο σχολειο παραπανω ωρες μονο και μονο για να μαθεις καποια πραγματα γιαυτο που σαρεσε και αγαπουσες.Εγω ημουν στην αλλη πλευρα οπως ειπα με τα μηχανακια,στα arcades και στα μπιλιαρδαδικα ολη μερα,το βραδυ σε ντισκο κλαμπακια κλπ μεχρι τα χαραματα και γενικα ημουν στους αλητες οπως ελεγε η μανα παιδιου που τον ηθελα για παρεα που δεν ειχε καμια σχεση με την ζωη που εκανα εγω με τους φιλους μου αλλα ηταν κολημενος στο σπιτι του με τον αγαπημενο του spectrum.Δεν ημασταν εμεις ομως οι αλητες απλα ετσι επιλεξαμε να περναμε την ζωη μας τοτε και να διασκεδαζουμε και η καταληξη ηταν πως μονο κακο εκανε η μανα του παιδιου που περιεγραψα στο ιδιο το παιδι που 38 χρονων σημερα οπως και γω στην ουσια δεν εχει κανεναν διπλα του.Αυτο που θελω να πω με το παραδειγμα μου ειναι πως ο καθενας εχει τα δεικα του βιωματα με τα δεικα μου να θυμιζουν ροδα τσαντα και κοπανα για παραδειγμα ενω αλλων να θυμιζουν κατι αλο και μπορει εσυ να μη βιωσες την κατασταση που περιεγραψα και που αυτοι που ασχολουνταν με τους υπολογιστες ηταν λες και ειχαν ψωρα γιατι δεν πηγαιναν με το ρευμα της νεολεας αλλα πιστεψε με στην περιοχη μου και στα χωρια της περιοχης μου τα πραγματα δεν ηταν αγγελικα πλασμενα και δεν μπορω και δεν θελω να κατσω να περιγραψω και αλλες καταστασεις δεν εχει καποιο νοημα εξαλου γιατι αρκετα πλατιασαμε το ολο θεμα.

Και για να μην παρεξηγηθω το λεω ξανα πως μιλαω αποκλειστικα για δεικα μου βιωματα που εχω ζησει στο χωριο μου στης γυρω περιοχες και γενικα οπου εχω ζησει τετοιες καταστασεις και δεν σημαινει πως οι κομπιουτεραδες ειναι φυτα ειναι ακοινωνητοι ειναι εξωγηινοι απο αλλο πλανητη και σατανικα πλασματα της κολασης ισα ισα εχω γνωρισει κομπιουτεραδες και γαμω τα παιδια και πολλοι ηταν και μεγαλα αλανια κιολας.

Οσο για τον spectrum που τον ειχα τακο στο επιπλο εφυγε το επιπλο οπως και ο spectrum και τον εδωσα εδω και χρονια στο παιδι αυτο που συμπαθουσα και η μανα τους μας ελεγε αλητες που αν μπορουσε να δει τοτε το μελον κατευεθειαν θα τον ελεγε να εβγαινε εξω με μας και οχι να ειναι ολη μερα πανω απο τον spectrum.

Και για να μην ξεχνιομαστε τιμη και δοξα στης κονσολες και στην πυρα καθε spectrum,c64 και οτι αλλο Home micro υπαρχει:devil: :headbang: :headbang: :headbang: :devil:

Νo Μetalcandyman,No Party
NINTENDO and ARCADE Maniac Since 1987

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.402 δευτερόλεπτα