Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Δημοσκόπηση: Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Υπολογιστής
27 64.3%
Κονσόλα
15 35.7%
Συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων: 42 ( makalarionos, XLV, george, Metalcandyman, Black Flag ) Δείτε περισσότερα
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • kokkiklhs
  • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
15/07/2019 19:36 #45111 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

JIANOS έγραψε: Long live computers

Jianos

:award: :clap1: :cheers1:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
16/07/2019 11:41 - 16/07/2019 11:42 #45117 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

metalcandyman έγραψε: Αυτα τα vs θεματα προσωπικα τα βρισκω πολυ διασκεδαστικα παντως ασχετα αν η συγκεκριμενη ψηφοφορια μπαζει απο παντου σε ενα forum που ονομαζεται retrocomputers και το 90% των μελων για να μη πω πανω απο το 90% ασχολουνται κυριως με τους υπολογιστες και τα home micros οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος ο μαντης καλχας για να μαντεψει πιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα:devil:

Σε αυτό θα διαφωνήσω, επειδή το site το έφτιαξα με το σκεπτικό κυρίως ως μια μορφή "online μουσείου" που θα έχω φωτογραφήσει λεπτομερώς τα μηχανήματα της συλλογής μου ώστε κάποιος που δεν έχει δει ποτέ κάποιο μηχάνημα είτε το είχε και θα ήθελε να θυμηθεί ακριβώς πώς ήταν, να το δει με όσο περισσότερη λεπτομέρεια και στη συλλογή μου υπάρχουν και υπολογιστές αλλά και κονσόλες.

Επιπρόσθετα έχει και φόρουμ για συζητήσεις αλλά και άρθρα που επίσης είναι και για υπολογιστές και για κονσόλες (και για άλλα πολλά θέματα) - και αν δεις ειδικά στο φόρουμ αλλά και στο μουσείο υπάρχει όπως και στους υπολογιστές εξίσου μεγάλη κατηγοριοποίηση και στις κονσόλες

( www.retrocomputers.gr/forum/index ).

Επίσης υπό τη σκέπη του site κάνουμε και ρετρό εκθέσεις που τις αναφέρουμε ως "Εκθέσεις ρετρό υπολογιστών και κονσολών" (αναφέρουμε και τις κονσόλες ισότιμα δηλαδή) και φέρνουμε αντίστοιχα και υπολογιστές και κονσόλες / handhelds κτλ. Μάλιστα σε παλαιότερη έκθεση μας στο συνέδριο AthensCon το κεντρικό μας project ήταν το retro VR που ήταν με κονσόλα και VR γυαλιά της Nintendo και το είχε οργανώσει ο Νεκτάριος (glaros) που στην τεράστια συλλογή του το 99% είναι κονσόλες (και είναι και φανατικός Nintendάκιας). ;) Μάλιστα στην έκθεση Japan Festival λόγω του συγκεκριμένου event είχαμε περισσότερες κονσόλες σε σχέση με τους υπολογιστές!

Επίσης ακόμα και στα άρθρα στα μενού του site εκτός των υπολογιστών υπάρχουν εξίσου πολλά θέματα και για κονσόλες και για διάφορα άλλα π.χ.

Η ιστορία της Nintendo ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...e-companies/nintendo )

Ιστορία Κονσολών - Pongs ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...ry-of-consoles-pongs )

M.A.M.E. ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-04/mame )

Ιστορία των Video Games ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...story-of-video-games )

και διάφορα άλλα που αν ψάξεις θα βρεις μπόλικο πράμα που λέμε :cheer:

Όσο για το όνομα του site που αναφέρεις, απλά επιλέχθηκε το retrocomputers σαν καταλληλότερο επειδή δεν ήταν δυνατό να επιλεχθεί ένα domain name με όνομα που να περιλαμβάνει όλη τη θεματολογία του site π.χ. retrocomputers-retroconsoles-retrocollections-arcades.gr. ;)

Όπως επίσης αξίζει πιστεύω να αναφέρω ότι και εγώ ο ίδιος παρόλο που δεν είμαι "κονσολάκιας" , λόγω του ότι θέλω σαν συλλογή να έχω μηχανήματα με το Timeline της πληροφορικής και του Gaming , έχω και πολλές κονσόλες στη συλλογή μου που μπορείς να τις δεις εδώ :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...les-pongs-collection (πού να ήμουν και κονσολάκιας δηλαδή φαντάσου :P )

Οπότε πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις παραπάνω και απλά έχουμε ένα ωραίο χόμπι με το retrocomputing / retrogaming / συλλογές και περνάμε ωραία χωρίς να είμαστε πολέμιοι κάποιου "είδους" :cheer:

Φιλικά πάντα :)

• Metalcandyman
  • Το Άβαταρ του/της Metalcandyman
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Arcades Forever
Περισσότερα
16/07/2019 12:15 - 16/07/2019 12:15 #45120 από Metalcandyman
Απαντήθηκε από Metalcandyman στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Fotis_KFOR έγραψε:

metalcandyman έγραψε: Αυτα τα vs θεματα προσωπικα τα βρισκω πολυ διασκεδαστικα παντως ασχετα αν η συγκεκριμενη ψηφοφορια μπαζει απο παντου σε ενα forum που ονομαζεται retrocomputers και το 90% των μελων για να μη πω πανω απο το 90% ασχολουνται κυριως με τους υπολογιστες και τα home micros οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος ο μαντης καλχας για να μαντεψει πιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα:devil:

Σε αυτό θα διαφωνήσω, επειδή το site το έφτιαξα με το σκεπτικό κυρίως ως μια μορφή "online μουσείου" που θα έχω φωτογραφήσει λεπτομερώς τα μηχανήματα της συλλογής μου ώστε κάποιος που δεν έχει δει ποτέ κάποιο μηχάνημα είτε το είχε και θα ήθελε να θυμηθεί ακριβώς πώς ήταν, να το δει με όσο περισσότερη λεπτομέρεια και στη συλλογή μου υπάρχουν και υπολογιστές αλλά και κονσόλες.

Επιπρόσθετα έχει και φόρουμ για συζητήσεις αλλά και άρθρα που επίσης είναι και για υπολογιστές και για κονσόλες (και για άλλα πολλά θέματα) - και αν δεις ειδικά στο φόρουμ αλλά και στο μουσείο υπάρχει όπως και στους υπολογιστές εξίσου μεγάλη κατηγοριοποίηση και στις κονσόλες

( www.retrocomputers.gr/forum/index ).

Επίσης υπό τη σκέπη του site κάνουμε και ρετρό εκθέσεις που τις αναφέρουμε ως "Εκθέσεις ρετρό υπολογιστών και κονσολών" (αναφέρουμε και τις κονσόλες ισότιμα δηλαδή) και φέρνουμε αντίστοιχα και υπολογιστές και κονσόλες / handhelds κτλ. Μάλιστα σε παλαιότερη έκθεση μας στο συνέδριο AthensCon το κεντρικό μας project ήταν το retro VR που ήταν με κονσόλα και VR γυαλιά της Nintendo και το είχε οργανώσει ο Νεκτάριος (glaros) που στην τεράστια συλλογή του το 99% είναι κονσόλες (και είναι και φανατικός Nintendάκιας). ;) Μάλιστα στην έκθεση Japan Festival λόγω του συγκεκριμένου event είχαμε περισσότερες κονσόλες σε σχέση με τους υπολογιστές!

Επίσης ακόμα και στα άρθρα στα μενού του site εκτός των υπολογιστών υπάρχουν εξίσου πολλά θέματα και για κονσόλες και για διάφορα άλλα π.χ.

Η ιστορία της Nintendo ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...e-companies/nintendo )

Ιστορία Κονσολών - Pongs ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...ry-of-consoles-pongs )

M.A.M.E. ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-04/mame )

Ιστορία των Video Games ( www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...story-of-video-games )

και διάφορα άλλα που αν ψάξεις θα βρεις μπόλικο πράμα που λέμε :cheer:

Όσο για το όνομα του site που αναφέρεις, απλά επιλέχθηκε το retrocomputers σαν καταλληλότερο επειδή δεν ήταν δυνατό να επιλεχθεί ένα domain name με όνομα που να περιλαμβάνει όλη τη θεματολογία του site π.χ. retrocomputers-retroconsoles-retrocollections-arcades.gr. ;)

Όπως επίσης αξίζει πιστεύω να αναφέρω ότι και εγώ ο ίδιος παρόλο που δεν είμαι "κονσολάκιας" , λόγω του ότι θέλω σαν συλλογή να έχω μηχανήματα με το Timeline της πληροφορικής και του Gaming , έχω και πολλές κονσόλες στη συλλογή μου που μπορείς να τις δεις εδώ :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...les-pongs-collection (πού να ήμουν και κονσολάκιας δηλαδή φαντάσου :P )

Οπότε πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις παραπάνω και απλά έχουμε ένα ωραίο χόμπι με το retrocomputing / retrogaming / συλλογές και περνάμε ωραία χωρίς να είμαστε πολέμιοι κάποιου "είδους" :cheer:

Φιλικά πάντα :)

Φωτη μαλον δεν διαβασες φιλος την πρωτη παραγραφο απο το επομενο Post που εγραψα ως απαντηση στον JIANOS ;)

Νo Μetalcandyman,No Party
NINTENDO and ARCADE Maniac Since 1987

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
16/07/2019 12:36 #45121 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
LOL, έχεις δίκιο Βασίλη, είχα μπει χθες και είχα δει σαν τελευταίο το ποστ του Jianos και πριν λίγο που μπήκα πάλι με τα πολλά tabs που είχα ανοιχτά μου διέφυγε και είχα πατήσει στο "Απάντηση" ήδη, οπότε είδα τώρα ότι αργότερα έγραψες ότι γνωρίζεις ότι υπάρχουν θέματα και για υπολογιστές και για κονσόλες εδώ κτλ.
Όσο για το "πειραχτήρι" που λες ότι είσαι για τον τρόπο γραφής σου, αυτό δεν χρειαζόταν να το διαβάσω αφού σε θυμάμαι και από εδώ αλλά και από άλλα φόρουμ παλαιότερα ;)

Οπότε η απάντηση μου τότε ας πάει όχι σε εσένα αλλά "γενικά" και κυρίως σε κάποιους που μας κάνουν πόλεμο και διαδίδουν διάφορα, φαντάσου έχουμε ακούσει άτομα να διαδίδουν ότι δεν μπαίνουν σε εμάς επειδή ασχολούμαστε μόνο με κονσόλες και όχι με υπολογιστές :silly: , άλλος το αντίθετο (ότι ασχολούμαστε μόνο με υπολογιστές), άλλος ότι δεν έχουμε καθόλου τεχνικά θέματα / μόντες κτλ (LOL) - προφανώς θα είναι λίγα αυτά :

www.retrocomputers.gr/forum/mastoremata-montes-ktl

www.retrocomputers.gr/forum/antimetopisi...se-retro-ypologistes

www.retrocomputers.gr/forum/antimetopisi...on-se-retro-konsoles

www.retrocomputers.gr/diafora/computer-maintenance

Οπότε ας μείνει αυτό που έγραψα γενικά για τους "τυχών" λάθος πληροφορημένους :

απλά έχουμε ένα ωραίο χόμπι με το retrocomputing / retrogaming / συλλογές και περνάμε ωραία χωρίς να είμαστε πολέμιοι κάποιου "είδους"

• Metalcandyman
  • Το Άβαταρ του/της Metalcandyman
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Arcades Forever
Περισσότερα
16/07/2019 13:11 #45123 από Metalcandyman
Απαντήθηκε από Metalcandyman στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;

Fotis_KFOR έγραψε: LOL, έχεις δίκιο Βασίλη, είχα μπει χθες και είχα δει σαν τελευταίο το ποστ του Jianos και πριν λίγο που μπήκα πάλι με τα πολλά tabs που είχα ανοιχτά μου διέφυγε και είχα πατήσει στο "Απάντηση" ήδη, οπότε είδα τώρα ότι αργότερα έγραψες ότι γνωρίζεις ότι υπάρχουν θέματα και για υπολογιστές και για κονσόλες εδώ κτλ.
Όσο για το "πειραχτήρι" που λες ότι είσαι για τον τρόπο γραφής σου, αυτό δεν χρειαζόταν να το διαβάσω αφού σε θυμάμαι και από εδώ αλλά και από άλλα φόρουμ παλαιότερα ;)

Οπότε η απάντηση μου τότε ας πάει όχι σε εσένα αλλά "γενικά" και κυρίως σε κάποιους που μας κάνουν πόλεμο και διαδίδουν διάφορα, φαντάσου έχουμε ακούσει άτομα να διαδίδουν ότι δεν μπαίνουν σε εμάς επειδή ασχολούμαστε μόνο με κονσόλες και όχι με υπολογιστές :silly: , άλλος το αντίθετο (ότι ασχολούμαστε μόνο με υπολογιστές), άλλος ότι δεν έχουμε καθόλου τεχνικά θέματα / μόντες κτλ (LOL) - προφανώς θα είναι λίγα αυτά :

www.retrocomputers.gr/forum/mastoremata-montes-ktl

www.retrocomputers.gr/forum/antimetopisi...se-retro-ypologistes

www.retrocomputers.gr/forum/antimetopisi...on-se-retro-konsoles

www.retrocomputers.gr/diafora/computer-maintenance

Οπότε ας μείνει αυτό που έγραψα γενικά για τους "τυχών" λάθος πληροφορημένους :

απλά έχουμε ένα ωραίο χόμπι με το retrocomputing / retrogaming / συλλογές και περνάμε ωραία χωρίς να είμαστε πολέμιοι κάποιου "είδους"

Φιλε ολους αυτους τους μπαγλαμαδες τους γραφεις εκει που ξερεις και τελειωνει το θεμα.Εγω απο το 2012 που εκανα εγγραφη μεχρι και σημερα δεν υπαρχει μερα που να μην μπω εστω και ενα λεπτο να παρω την τζουρα μου αλλα απο την στιγμη που δεν εχω γνωσεις για Home micros η για κατασκευες κλπ και πολλα θεματα που βλεπω μπροστα μου μιλανε γιαυτα ε δε θα γινω καραγκιοζακος να μπω να γραψω την μπουρδα μου η να το παιξω ξερολας.Εκει που θα δω κατι σε κονσολα η για τα arcades Που ειναι η καψουρα μου και η ειδικοτητα μου φυσικα και θα μπω και θα γραψω.Τα παντα εχει το retrocomputers μια χαρα ειναι και στην τελικη αν τα περισσοτερα μελη γουσταρουν Home micros και μεγαλωσαν μαυτα λογικο ειναι να υπαρχουν περισσοτερα θεματα με βαση αυτα τα μηχανηματα πως να το κανουμε τωρα.

Καθενας εχει την καψουρα του εξαλου απλα ειναι τα πραγματα:electricgu: :headbang: :electricgu: :headbang:

Νo Μetalcandyman,No Party
NINTENDO and ARCADE Maniac Since 1987

• johnretro
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
13/03/2021 13:18 #47256 από johnretro
Απαντήθηκε από johnretro στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Βλέπω ότι ακόμα οι υπολογιστές έχουν το προβάδισμα. Το ξεθάβω μήπως ψηφίσουν νέα μέλη ή άτομα που δεν το έχουν δει για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το αποτέλεσμα.

• george
  • Το Άβαταρ του/της george
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
15/03/2021 23:21 #47270 από george
Απαντήθηκε από george στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Κονσόλες για πάντα , βέβαια προβληματίζομαι , γιατί εάν η amiga πιάνεται στους υπολογιστές , τότε τα πράγματα περιπλέκονται....;-)

• XLV
  • Το Άβαταρ του/της XLV
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
16/03/2021 19:14 #47283 από XLV
Απαντήθηκε από XLV στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Υπολογιστές, προσφέρουν περισσότερα πράγματα να μάθεις, διάφορα μονταρίσματα, αν πιάνουν και τα χέρια σου, διάφορες κατασκευές και περιφερειακά που μπορείς να φτιάξεις, και δεν τους λείπιουν και τα καλά παιχνιδάκια.

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/03/2021 20:39 - 16/03/2021 20:42 #47284 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Φυσικά και η Amiga συγκαταλέγετε στους υπολογιστές και μάλιστα με εφαρμογές που δεν φανταζόμαστε !!!!!

Γι αυτό φίλτατοι ερασται της κονσόλας θα είστε δεύτεροι !!!! Όμως για να πούμε και του στραβού το δίκιο οι κονσόλες πολλές φορές μας έχουν δώσει απίστευτο υλικό και σαν hardware αλλά και σαν software !!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": george, toples50, kokkiklhs

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
16/03/2021 22:49 #47286 από TehStig
Απαντήθηκε από TehStig στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
PCακιας forever.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• m.dov
  • Το Άβαταρ του/της m.dov
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
22/03/2021 15:10 #47299 από m.dov
Απαντήθηκε από m.dov στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Τελικα σαρωσαν οι υπολογιστες

• m.dov
  • Το Άβαταρ του/της m.dov
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
06/05/2021 21:48 - 06/05/2021 22:04 #47425 από m.dov
Απαντήθηκε από m.dov στο θέμα Υπολογιστής ή Κονσόλα;
Σε σχεση με τους υπολογιστες οι κονσολες ηταν αχρηστες σε πολλα πραγματα.Απο τα πιο σημαντικα ηταν και εργασιες που μπορουσε να γραψει καποιος και η εκτυπωση της εργασιας που επρεπε να παραδωσει σε χαρτι στην δουλεια του η στο σχολειο.Αν ηθελες να εκτυπωσεις μια εργασια σε χαρτι χρειαζοταν ο εκτυπωτης να συνδεθει με τον υπολογιστη.Στις κονσολες snes - playstation - mega drive - nes - atari 2600 - ninteno 64 κλπ δεν μπορουσες ουτε να γραψεις μια εργασια ουτε να συνδεσεις τον εκτυπωτη ωστε να εκτυπωσεις την εργασια που ειχες γραψει.Μετα σε πολλες επιχειρησεις χρειαζοταν υπολογιστες για να δουλεψουν και οχι κονσολες nes - snes - n64.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kokkiklhs

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.535 δευτερόλεπτα