Το νέο μου site - GreekRCM.gr
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Μα και στον mediafire για "πάντα" θα μείνουν. Ακόμα και να κλείσει θα ξανά κάνω τον κόπο να τα ανεβάσω σε άλλο file hosting. Δεν σημαίνει ότι θα χαθούν για πάντα.Alla theoro oti kai mono i sigouria oti ayta tha meinoun "gia panta" archived ekei aksizei.
Εννοείς το by greekrcm.gr στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας? Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Να το έβαζα φαρδιά-πλατιά σε όλο το μήκος της σελίδας από τη μια άκρη στην άλλη να έλεγα ότι έχεις δίκιο. Στο σημείο που είναι δεν αλλοιώνει κάτι από το περιεχόμενο της σελίδας.Mia akoma paratirisi. To na bazeis copyright by nkary se oles tis selides ton scanned pdf einai arketa obnoxious. Please don't. Proton xalas to original san ta paidakia pou bafoun tis ypografes tous stous toixous kai sta trena, einai bandalismos
Φυσικά και δεν έχω το copyright, δεν είμαι τόσο αφελής. Αλλά είμαι ο δημιουργός του pdf αρχείου. Στο FAQ ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα.Deyteron einai lathos. *den* exeis to copyright apla epidi to scannares. To copyright to exei i compupress, o DOL, i opoiosdipote allos ekdotis tou original periodikou.
Ε σ αυτό τι να σου απαντήσω, οκ είναι θέμα άποψης. Αν τόσο πολύ πειράζει κάποιους το ότι αναφέρω την "πηγή" από την οποία προήλθαν αυτά που κατέβασαν, μπορούν να τα βρούνε και σε άλλα site, που και πάλι από μένα είναι σκαναρισμένα αλλά χωρίς watermarks και copyrights. Και για να μην παρεξηγηθώ ούτε ποτέ τους το ζήτησα ούτε και θα το κάνω.Katalabaino oti ekanes kopo kai thes na fanei to onoma sou, alla aytos den einai o sostos tropos. Etsi apla eknevrizeis ton allon pou paei na dei ayto pou prosfereis, kai anti na se eyxaristei, se vrizei.
Φίλε μου εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι όταν κάτι φτιάχνεις θα πρέπει και να σου αναγνωρίζεται. Γι αυτό και όποιος διαβάσει τα FAQ θα βρει εκεί μέσα εκτός από το δικό μου και άλλα ονόματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα οικιοποιηθώ δουλειά άλλου. Τα περί ικανοποίησης της προσφοράς και τα σχετικά να είσαι σίγουρος ότι τα έχω "νιώσει" εδώ και πολλά χρόνια και αποφάσισα ότι δεν θέλω άλλο βρε αδερφέ, Φτάνει τόσο ικανοποίηση.Genika, gine ligo pio secure, kai ase na niosei eygnomosyni aytos pou pairnei ayto pou to prosfereis, anti na eknevrizeis. Prospathise na nioseis ikanopoiisi stin prosfora sou, oxi sto poso tha fanei to onoma sou.
Όταν λοιπόν κάποιος ανεβάζει σε κάποιο site τη δική μου δουλεία που χρειάστηκε "άπειρο" χρόνο και κόπο θα περίμενα να αναφέρει είτε το όνομα μου ή το site που τελοσπάντων τα κατέβασε (όποιο και να είναι αυτό) για να τα ξανά ανεβάσει. Εφόσον δεν το κάνει δε μου μένει παρά να το προσθέσω εγώ το όνομα.
Εξάλλου μη ξεχνάς ότι στο προηγούμενο site μου τα έδινα χωρίς watermarks (ακόμα το site είναι up, μπορείς να κατεβάσεις και από εκει). Οπότε αυτά τα pdfs κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, αρά δεν νομίζω ότι μου αξίζουν τα περί secure και το πόσο θα φανεί το όνομα μου. Μάλλον δεν με γνωρίζεις καθόλου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Δεύτερον, άλλο το να "αναφέρεις" την πηγή όπως λες, και άλλο το να έχει *κάθε σελίδα* τον PDF ψεύτικο copyright statement. Στην τελική αν φοβάσαι (γιατί?) ότι κάποιος θα ανεβάσει το PDF σου αλλου και δε θα ξέρει κανεις ότι το σκάναρες εσύ, μπορείς να βάλεις comments μέσα στο PDF file με το όνομα σου που δεν "βανδαλιζει" το περιεχόμενο. I αν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη για αναγνώριση, έστω βάλε το όνομα σου σε ΜΙΑ σελίδα του PDF, πχ στην πρώτη εσωτερική (μετά το εξώφυλλο) σελίδα. Το να το βάζεις σε ΚΑΘΕ σελίδα είναι απλός απαράδεκτο. Πας να κανεις κάτι καλο, να διατηρήσεις ένα artifact του παρελθόντος, και το κανεις deface. Μειώνεις την αξια αυτού που προσφέρεις.
Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δε θα επιμείνω. Αλλα ειλικρινά λυπάμαι.
Παρεπιπτόντως εφόσον όπως λες γνωρίζεις ότι δεν έχεις το copyright, ίσος πρέπει να σε ενημερώσω ότι όταν βάζεις το κυκλάκι με το C μέσα, αυτό σημαίνει copyright. Αυτό που έχεις βάλει σε όλες τις σελίδες κάνει assert ότι σου ανήκει το copyright.
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 402
Μακάρι να είχαμε και άλλους που ανιδιοτελώς να προσέφεραν τόσα όπως ο Νίκος με τον κόπο του. Ελπίζω μόνο να μην σταματήσει τώρα το σκαναρισμα αλλά να συνεχίσει να προσθέτει νέο υλικό...

Είναι ανεκτίμητη αξία να τα διαβάζεις χαλαρά -όταν πλέον βρίσκουμε αυτόν τον λίγο χρόνο για πάρτη μας- στον καναπέ σου πίνοντας καφεδάκι!
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Το ότι δε με γνωρίζεις οκ, ούτε και εγώ μιας και δεν είχαμε επαφές μέχρι σήμερα ούτε και κατοικώ Αθήνα να έρχομαι στους καφέδες και στις εκθέσεις, αν και έχω βγει με αρκετά παιδιά για καφέ τις λιγοστές φορές που έρχομαι Αθήνα.Katarxas fysika kai den se gnorizo katholou. Pos na se gnorizo? proti fora se petyxaino se ayto to forum edo.
Αλλά το να γράφεις ότι με πετυχαίνεις πρώτη φορά εδώ μέσα ενώ έχω άνω των 1000 ποστς, εντάξει ο καθένας δίνει σημασία σε ότι τον ενδιαφέρει

Νομίζω ότι σου απάντησα ήδη σε προηγούμενο ποστ.Deyteron, allo to na "anafereis" tin pigi opos les, kai allo to na exei *kathe selida* ton PDF pseftiko copyright statement. Stin teliki an fovasai (giati?) oti kapoios tha anebasei to PDF sou allou kai de tha kserei kaneis oti to scannares esy, mporeis na baleis comments mesa sto PDF file me to onoma sou pou den bandalizei to periexomeno. I an exeis toso megali anagki gia anagnorisi, esto bale to onoma sou se MIA selida tou PDF, px stin proti esoteriki (meta to eksofylo) selida. To na to bazeis se KATHE selida einai aplos aparadekto. Pas na kaneis kati kalo, na diatiriseis ena artifact tou parelthontos, kai to kaneis deface. Meioneis tin aksia aytou pou prosfereis.
Δεν το φοβάμαι γιατί συμβαίνει ήδηStin teliki an fovasai (giati?) oti kapoios tha anebasei to PDF sou allou

Το αυτόAn den mporeis na to katalabeis de tha epimeino. Alla ilikrina lypamai.
Για το σηματάκι του copyright έχεις δίκιο, κακώς το έβαλα. Δεν το σκέφτηκα καλά. Θα ήταν καλύτερα το scanned ή digitized by greekrcm.gr ?Parepiptontos efoson opos les gnorizeis oti den exeis to copyright, isos prepei na se enimeroso oti otan bazeis to kyklaki me to C mesa, ayto simainei copyright. Ayto pou exeis balei se oles tis selides kanei assert oti sou anoikei to copyright.
Θα το αλλάξω σε όλα απλά θα πάρει αρκετό καιρό μιας και πρέπει να γίνει η αλλαγή σε κάθε pdf να ανέβει και να αλλαχθεί και το λινκ του στο site

- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Σε ευχαριστώ Σπύρο

Όπως αναφέρω και στο πιο πάνω ποστ θα βγει το σηματάκι του copyright και θα αντικατασταθεί μάλλον με το digitized by greekrcm.grΤο θέμα της χρήσης του copyright βέβαια είναι άλλο θεμα και του είπα την γνωμη μου.
- djbeast
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 374
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo X Gold - Nec Turbo Duo RX
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Θενκς μαν
Από ελεύθερο χρόνο να φάνε και οι κότες, Πέραν της πλάκας η όλη φάση έκατσε γιατί είχα/έχω άφθονο χρόνο ως άνεργοςμεράκι , υπομονή και πολύ ελεύθερο χρόνο

@Pluto63
Σε ευχαριστώ Άκη, να σαι καλά

@glaros
Ουπς κάπου μου ξέφυγε το ποστ σουΠολύ καλή κίνηση.
Να έχεις επιτυχημένα "σκαναρισματα"

Να σαι καλά .......πάτερ
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1567
Μόλις επέστρεψα από ένα σχετικά σύντομο ταξίδι στο χρόνο, συγκεκριμένα πέρασα μία βόλτα από τα late 80's, ξεφυλλίζοντας - τρόπος του λέγειν - ένα μέρος της συλλογής (δεν είχα μπει ποτέ στο προηγούμενο site).
Τι να πω? Ακόμα προσπαθώ να ξεκολλήσω την μούρη μου από το τετράγωνο 1280Χ1024 retro monitor (που ευτυχώς είχα στην ντουλάπα - R.I.P. full hd

Και φανταστείτε ότι "ξεφύλλισα" μόνο τα SPRITE, αργότερα θα δω κι άλλα...
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον nkary... Για όσους έκαναν το λάθος (για να μην πω τίποτα άλλο) και πέταξαν αυτά τα τεύχη

Βέβαια πήρα μία κρυάδα, όταν διαπίστωσα ότι το τεύχος που είχε το review του Blood Money, το νο 11 δηλαδή, δεν ήταν στα σκαναρισμένα (όχι ότι φταίει ο nkary για αυτό)... Παιδιά, μήήήήπως υπάρχει πουθενα??????????
Και πάλι μπράβο.... και ευχαριστώ βεβαίως-βεβαίως!!!

- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
Πολύ καλή δουλειά. Εγώ να σου πω την αλήθεια την προσοχή μου την τράβηξε περισσότερο αυτό εδώ το post:
greekrcm.gr/nkarys-stuff/recaps-portfoli...ropc-ii-restoration/
παρά τα περιοδικά.
Ο Schneider EuroPC ήταν ο πρώτος υπολογιστής που γνώρισα (αν και όχι δικός μου) και όποτε τον βλέπω πάντα μου προκαλεί μια νοσταλγία.
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Ευχαριστώ πολύ Σταύρο, διόρθωσα και το link του User 3 που μου επισήμανες.
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αυξηθούν τα Sprite, ήρθε σε επικοινωνία ένας συτάκτης του περιοδικού και ενδέχεται να μου στείλει κάποια τεύχη για ψηφιοποίησηΒέβαια πήρα μία κρυάδα, όταν διαπίστωσα ότι το τεύχος που είχε το review του Blood Money, το νο 11 δηλαδή, δεν ήταν στα σκαναρισμένα (όχι ότι φταίει ο nkary για αυτό)... Παιδιά, μήήήήπως υπάρχει πουθενα??????????

@kazas
Σε ευχαριστώ Νίκο

Πικραμένη ιστορία, από τα πιο όμορφα IBM compatibles, αλλά σχεδόν 9/10 με κατεστραμμένη motherboard λόγο μπαταρίας.
Αν θες μπορεί να το τσεκάρεις και εδώ μέσα

www.retrocomputers.gr/forum/mastoremata-...-schneider-europc-ii
nkary έγραψε: Αλλά το να γράφεις ότι με πετυχαίνεις πρώτη φορά εδώ μέσα ενώ έχω άνω των 1000 ποστς, εντάξει ο καθένας δίνει σημασία σε ότι τον ενδιαφέρει
Εσύ μπορεί να έχεις κάνει άνω τον 1000 posts, αλλα εγώ δεν παρακολουθώ το forum πλην τον τελευταίον 2-3 ημερών.
- billardi
-
- Retro Starter
-
- The Future was 8bit
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
+++++
Πολύ καλόγουστο με έμφαση στις πολλές retro-εικόνες στην αρχική σελίδα που όμως αυτό δεν κουράζει.
Πολύ καλή δομή με τον χρήστη να βρίσκει ξεκούραστα και γρήγορα το θέμα ή το αρχείο (download) που τον ενδιαφέρει.
Άριστη ταχύτητα (τουλάχιστον σε εμένα) αφού η περιήγηση αλλά και το download ήταν απροβλημάτιστα.
Σημαντικό... όλο το μεράκι και η αγάπη του Νίκου στην retro τεχνολογία αποτυπώνεται τόσο αναλυτικά αλλά και απλά μέσα από αυτό το site.
Αρνητικά σημεία δεν βρήκα… όμως αν είναι κάτι που θα ήθελα επιπλέον ίσως ένας χώρος με video !!! (πχ με διαφημίσεις ή με κάποια review των 80s home pc)
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο για τον χρόνο που διέθεσε και διαθέτει στην retro-κοινότητα
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
οκ, κατανοητό
@billardi
Να σαι καλά Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ

Ωραία ιδέα, να είμαστε καλά και σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί και άλλο το siteόμως αν είναι κάτι που θα ήθελα επιπλέον ίσως ένας χώρος με video !!! (πχ με διαφημίσεις ή με κάποια review των 80s home pc)

- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1915
Θα το εξερευνήσω λεπτομερώς και εύχομαι να έχεις δύναμη για να το εμπλουτίζεις με νέο υλικό !!!

80s resurrection