Το νέο μου site - GreekRCM.gr
- sly*m
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 539
Ακόμα και σαν περιεχόμενα (2-3 σελίδες ανα τεύχος) είναι γιγαντιαία επιχείρηση!
Έχεις πάρα πάρα πολύ υλικό και πρέπει να γίνει μεθοδικά και βέβαια με χαλαρούς ρυθμούς...
Δεν ξέρω πως γίνεται ακριβώς αλλά θα πω τι μου φαίνεται λογικό.
Επειδή ξέρω βάσεις δεδομένων (το μαγείρεμα δεδομένων είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου), θα μπορούσα να σου δώσω την δομή της πληροφορίας σε ότι μορφή θα χρειαζόταν.
Σίγουρα το πρώτο βήμα είναι να γίνει ocr σε κάποιες σελίδες περιεχομένων για δοκιμή.
Μπορείς να έχεις ένα όσο το δυνατόν καθαρό κείμενο από το ocr των περιεχομένων εσύ;
Στο τέλος, θα μπορέσεις να κάνεις ocr σε όλα τα τεύχη όλων των περιοδικών; Τα 'περιεχόμενα' βέβαια.
Επόμενο νομίζω, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να γίνεται σωστά αναζήτηση στο site σου;
Αν όχι θα πρέπει να το βρεις (και μαζί μπορούμε να το κάνουμε φυσικά). Αυτό θα μας οδηγήσει στην σωστή δομή της πληροφορίας.
Από εκεί και πέρα σιγά σιγά, θα το κάνουμε ελπίζω.
Λογικά θα ξεκινήσεις με πολύ λίγα τεύχη για να τεστάρεις αν πάει καλά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Μπορώ να κάτσω και να πάρω τα περιεχόμενα, όσα δεν τα βγάζει σωστά να τα διορθώσω με το χέρι και να τα σώσω σε ένα text αρχείο. Από κει και πέρα πως προχωράει το πράμα? Το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό είναι να τα πετάξω σε μια σελίδα όλα μαζί και απλά να κάνεις αναζήτηση στο κείμενο. Χονδροειδές βέβαια. Εγώ θέλω κάτι πιο, ας το πω, "επαγγελματικό". Και επίσης κάτι που να μπορεί να μεταφερθεί κάποια στιγμή σε άλλη πλατφόρμα, όχι δηλαδή σώνει και καλά wordpress.
- sly*m
-
- Elite Member
-
nkary έγραψε: και να τα σώσω σε ένα text αρχείο
Νομίζω θα πρέπει να έχουμε την πληροφορία όσο πιο αναλυτική γίνεται.
Ένας τρόπος είναι να ταξινομηθεί το θέμα σαν ξεχωριστά αρχεία περιεχομένων για κάθε τεύχος.
Στο όνομα του αρχείου θα δηλώνεται το έτος, το περιοδικό σαν τίτλος, και το νούμερο του τεύχους. Αυτό είναι υπό συζήτηση βέβαια.
Επίσης τι θα έχει το txt μέσα. Μία σκέψη είναι πρώτη στήλη ο αριθμός σελίδας και ακολουθεί το κείμενο της γραμμής. Ολα είναι υπό συζήτηση.
- sly*m
-
- Elite Member
-
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Στο έστειλα και εγώ, συμφωνώ μ αυτά που αναφέρεις πιο πάνωsly*m έγραψε: Νίκο μιλάμε από email ή στο iamretro. Σου στέλνω pm με το εμαιλ μου.
Στο iamretro που θα με βρεις βρε? Δεν το ξέρεις ότι έχω αποχωρήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο? Δεν μπαίνω καθόλου φίλε εκεί. Γι αυτό έφτιαξα και δικό μου site με τις ψηφιοποιήσεις μου.
Οπότε μην με ψάχνεται εκεί. Ή εδώ ή στο δικό μου site ή στο FB

- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?

Τα Pixel και USER τα έκανα OCR για να ψάχνω εύκολα αυτό που θέλω.
Όλα τα τεύχη τα έχω κάνει ένα αρχείο.
Θα πας στον φάκελο που έχεις τα τεύχη και αν έχεις τον Acrobat Professional εγκατεστημένο, τότε αν τα επιλέξεις όλα και πατήσεις δεξί mouse στον windows explorer, τότε θα εμφανιστεί η επιλογή combine all to a single pdf.
Και βουαλά το index σου.
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- sly*m
-
- Elite Member
-
VincentGR έγραψε: Και βουαλά το index σου.
Άντε ρε παιδιά αφού το έχετε έτοιμο γιατί να κάνουμε όλη αυτή την διαδικασία βάσεις δεδομένων και τέτοια!! Τέλεια!
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
@VincentGR
Δεν αφήνει να το δημιουργήσω, μου βγάζει μήνυμα ότι είναι πολύ μεγάλο το αρχείο. Εσύ πως ακριβώς το έκανες save? Πόσο μέγεθος στο έκανε? Είναι εύχρηστο ή κάνεις μια ώρα να βρεις κάτι?
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
υγ δεν χρειάζεται ρε συ να κάνεις διπλά-τριπλά ποστ. Έχεις περιθώριο να κάνεις edit το πρώτο σου ποστ και να προσθέσεις ότι θέλεις

- VincentGR
-
- Platinum Member
-
nkary έγραψε: Παιδιά αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας με τα OCR, όταν με το καλό τα ανεβάσω. Εγώ θέλω κάτι να το ενσωματώσω στο site. Αυτό που λέτε εσείς είναι μια λύση αλλά εκτός του ότι είναι τελείως μπακαλίστικη δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύχρηστη λόγο μεγέθους του αρχείου. Μιλάμε για 3GB περίπου PDF.
@VincentGR
Δεν αφήνει να το δημιουργήσω, μου βγάζει μήνυμα ότι είναι πολύ μεγάλο το αρχείο. Εσύ πως ακριβώς το έκανες save? Πόσο μέγεθος στο έκανε? Είναι εύχρηστο ή κάνεις μια ώρα να βρεις κάτι?
Βασικά έχω θέμα με τις απαντήσεις εδώ, δεν λαμβάνω email και ευτυχώς που κοίταξα.
Αν δεν στο κάνει ένα αρχείο, κάνε το δυο parts.
Ο όγκος παραμένει ο ίδιος σύμφωνα με τα τεύχη και η αναζήτηση είναι σχετικά γρήγορη σε i7 1ης γενιάς.
loaderror.eu/
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Φίλε μου εγώ θα δώσω κάποια στιγμή τα ocrs σου και όποιος θέλει κάνει την διαδικασία που περιγράφεις.
Εγώ θα κοιτάξω να το κάνω διαφορετικά από το site μου.
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
loaderror.eu/
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
VincentGR έγραψε: Ναι δεν λαμβάνω ειδοποίηση εδώ πως απάντησες.
Λόγω των συχνών updates στο site και στο forum, είχε παρατηρηθεί ότι τη μία έστελνε email κανονικά και μετά από κάποια updates ανεξήγητα και χωρίς να αλλάξω ρυθμίσεις κτλ δεν έστελνε και σε ελέγχο στις ρυθμίσεις όλα ήταν σωστά (ακόμα και το test mail που έκανα για να δω αν το site μπορεί να στείλει σωστά email το λάμβανα κανονικά, αλλά στα ΡΜ για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν ερχόταν email).
Οπότε από το να συμβαίνει αυτό συνέχεια με κάθε ένα ή δύο updates και να ψαχνόμαστε αν τη μία λειτουργεί και την άλλη όχι, εδώ και πολύ καιρό το απενεργόποίησα εντελώς (το να στέλνει email όταν έχετε ΡΜ) και απλά μπαίνετε μισό λεπτό στο φόρουμ και τσεκάρετε αν έχετε ΡΜ (Εμφανίζεται κανονικά και η popup ειδοποίηση αν σας έχουν στείλει κάτι).
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room

UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection

My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO