Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 04:29

Ocean Software Ltd

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(96 ψήφοι)

Ocean Software Ltd.

 

ocean1


Η ocean ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής video games  κατά την δεκαετία του ’80 αλλά και στις αρχές του ’90. Ήταν μία καθαρά βρετανική εταιρία που γιγαντώθηκε έχοντας και θυγατρική στην Β. Αμερική!!!


Ιδρυτές της εταιρίας ήταν  οι David Ward και  Jon Woods  με έδρα το Μάντσεστερ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό την ανάπτυξη βίντεο παιχνιδιών γι σχεδόν όλους του γνωστούς οικιακούς υπολογιστές  αλλά και για κονσόλες όπως τα NES και SNES καθώς και τα Sega Master system &Mega drive. Φυσικά με την έλευση των 16 bit υπολογιστών τα παιχνίδια της αναπτύσσονταν και σε αυτούς κάνοντας τους τίτλους της διαθέσιμους για Atari ST, Amiga και PC!!!


Η εταιρία ήταν γνωστή για τις άδειες που έκλεινε με γνωστές παραγωγές ταινιών ώστε να τις μεταφέρει ως βίντεο παιχνίδια στους οικιακούς υπολογιστές. Η πρώτη της μεταφορά και επιτυχία έγινε με το Rambo το οποίο βασιζόταν στη ομώνυμη ταινία και έμοιαζε αρκετά με το γνωστό arcade commado.

H αρχή για τέτοιες παραγωγές είχε γίνει και ακολουθούν τα sort circuit, Cobra, Robocop  αλλά και επιτυχημένες σειρές όπως το Miami Vice!!!


To 1986 υπογράφει με την Taito και Data East συμβόλαιο για την μεταφορά των arcade της σε οικιακά συστήματα. Έτσι  έχουμε της οικιακές εκδόσεις των Arcanoid, Operation Wolf, Renegade, New Zeland Story.

 

ocean2


Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80 η ocean είχε πολλές διακρίσεις για τα βίντεο παιχνίδια που παρήγαγε και φυσικά εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο κάνοντας την μια από τις ποιο αγαπημένες εταιρίες των gamers!!!


Από τους ποιο πετυχημένους τίτλους μπορούμε να αναφέρουμε τους:
Batman & Batman the movie, Cobra, Cabal, Wizzball, Combat school, τα Daley Thompson’s, Pang, Salamander, Rainbow Islands, Where Time Stood Steel, Gryzor, Match Day II, F-29 Retaliator.


Το 1998 εξαγοράστηκε από την Infogrames η οποία και συγχωνεύτηκε με την Atari  το 2004.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :

 

 

Διαβάστηκε 7484 φορές

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Melbourne house
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

great retro computers and retro consoles companies logos