Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 03:50

Imagine Software

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(84 ψήφοι)

Imagine Software

 

Η Imagine ήταν και αυτή μία βρετανική εταιρεία κατασκευής video games η οποία λόγο οικονομικών προβλημάτων δεν έμεινε αυτόνομη για πολύ.

 

imagine1

 

Η Imagine ιδρύθηκε το 1982 από τους Mark Butler, David Lawson και Eugene Evans και κατασκεύαζε παιχνίδια για τον ZX Spectrum και Vic 20. Ήταν γνωστή η εταιρεία εκείνη την εποχή για την άριστη διαφημιστική της προσπάθεια αλλά και την ποιότητα της συσκευασίας των τίτλων της. Κάτι όπως που έκανε κάθε τίτλο να έχει πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.

 

Γρήγορά άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα από χρέη σε διαφημίσεις τα οποία το 1983 άγγιζαν τις  50000 λίρες. Ένα χρόνο αργότερα προστεθήκαν  ακόμα περισσότερα χρέη και πάλι από διαφημίσεις και λόγο της ακριβής συσκευασίας!!!


Οι ιδρυτές αναγκάστηκαν να πουλήσουν το όνομα της εταιρείας και τα δικαιώματα στην Ocean το 1984…

Η Ocean χρησιμοποίησε το όνομα Imagine σε τίτλους της μέχρι το 1989 ενώ αρκετοί προγραμματιστές μεταπήδησαν στη Psygnosis.

 

Η μεγάλη ιδέα της εταιρείας για παιχνίδια όπου θα έφταναν τους υπολογιστές στα όρια τους αλλά και που θα κυκλοφορούσαν μαζί με έξτρα hardware για να δίνουν περισσότερες δυνατότητες στους υπολογιστές καθώς και μία προφύλαξη ενάντια στη πειρατεία έμεινε στα χαρτιά και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Οι τίτλοι αυτοί διαφημίζονταν με κόστος 30 λιρών όταν ή μέση τιμή για ένα παιχνίδι εκείνη την εποχή ήταν κοντά στις 7 με 8 λίρες!!!

 

Τίτλοι της Imagine πριν την πώληση της ήταν οι: Arcadia, Frantic, Zip Zap, Zzoom, BC Bill, Cosmic Cruizer, Alchemist κ.α.

 

imagine2

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :

 


 

Διαβάστηκε 7169 φορές

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Melbourne house »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

great retro computers and retro consoles companies logos