Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 04:01

Melbourne house

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(79 ψήφοι)

Melbourne house

 

      

 
H Melbourne house ήταν η εκδότρια εταιρία για την Beam Software η οποία ήταν ένα στούντιο ανάπτυξης βίντεο παιχνιδιών με έδρα την Μελβούρνη της Αυστραλίας!!!


H Beam Software ιδρύθηκε το 1978 από τους Alfred Milgrom και Naomi Besen.  Το όνομα της εταιρίας  βασίζεται στα αρχικά των ονομάτων των ιδρυτών!!!


Τα πρώτα χρόνια η εταιρία κατασκευάζει παιχνίδια για οικιακούς υπολογιστές, ένα από τα πρώτα τους είναι το Hobbit βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Tolkien.

Πρόκειται για ένα text adventure με εξελιγμένη μηχανή που έχει στοιχεία real time. Η ιστορία του παιχνιδιού προχωράει ακόμα και όταν ο παίκτης δεν πληκτρολογεί τίποτα!!!


Το 1985 η Beam κυκλοφορεί το The way of the exploding Fist. Είναι ένα παιχνίδι πολεμικών τεχνών για δύο παίχτες και βάζει τα θεμέλια για τα έναν προς έναν παιγνίδια μάχης!!!


Το παιχνίδι κερδίζει βραβεία καθώς και η εταιρία παίρνει το βραβείο του καλύτερου οίκου ανάπτυξης  παιχνιδιών!!!


Το 1988 η Melbourne house εξαγοράζετε από την Mastertronic  και οι τίτλοι που φτιάχνει πλέον η Beam κυκλοφορούν από διάφορους άλλους εκδότες όπως η Fire bird και η US Gold.


Από το 1987 η Beam περνάει και στις κονσόλες και κυκλοφορεί παιχνίδια για το NES και αργότερα για το SNES. Από τα μέσα τις δεκαετίας του 90 περνάει και στα PC. Επίσης αρχίζει να κυκλοφορεί και τίτλους για νέες κονσόλες όπως το PS1 και το Sega Saturn.


To 1998 η Beam αγοράζετε από την Infogrames και μετονομάζετε σε Infogrames Melbourne House.


Η ιστορία της εταιρία συνεχίζετε την δεκαετία του 2000 με παιχνίδια για Dreamcast και PS2 όπως τα Test Drive : LeMans, Luney Tunew κ.α


Η παραγωγή παιχνιδιών συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες κονσόλες της δεκαετία όπως το Gamecube και το Xbox καθώς και για το PSP.


To 2005 η Atari  πουλάει την Melbourne house στη Krome Studios και μετονομάζετε σε Krome Studios Melbourne.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :

 

Διαβάστηκε 7343 φορές

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Imagine Software Ocean Software Ltd »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

great retro computers and retro consoles companies logos