Gotek Floppy Emulator

• arislab
  • Το Άβαταρ του/της arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
22/11/2014 22:38 - 22/11/2014 22:44 #24697 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα Gotek Floppy Emulator

vovolas έγραψε: Άρη θα δεχτώ μετά χαράς τα φώτα σου στην έκθεση περί του Gotek και για τη δικιά μου αμιγκούλα μου άν μπορείς :)

χαχα!!Εννοείται Παναγιώτη μου, θα σε περιμενω να τα πουμε απο κοντά! ;) :drinks:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
08/12/2014 13:33 #25210 από arislab
Ξαν'ανοίγω το tread λόγω του φίλου Παναγιώτη (Vovolas) όσον αφορά τον Gotek, γιατί στην περίπτωση της Α500 κυριαρχεί μια φήμη οτι σ'ορισμένα revisions υπάρχει ασυμβατότητα...όποιος έχει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ ας την post-άρει.. :)
Αν είναι δυνατόν και σε πιο M/B rev. το έχει δοκιμάσει. :thanx: :thanx: :thanx:

• other_reality
  • Το Άβαταρ του/της other_reality
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/12/2014 14:46 #25244 από other_reality
Απαντήθηκε από other_reality στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Υπάρχουν ασυμβατότητες στις 500άρες με τα γκότεκ (cortex). Πιθανότατα να καταστρέψει και τα στικάκια που θα τοποθετήσεις. Εγώ το έπαθα αυτό, αλλα δεν είναι σίγουρο οτι έχει να κάνει με την motherboard revision, μάλλον με τον κάθε floppy controller ξεχωριστά.

Only Amiga Makes It Possible
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab

• arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
09/12/2014 16:11 #25246 από arislab

other_reality έγραψε: Υπάρχουν ασυμβατότητες στις 500άρες με τα γκότεκ (cortex). Πιθανότατα να καταστρέψει και τα στικάκια που θα τοποθετήσεις. Εγώ το έπαθα αυτό, αλλα δεν είναι σίγουρο οτι έχει να κάνει με την motherboard revision, μάλλον με τον κάθε floppy controller ξεχωριστά.

Δηλαδή προγραμμάτισες το gotek (με usb to TTL) και όταν το σύνδεσες σου έκαψε το στικάκι??..Απο περιέργεια ποιο firmware έβαλες 1.05 ή 1.06..???
..Απλα σκεφτόμουν μήπως αυτό συμβαίνει στα πρωτα revisions.. :wait:
Σ'ευχαριστώ πάντως! :thumb:

• other_reality
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/12/2014 16:29 #25247 από other_reality
Το πήρα φλασαρισμένο στην 1.05α που ειναι και η τελευταία. Δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη της 1.06, απο όσα ξέρω ο χαβιέ σταμάτησε την υποστήριξη

• GTSS
  • Το Άβαταρ του/της GTSS
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/12/2014 16:42 #25248 από GTSS
Απαντήθηκε από GTSS στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι ειναι αυτό αλλά διάβασα κάπου για ασυμβατότητα με κάποια USB sticks. Μήπως δεν φταίει η A500 αλλά το στικάκι? Δοκίμασες μερικά άλλα?

• arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
09/12/2014 16:45 - 09/12/2014 16:49 #25249 από arislab

other_reality έγραψε: Το πήρα φλασαρισμένο στην 1.05α που ειναι και η τελευταία. Δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη της 1.06, απο όσα ξέρω ο χαβιέ σταμάτησε την υποστήριξη

:thumbup: Σωστά! γιατί μια πριν την τελευταία εχω εγώ θυμάμαι.. 1.04 πρέπει να ειναι η δική μου.
Συνεπώς το θέμα αυμβατότητας δεν τίθεται στα firmware.. :wtf:

και εσύ το πήρες και έτοιμο..άρα δοκιμασμένο! :wait:

GTSS έγραψε: Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι ειναι αυτό αλλά διάβασα κάπου για ασυμβατότητα με κάποια USB sticks. Μήπως δεν φταίει η A500 αλλά το στικάκι? Δοκίμασες μερικά άλλα?

Σωστά! :thumbup: ..μήπως είναι αυτό?? εγώ χρησιμοποιώ ένα intenso 8gb (γιατι αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα οτι μέχρι 8gb "σηκώνει" το Gotek). :yes:

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
09/12/2014 16:48 #25250 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Gotek Floppy Emulator
...δηλαδή πήρε το usb πάνω από 5V και κάηκε ?

Ο κοντρόλερ της Amiga είναι το πρόβλημα ασυμβατότητας ?

• other_reality
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/12/2014 17:34 #25252 από other_reality

GTSS έγραψε: Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι ειναι αυτό αλλά διάβασα κάπου για ασυμβατότητα με κάποια USB sticks. Μήπως δεν φταίει η A500 αλλά το στικάκι? Δοκίμασες μερικά άλλα?

Προσωπικά μου δουλευει κανονικότατα πλέον και με 4άρι, και με 8άρι αλλα και με 16άρι (πολύ αργό όμως ειδικά το τελευταίο, η καλύτερη λύση ειναι 4αρι), αλλα στην άλλη μου Amiga 500 (την πρώτη μου απο το '87, την οποία την είχα απλώς στην άκρη). Άρα υπάρχει θέμα, και με το στικάκι (το οποίο απλά δεν θα διαβάσει) και με τον κοντρόλερ (με τον οποιο θα κάψει οποιοδήποτε στικάκι, στην σπάνια περίπτωση που θα υπάρξει πρόβλημα)

• GTSS
  • Το Άβαταρ του/της GTSS
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/12/2014 18:27 - 09/12/2014 18:27 #25253 από GTSS
Απαντήθηκε από GTSS στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Εγώ χρησιμοποιώ το KINGSTON DTMCK/8GB DATATRAVELER MICRO 8GB USB2.0 (απο e-shop αγορασμένο) που φαίνεται και στις φωτογραφίες που πόσταρα χωρίς πρόβλημα.

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
09/12/2014 19:26 - 09/12/2014 19:26 #25254 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Gotek Floppy Emulator
@arislab Αρη να προχωρήσω για αγορά?? :)

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

• arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
09/12/2014 22:16 #25266 από arislab
@other_reality Υπάρχει περίπτωση την συγκεκριμένη περίπτωση με την Α500 σου, να την θεωρήσουμε "αστοχία υλικού" του συγκεκριμένου Gotek ή έχεις ακούσει γενικά για αυμβατότητες?? :wait:

vovolas έγραψε: @arislab Αρη να προχωρήσω για αγορά?? :)

Παναγιώτη μου στην περίπτωση του Γιώργου (GTSS) όλα πήγαν ρολόϊ και εκείνος το εγκατέστησε σε μια Α500. :mosh:
Εγώ στην θέση σου θα το ρίσκαγα γιατι ο συγκεκριμένος πωλητής αναγράφει οτι λειτουργεί γενικά στην Α500.
Δεν πιστεύω οτι θ'άντιμετωπίσεις πρόβλημα. ;) :)

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
26/12/2014 20:08 - 27/12/2014 10:05 #25542 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολη τη παρεα!

Εδω και καιρο εχει μπει στο μυαλο μου η αγορα αυτης της συσκευης (κι αφου απερριψα το whdload) και θα ηθελα να ρωτησω/ξεκαθαρισω καποια πραγματακια...

Πρωτα απ'ολα να σας πω οτι διαβασα ολο το thread (γι'αυτο και εχω αποριες), καθως επισης και οτι ειμαι "παλιος Amigaς", εχω μεινει ομως στην απλη 500αρα με το βαλε-βγαλε των δισκετων (δεν "προχωρησα" ουτε σε μεταγενεστερο μοντελο, ουτε χρησιμοποιησα ποτε hard discs, accelerators κλπ. κλπ.)

Παμε λοιπον!?!?!?

• Εχω σκοπο, αν το αγορασω, να χρησιμοποιω 20-30 παιχνιδια το πολυ, δεν νομιζω οτι θα εβαζα ποτε οοοοοολη τη συλλογη μου σε αυτο... Περισσοτερο το θελω για να γλυτωσω το βαλε-βγαλε των δισκετων και την σιγουρη φθορα του drive (ηδη εχω διαφορα προβληματακια με την m/b).

• Ξερω οτι το whdload ειναι πιο γρηγορο, δεν με νοιαζει ομως ιδιαιτερα, ουτε και νομιζω οτι αξιζει τον κοπο η χρηση καποιας συσκευης τυπου ACA500 σε μια 500αρα με 1mb ram (512+512).

• Εχω μπερδευτει πολυ με τις τιμες... Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο ebay ειδα οτι παιζουν γυρω στο 50αρικο... Εχω καταλαβει οτι θεωρειται υψηλη τιμη, αν ομως ειναι "ετοιμο", με το σωστο firmware, γιατι οχι? Δεν θελω να μπω σε διαδικασιες φλασαρισματος, ειτε ειναι ευκολες ειτε οχι. Θα το ηθελα plug and play

• Οι USB to RS232 adapters χρειαζονται μονο για φλασαρισμα νεου firmware... Σωστα?

• Οσοι το εχετε ηδη στην κατοχη σας, τι usb sticks χρησιμοποιειτε? Καταλαβα οτι ενα 4αρι ειναι οτι πρεπει... "Δεχεται" ομως καποιες συγκεκριμενες μαρκες, μια και διαβασα θεματα ασυμβατοτητας.

• Λιγο πιο πανω διαβασα για ασυμβατοτητες σε διαφορες Amig-ες... Δεν προχωρησε ομως η "κουβεντα"... Κανενα νεο?

• Μεσα σε μια 500αρα βιδωνει καλα, ή χρειαζεται τιποτα "κολπα"? Δεν θελω πατωντας τα κουμπακια να το στελνω μεσα.... :P ..... και βεβαια μαλλον δεν γλυτωνω το πριονισμα!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

• Τι ειναι τα no-intro και τι τα tosec?

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!

• arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/12/2014 23:13 #25552 από arislab
:woohoo: Πανικός ερωτήσεων για το Gotek :P :cheer:

Λοιπόν, κατ'αρχήν Σταύρο, να ξέρεις πως η λύση του Gotek είναι η πιο φτηνή (σε σχέση με τους ACA επιταχυντές), είναι αξιόπιστη, 99% συμβατή με όλα τα adf (αφήνω ένα μικρό ποσοστό γιατι σίγουρα δεν τα έχω δοκιμάσει όλα ;) ), συν οτι σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις μεταφορά adf σε floppy και τούμπαλιν! :)

τώρα σε καποια ερωτήματα σου...

ναι! το USB to TTL το χρησιμοποιείς μόνο στην αρχή για να φλασάρεις το firmware (αν και θα σου πρότεινα να το πάρεις έτοιμο γιατι τώρα πια εχει πέσει η τιμή το gotek με το firmware για Amiga ωστε να μήν ταλαιπωρηθείς. Η διαφορά είναι γύρω στα 5-10ευρώ).

Το φλασάκι που χρησιμοποιώ είναι ενα intenso 8GB φορμαρισμένο σε fat. Αν το φλασάκι σου δεν είναι κάποιο U3 kingston μεχρι 8GB και το φορμαρεις σε FAT, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Για το θέμα της ασυμβατότητας ...πιστεύω οτι είναι λιγο σπάνιο στην Α500...θέλω να πιστεύω οτι και ο Παναγιώτης (Vovolas) δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα σ'αυτο.

Όσον αφορα το "πριόνισμα" στην Α600 που το τοποθέτησα εγω (βλέπε εικόνες πιο πάνω), δεν το γλίτωσα :( . Στην Α500 απ'οτι εχω δει, κουμπώνει πιο έυκολα.

Εν ολίγοις, αν θες να έχεις 999 adf σ'ενα usb stick χωρίς ν'αλλαζεις δισκέττες, αξίζει τον κόπο. :yes:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, stabill, amiga500fan

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
28/12/2014 00:01 #25557 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Τελευταιο firmware ειναι το 1.05? Αν εχει 1.04 θα υπαρξει προβλημα? (γενικα θεωρω οτι μπορω να φλασαρω κι εγω, απλα εχω Win 8 και φοβαμαι οτι δεν θα γινεται, ασε που δεν θελω να μπω σε τετοια "χωραφια"... προτιμω να φλασαρω το κινητο μου... :lol: :P )

Στο ebay οι τιμες - οπως εγραψα και πιο πανω - παιζουν γυρω στο 50αρικο + μεταφορικα... Οι φθηνοτερες περιπτωσεις δεν αναφερουν ουτε τι firmware εχει, ουτε οτι ειναι για υπολογιστη, αναφερουν κατι για μουσικα οργανα, synthesizers κλπ. Τι να επιλεξω? Θελω να το παραγγειλω να ξεμπερδευω...

Αν μπορεις, αφου εχεις εμπειρια πανω σε αυτο, προτεινε μου καποια links, αλλιως επιλεγω εγω ενα και παραγγελνω...

Ευχαριστω πολυ!!!!!

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.519 δευτερόλεπτα