Gotek Floppy Emulator
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
vovolas έγραψε: Άρη θα δεχτώ μετά χαράς τα φώτα σου στην έκθεση περί του Gotek και για τη δικιά μου αμιγκούλα μου άν μπορείς
χαχα!!Εννοείται Παναγιώτη μου, θα σε περιμενω να τα πουμε απο κοντά!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- arislab
-
- Elite Member
-
Αν είναι δυνατόν και σε πιο M/B rev. το έχει δοκιμάσει.
- other_reality
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 48
Only Amiga Makes It Possible
- arislab
-
- Elite Member
-
other_reality έγραψε: Υπάρχουν ασυμβατότητες στις 500άρες με τα γκότεκ (cortex). Πιθανότατα να καταστρέψει και τα στικάκια που θα τοποθετήσεις. Εγώ το έπαθα αυτό, αλλα δεν είναι σίγουρο οτι έχει να κάνει με την motherboard revision, μάλλον με τον κάθε floppy controller ξεχωριστά.
Δηλαδή προγραμμάτισες το gotek (με usb to TTL) και όταν το σύνδεσες σου έκαψε το στικάκι??..Απο περιέργεια ποιο firmware έβαλες 1.05 ή 1.06..???
..Απλα σκεφτόμουν μήπως αυτό συμβαίνει στα πρωτα revisions..
Σ'ευχαριστώ πάντως!
- other_reality
-
- Senior Member
-
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
- arislab
-
- Elite Member
-
other_reality έγραψε: Το πήρα φλασαρισμένο στην 1.05α που ειναι και η τελευταία. Δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη της 1.06, απο όσα ξέρω ο χαβιέ σταμάτησε την υποστήριξη
Συνεπώς το θέμα αυμβατότητας δεν τίθεται στα firmware..
και εσύ το πήρες και έτοιμο..άρα δοκιμασμένο!
GTSS έγραψε: Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι ειναι αυτό αλλά διάβασα κάπου για ασυμβατότητα με κάποια USB sticks. Μήπως δεν φταίει η A500 αλλά το στικάκι? Δοκίμασες μερικά άλλα?
Σωστά!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Ο κοντρόλερ της Amiga είναι το πρόβλημα ασυμβατότητας ?
- other_reality
-
- Senior Member
-
GTSS έγραψε: Παιδιά δεν είμαι σίγουρος ότι ειναι αυτό αλλά διάβασα κάπου για ασυμβατότητα με κάποια USB sticks. Μήπως δεν φταίει η A500 αλλά το στικάκι? Δοκίμασες μερικά άλλα?
Προσωπικά μου δουλευει κανονικότατα πλέον και με 4άρι, και με 8άρι αλλα και με 16άρι (πολύ αργό όμως ειδικά το τελευταίο, η καλύτερη λύση ειναι 4αρι), αλλα στην άλλη μου Amiga 500 (την πρώτη μου απο το '87, την οποία την είχα απλώς στην άκρη). Άρα υπάρχει θέμα, και με το στικάκι (το οποίο απλά δεν θα διαβάσει) και με τον κοντρόλερ (με τον οποιο θα κάψει οποιοδήποτε στικάκι, στην σπάνια περίπτωση που θα υπάρξει πρόβλημα)
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- arislab
-
- Elite Member
-
vovolas έγραψε: @arislab Αρη να προχωρήσω για αγορά??
Παναγιώτη μου στην περίπτωση του Γιώργου (GTSS) όλα πήγαν ρολόϊ και εκείνος το εγκατέστησε σε μια Α500.
Εγώ στην θέση σου θα το ρίσκαγα γιατι ο συγκεκριμένος πωλητής αναγράφει οτι λειτουργεί γενικά στην Α500.
Δεν πιστεύω οτι θ'άντιμετωπίσεις πρόβλημα.
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Εδω και καιρο εχει μπει στο μυαλο μου η αγορα αυτης της συσκευης (κι αφου απερριψα το whdload) και θα ηθελα να ρωτησω/ξεκαθαρισω καποια πραγματακια...
Πρωτα απ'ολα να σας πω οτι διαβασα ολο το thread (γι'αυτο και εχω αποριες), καθως επισης και οτι ειμαι "παλιος Amigaς", εχω μεινει ομως στην απλη 500αρα με το βαλε-βγαλε των δισκετων (δεν "προχωρησα" ουτε σε μεταγενεστερο μοντελο, ουτε χρησιμοποιησα ποτε hard discs, accelerators κλπ. κλπ.)
Παμε λοιπον!?!?!?
• Εχω σκοπο, αν το αγορασω, να χρησιμοποιω 20-30 παιχνιδια το πολυ, δεν νομιζω οτι θα εβαζα ποτε οοοοοολη τη συλλογη μου σε αυτο... Περισσοτερο το θελω για να γλυτωσω το βαλε-βγαλε των δισκετων και την σιγουρη φθορα του drive (ηδη εχω διαφορα προβληματακια με την m/b).
• Ξερω οτι το whdload ειναι πιο γρηγορο, δεν με νοιαζει ομως ιδιαιτερα, ουτε και νομιζω οτι αξιζει τον κοπο η χρηση καποιας συσκευης τυπου ACA500 σε μια 500αρα με 1mb ram (512+512).
• Εχω μπερδευτει πολυ με τις τιμες... Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο ebay ειδα οτι παιζουν γυρω στο 50αρικο... Εχω καταλαβει οτι θεωρειται υψηλη τιμη, αν ομως ειναι "ετοιμο", με το σωστο firmware, γιατι οχι? Δεν θελω να μπω σε διαδικασιες φλασαρισματος, ειτε ειναι ευκολες ειτε οχι. Θα το ηθελα plug and play
• Οι USB to RS232 adapters χρειαζονται μονο για φλασαρισμα νεου firmware... Σωστα?
• Οσοι το εχετε ηδη στην κατοχη σας, τι usb sticks χρησιμοποιειτε? Καταλαβα οτι ενα 4αρι ειναι οτι πρεπει... "Δεχεται" ομως καποιες συγκεκριμενες μαρκες, μια και διαβασα θεματα ασυμβατοτητας.
• Λιγο πιο πανω διαβασα για ασυμβατοτητες σε διαφορες Amig-ες... Δεν προχωρησε ομως η "κουβεντα"... Κανενα νεο?
• Μεσα σε μια 500αρα βιδωνει καλα, ή χρειαζεται τιποτα "κολπα"? Δεν θελω πατωντας τα κουμπακια να το στελνω μεσα....
• Τι ειναι τα no-intro και τι τα tosec?
Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!
- arislab
-
- Elite Member
-
Λοιπόν, κατ'αρχήν Σταύρο, να ξέρεις πως η λύση του Gotek είναι η πιο φτηνή (σε σχέση με τους ACA επιταχυντές), είναι αξιόπιστη, 99% συμβατή με όλα τα adf (αφήνω ένα μικρό ποσοστό γιατι σίγουρα δεν τα έχω δοκιμάσει όλα
τώρα σε καποια ερωτήματα σου...
ναι! το USB to TTL το χρησιμοποιείς μόνο στην αρχή για να φλασάρεις το firmware (αν και θα σου πρότεινα να το πάρεις έτοιμο γιατι τώρα πια εχει πέσει η τιμή το gotek με το firmware για Amiga ωστε να μήν ταλαιπωρηθείς. Η διαφορά είναι γύρω στα 5-10ευρώ).
Το φλασάκι που χρησιμοποιώ είναι ενα intenso 8GB φορμαρισμένο σε fat. Αν το φλασάκι σου δεν είναι κάποιο U3 kingston μεχρι 8GB και το φορμαρεις σε FAT, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Για το θέμα της ασυμβατότητας ...πιστεύω οτι είναι λιγο σπάνιο στην Α500...θέλω να πιστεύω οτι και ο Παναγιώτης (Vovolas) δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα σ'αυτο.
Όσον αφορα το "πριόνισμα" στην Α600 που το τοποθέτησα εγω (βλέπε εικόνες πιο πάνω), δεν το γλίτωσα
Εν ολίγοις, αν θες να έχεις 999 adf σ'ενα usb stick χωρίς ν'αλλαζεις δισκέττες, αξίζει τον κόπο.
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Στο ebay οι τιμες - οπως εγραψα και πιο πανω - παιζουν γυρω στο 50αρικο + μεταφορικα... Οι φθηνοτερες περιπτωσεις δεν αναφερουν ουτε τι firmware εχει, ουτε οτι ειναι για υπολογιστη, αναφερουν κατι για μουσικα οργανα, synthesizers κλπ. Τι να επιλεξω? Θελω να το παραγγειλω να ξεμπερδευω...
Αν μπορεις, αφου εχεις εμπειρια πανω σε αυτο, προτεινε μου καποια links, αλλιως επιλεγω εγω ενα και παραγγελνω...
Ευχαριστω πολυ!!!!!