Gotek Floppy Emulator
το GOTEK από οτι καταλαβαινω πλέον κάνει μονο να το χεις εξωτερικα (δεν είμαι υπερ του κανιβαλισμου case
η τιμή τους είναι η ιδια (περίπου), αλλα το fitting μέσα σε Α500 ή 600 κτλ γίνεται μονο με το slim sd floppy emu πανευκολα.
θα το δω...
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Δυστυχως ομως, μιλαμε για μηχανηματα 25ετιας (και βαλε), οποτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα... Ειναι ευχαριστο που υπαρχουν τετοιες "μοντες" και μπορουμε και τους δινουμε ζωη - κατα καποιο τροπο!!!
Oσο για τον κανιβαλισμο του case, δεν μπορω να πω οτι τον ευχαριστηθηκα, αλλα δεν γινοταν αλλιως...
==========================================================
Και μια ερωτηση: Καποια παιχνιδια βγαζουν Key 880 checksum error, ή απλα σταματουν στο AmigaDOS, στο 1>...
Ειναι θεμα "κακων" adf, ή υπαρχουν θεματα ασυμβατοτητας (αν μπορω να το πω ετσι...)???
- Hellraiser
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Ειναι δηλαδη μια λυση overpriced μεν αλλα one for all δε με καλυτερη software υποστηριξη...το αλλο ειναι μια φθηνη,ευκολη αλλα αποκλειστικα για Amiga λυση με μηδενικη πλεον software υποστηριξη μιας και ο τυπας που εβγαζε τα firmware σταματεισαι να ασχολειται.
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Δοκιμασε τα προβληματικά adf στον winuae και εαν δουλεύουν εκεί τότε το ψάχνουμε παραπέρα.
1ον για 999adf καλό είναι να εχεις στικακι μικροτερο των 4 gb.
2ον παιζει το firmaware να μην έχει περαστεί καλά
3ον να ξανά διαμορφώσεις το στικακι και να περάσεις μονο τα προβληματικά αρχεία για δοκιμή.
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
amiga500fan έγραψε: Σταυρό το μυνημα αυτο εφανιζεται στο dos της amiga οταν η δισκετα τα εχει παιξει ειναι καθαρα θεμα του adf.
Δοκιμασε τα προβληματικά adf στον winuae και εαν δουλεύουν εκεί τότε το ψάχνουμε παραπέρα.
1ον για 999adf καλό είναι να εχεις στικακι μικροτερο των 4 gb.
2ον παιζει το firmaware να μην έχει περαστεί καλά
3ον να ξανά διαμορφώσεις το στικακι και να περάσεις μονο τα προβληματικά αρχεία για δοκιμή.
Εχω κατεβασει εδω και καιρο μια τεραστια συλλογη με ολα τα παιχνιδια της Amiga, τα οποια και χρησιμοποιουσα αρχικα με το WinUAE και στην συνεχεια με το Amiga Forever. Απο εκει πηρα καποια adf και αντεγραψα στο στικακι.
Οταν μου παρουσιασαν το προβλημα που αναφερω, απλα τα διεγραψα απο το στικακι και πηρα καποια αλλα (εννοω ιδιο παιχνιδι, διαφορετικη crack version) και επαιξαν... Οποτε σε πρωτη φαση καταληγω σε προβληματικα adf...
Γενικα προβληματα δεν εχω, καθημερινα βαζω και βλεπω κι αλλα παιχνιδια, τα οποια ειτε ειχα ξεχασει, ειτε μου ειχαν "λειψει" ολα αυτα τα χρονια...... Α, ρε Amiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
amigadrive.blogspot.it/
Amiga Flopy Emulator με Raspberry pi.
Από οικονομικής άποψης (με δεδομένη την τιμή ενός Gotek) συμφέρει εάν έχεις ήδη ένα Raspberry. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάνει αυτά που υπόσχεται...
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- dimfil
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
kazas έγραψε: Ψάχνοντας για κάτι άσχετο έπεσα τυχαία πάνω σε αυτό:
amigadrive.blogspot.it/
Amiga Flopy Emulator με Raspberry pi.
Από οικονομικής άποψης (με δεδομένη την τιμή ενός Gotek) συμφέρει εάν έχεις ήδη ένα Raspberry. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάνει αυτά που υπόσχεται...
Εάν έχεις ήδη ένα raspberry, διαθέσιμο χρόνο και όρεξη, τότε είναι ένα ενδιαφέρον project.
Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και πρέπει να είσαι προσεκτικός, ενώ επίσης δεν είναι και ό,τι πιο εύχρηστο.
Στις τιμές που μπορείς να βρεις τώρα πια το gotek (γύρω στα 30-35 ευρώ), και μάλιστα έτοιμο φλασαρισμένο για Amiga εάν δεν θέλεις να το κάνεις εσύ, νομίζω ότι είναι μονόδρομος...
Ειδικά για την 500, με το kitάκι για αυτόματη εναλλαγή του εξωτερικού floppy σε df0 και ένα gotek σε εξωτερικό case (ώστε να μην "ασελγήσεις" πάνω στο case της Amiga) είσαι απλά "άρχοντας"...
- other_reality
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 48
Only Amiga Makes It Possible
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
other_reality έγραψε: Εγώ ασέλγησα πρίν το κιτάκι, ακόμα και έτσι όμως είναι οκ. Ευκολότερα βρίσκεις πια εξωτερικό floppy σε καλή κατάσταση, παρά εσωτερικό, τι να κάνεις... Ψοφάνε τα καημένα !
Ετσι ειναι. Καλως ή κακως, για να μπορεσεις να ασχοληθεις με τοσο παλια μηχανηματα, πρεπει να κανεις και συμβιβασμους....
- supacoopa
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 117
Οσα βρισκω ή ειναι πολυ ακριβα ή δεν γινεται αποστολη στα μερη μας.
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
supacoopa έγραψε: Μπορει καποιος να δωσει ενα eBay link για "ετοιμο" Gotek με το τελευταιο Amiga firmware σε καλη τιμη, απο πωλητη που στελνει Ελλαδα;
Αυτό είναι το πιο φθηνό (σήμερα-αύριο)
www.ebay.co.uk/itm/Gotek-Floppy-Emulator...&hash=item19fccdfaa2
Βασικά και εγώ ψαχνόμουν αλλά τελικά το μετάνιωσα.
Υπάρχει mod για PC Floppy να το προσαρμόσουμε σε A500 ?
- dimfil
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
supacoopa έγραψε: Μπορει καποιος να δωσει ενα eBay link για "ετοιμο" Gotek με το τελευταιο Amiga firmware σε καλη τιμη, απο πωλητη που στελνει Ελλαδα;
Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις από Ebay.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το link του Amibay όπου θα βρεις έτοιμο στα 32 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα ταχυδρομικά). Εγγυημένο, έχω πάρει ένα κομμάτι και εγώ, και μαζί σου στέλνει συμβατό rs232 ttl για μελλοντικό φλασάρισμα αν επιθυμείς...
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Ένα θετικό του ebay είναι ότι αν δεν εμφανιστεί το αντικείμενο,υπάρχει αποζημίωση με επιστροφή χρημάτων ή αποστολή του αντικειμένου.