Gotek Floppy Emulator

• ndial
  • Το Άβαταρ του/της ndial
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
28/01/2015 21:06 #26015 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Gotek Floppy Emulator
ειμαι μεταξύ GOTEK ή κάτι από Lotharek (π.χ. slim floppy emulator).
το GOTEK από οτι καταλαβαινω πλέον κάνει μονο να το χεις εξωτερικα (δεν είμαι υπερ του κανιβαλισμου case :side: )
η τιμή τους είναι η ιδια (περίπου), αλλα το fitting μέσα σε Α500 ή 600 κτλ γίνεται μονο με το slim sd floppy emu πανευκολα.
θα το δω...

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
28/01/2015 23:12 - 30/01/2015 16:21 #26018 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Οτι και να επιλεξεις θα δωσει εναν "αλλο αερα" στην Amiga σου, αν και για να λεμε την αληθεια η original αισθηση καπως χανεται (δεν ακουγεται το τακ-τακ του drive, ενω η εναλλαγη των "δισκετων" ειναι...... δεν ξερω πως να το πω.... ειναι..... ψευτικη!!!

Δυστυχως ομως, μιλαμε για μηχανηματα 25ετιας (και βαλε), οποτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα... Ειναι ευχαριστο που υπαρχουν τετοιες "μοντες" και μπορουμε και τους δινουμε ζωη - κατα καποιο τροπο!!! :thumbup:

Oσο για τον κανιβαλισμο του case, δεν μπορω να πω οτι τον ευχαριστηθηκα, αλλα δεν γινοταν αλλιως... :( Αν το slim floppy που λες δουλευει καλα, τοτε να το προτιμησεις... Και αυτο το λεω γιατι δεν αρκει μονο το "γνωστο" κοψιμο για να φαινονται τα κουμπακια και η εισοδος του stick, εγω (και φανταζομαι ολοι) επρεπε να λιμαρω ενα σημειο στο εσωτερικο του case γιατι εβρισκε πανω στο Gotek και δεν εκλεινε...! :lol:

==========================================================

Και μια ερωτηση: Καποια παιχνιδια βγαζουν Key 880 checksum error, ή απλα σταματουν στο AmigaDOS, στο 1>...

Ειναι θεμα "κακων" adf, ή υπαρχουν θεματα ασυμβατοτητας (αν μπορω να το πω ετσι...)???

• Hellraiser
  • Το Άβαταρ του/της Hellraiser Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
31/01/2015 18:25 #26084 από Hellraiser
Απαντήθηκε από Hellraiser στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Ειναι καθαρα θεμα τιμης αλλα και ευχρηστιας...του Lotharek ειναι πολυ πιο ακριβο αλλα ειναι πιο επαγγελματικο και μπορεις να το χρησιμοποιησεις και με αλλα retro μηχανηματα.

Ειναι δηλαδη μια λυση overpriced μεν αλλα one for all δε με καλυτερη software υποστηριξη...το αλλο ειναι μια φθηνη,ευκολη αλλα αποκλειστικα για Amiga λυση με μηδενικη πλεον software υποστηριξη μιας και ο τυπας που εβγαζε τα firmware σταματεισαι να ασχολειται.

• amiga500fan
  • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
01/02/2015 11:53 #26094 από amiga500fan
Απαντήθηκε από amiga500fan στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Σταυρό το μυνημα αυτο εφανιζεται στο dos της amiga οταν η δισκετα τα εχει παιξει ειναι καθαρα θεμα του adf.
Δοκιμασε τα προβληματικά adf στον winuae και εαν δουλεύουν εκεί τότε το ψάχνουμε παραπέρα.

1ον για 999adf καλό είναι να εχεις στικακι μικροτερο των 4 gb.
2ον παιζει το firmaware να μην έχει περαστεί καλά
3ον να ξανά διαμορφώσεις το στικακι και να περάσεις μονο τα προβληματικά αρχεία για δοκιμή.

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
01/02/2015 12:45 #26096 από stabill

amiga500fan έγραψε: Σταυρό το μυνημα αυτο εφανιζεται στο dos της amiga οταν η δισκετα τα εχει παιξει ειναι καθαρα θεμα του adf.
Δοκιμασε τα προβληματικά adf στον winuae και εαν δουλεύουν εκεί τότε το ψάχνουμε παραπέρα.

1ον για 999adf καλό είναι να εχεις στικακι μικροτερο των 4 gb.
2ον παιζει το firmaware να μην έχει περαστεί καλά
3ον να ξανά διαμορφώσεις το στικακι και να περάσεις μονο τα προβληματικά αρχεία για δοκιμή.

Εχω κατεβασει εδω και καιρο μια τεραστια συλλογη με ολα τα παιχνιδια της Amiga, τα οποια και χρησιμοποιουσα αρχικα με το WinUAE και στην συνεχεια με το Amiga Forever. Απο εκει πηρα καποια adf και αντεγραψα στο στικακι.

Οταν μου παρουσιασαν το προβλημα που αναφερω, απλα τα διεγραψα απο το στικακι και πηρα καποια αλλα (εννοω ιδιο παιχνιδι, διαφορετικη crack version) και επαιξαν... Οποτε σε πρωτη φαση καταληγω σε προβληματικα adf...

Γενικα προβληματα δεν εχω, καθημερινα βαζω και βλεπω κι αλλα παιχνιδια, τα οποια ειτε ειχα ξεχασει, ειτε μου ειχαν "λειψει" ολα αυτα τα χρονια...... Α, ρε Amiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, arislab, amiga500fan

• kazas
  • Το Άβαταρ του/της kazas
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
01/03/2015 22:47 - 02/03/2015 21:36 #27087 από kazas
Απαντήθηκε από kazas στο θέμα Pi Floppy Emulator
Ψάχνοντας για κάτι άσχετο έπεσα τυχαία πάνω σε αυτό:

amigadrive.blogspot.it/

Amiga Flopy Emulator με Raspberry pi.

Από οικονομικής άποψης (με δεδομένη την τιμή ενός Gotek) συμφέρει εάν έχεις ήδη ένα Raspberry. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάνει αυτά που υπόσχεται...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, arislab, mastersly

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
02/03/2015 11:03 - 02/03/2015 21:37 #27097 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Pi Floppy Emulator
...νταξ......, καλο φαινεται... Απλα και χωρις να το εχω ψαξει γενικοτερα, πιο ευκολα "κουμπωσε" το Gotek (κι οταν λεω "κουμπωσε", δεν εννοω οτι μπηκε μεσα στην Amiga, εννοω οτι κανει τη δουλεια του απλα κι ομορφα, χωρις την αναγκη του raspberry)

• dimfil
  • Το Άβαταρ του/της dimfil
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
04/03/2015 09:49 #27161 από dimfil
Απαντήθηκε από dimfil στο θέμα Pi Floppy Emulator

kazas έγραψε: Ψάχνοντας για κάτι άσχετο έπεσα τυχαία πάνω σε αυτό:

amigadrive.blogspot.it/

Amiga Flopy Emulator με Raspberry pi.

Από οικονομικής άποψης (με δεδομένη την τιμή ενός Gotek) συμφέρει εάν έχεις ήδη ένα Raspberry. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάνει αυτά που υπόσχεται...

Εάν έχεις ήδη ένα raspberry, διαθέσιμο χρόνο και όρεξη, τότε είναι ένα ενδιαφέρον project.
Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και πρέπει να είσαι προσεκτικός, ενώ επίσης δεν είναι και ό,τι πιο εύχρηστο.

Στις τιμές που μπορείς να βρεις τώρα πια το gotek (γύρω στα 30-35 ευρώ), και μάλιστα έτοιμο φλασαρισμένο για Amiga εάν δεν θέλεις να το κάνεις εσύ, νομίζω ότι είναι μονόδρομος...

Ειδικά για την 500, με το kitάκι για αυτόματη εναλλαγή του εξωτερικού floppy σε df0 και ένα gotek σε εξωτερικό case (ώστε να μην "ασελγήσεις" πάνω στο case της Amiga) είσαι απλά "άρχοντας"...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

• other_reality
  • Το Άβαταρ του/της other_reality
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
04/03/2015 14:45 #27168 από other_reality
Απαντήθηκε από other_reality στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Εγώ ασέλγησα πρίν το κιτάκι, ακόμα και έτσι όμως είναι οκ. Ευκολότερα βρίσκεις πια εξωτερικό floppy σε καλή κατάσταση, παρά εσωτερικό, τι να κάνεις... Ψοφάνε τα καημένα !

Only Amiga Makes It Possible

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
04/03/2015 16:45 #27173 από stabill

other_reality έγραψε: Εγώ ασέλγησα πρίν το κιτάκι, ακόμα και έτσι όμως είναι οκ. Ευκολότερα βρίσκεις πια εξωτερικό floppy σε καλή κατάσταση, παρά εσωτερικό, τι να κάνεις... Ψοφάνε τα καημένα !

Ετσι ειναι. Καλως ή κακως, για να μπορεσεις να ασχοληθεις με τοσο παλια μηχανηματα, πρεπει να κανεις και συμβιβασμους....

• supacoopa
  • Το Άβαταρ του/της supacoopa
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
08/03/2015 11:35 #27286 από supacoopa
Απαντήθηκε από supacoopa στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Μπορει καποιος να δωσει ενα eBay link για "ετοιμο" Gotek με το τελευταιο Amiga firmware σε καλη τιμη, απο πωλητη που στελνει Ελλαδα;

Οσα βρισκω ή ειναι πολυ ακριβα ή δεν γινεται αποστολη στα μερη μας.

• kazas
  • Το Άβαταρ του/της kazas
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
08/03/2015 12:18 #27288 από kazas
Απαντήθηκε από kazas στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Κάποιοι πωλητές παρόλο που δεν αναγράφουν ότι στέλνουν Ελλάδα εάν επικοινωνήσεις μαζί τους δεν έχουν πρόβλημα να το στείλουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": supacoopa

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
08/03/2015 16:24 #27294 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Gotek Floppy Emulator

supacoopa έγραψε: Μπορει καποιος να δωσει ενα eBay link για "ετοιμο" Gotek με το τελευταιο Amiga firmware σε καλη τιμη, απο πωλητη που στελνει Ελλαδα;

Αυτό είναι το πιο φθηνό (σήμερα-αύριο)

www.ebay.co.uk/itm/Gotek-Floppy-Emulator...&hash=item19fccdfaa2

Βασικά και εγώ ψαχνόμουν αλλά τελικά το μετάνιωσα.

Υπάρχει mod για PC Floppy να το προσαρμόσουμε σε A500 ?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kazas, supacoopa

• dimfil
  • Το Άβαταρ του/της dimfil
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
08/03/2015 18:12 #27298 από dimfil
Απαντήθηκε από dimfil στο θέμα Gotek Floppy Emulator

supacoopa έγραψε: Μπορει καποιος να δωσει ενα eBay link για "ετοιμο" Gotek με το τελευταιο Amiga firmware σε καλη τιμη, απο πωλητη που στελνει Ελλαδα;

Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις από Ebay.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το link του Amibay όπου θα βρεις έτοιμο στα 32 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα ταχυδρομικά). Εγγυημένο, έχω πάρει ένα κομμάτι και εγώ, και μαζί σου στέλνει συμβατό rs232 ttl για μελλοντικό φλασάρισμα αν επιθυμείς...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kazas, supacoopa

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
08/03/2015 18:50 #27301 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Λίγο-πολύ το κόστος είναι παρόμοιο (New condition: PAYPAL payment only as Gift mode please : the buyer pay the fees! ) και το ρίσκο το ίδιο ( without tracked/insured (economic mode): you're warned that I wouldn't be responsible for the loss of your parcel )

Ένα θετικό του ebay είναι ότι αν δεν εμφανιστεί το αντικείμενο,υπάρχει αποζημίωση με επιστροφή χρημάτων ή αποστολή του αντικειμένου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": supacoopa

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.675 δευτερόλεπτα