Gotek Floppy Emulator
- ikonsgr
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μα εγώ δεν μίλησα για "stock" 500άρα. Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε με stock 500άρα να γίνει κάτι τετοιο;chriskgnr έγραψε: ειχα την εντυπωση οτι μιλαμε για στοκ μηχανηματα χωρις οτιδηποτε εξτρα πάνω τους και φυσικα χωρις 14ΜΗZ 68000.
Ενας λόγος που έγραψα ότι ήταν ερώτηση "παγίδα" ήταν και αυτός. Ηθελε πολύ προσοχή στην ακριβή διατύπωση!
Αν πρόσεξεις λίγο, μίλησα συγκεκριμένα για "amiga 500 με 68000 ΧΩΡΙΣ extra accelerator",και αυτό ακριβώς είναι η 500άρα που δοκίμασα!
Η amiga 500 που "ταπώνει" την stock 1200άρα, έχει έναν απλό 68000 αλλά σε 2πλη συχνότητα, ενώ από την άλλη η κάρτα μνήμης του kipper2k σαφώς και ΔΕΝ είναι accelerator,σωστά;
Το όλο εγχείρημα, εκτός της DIY ικανοποίησης, έγινε περισσότερο για να καταδείξει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ύπαρξη της fast ram στις επιδόσεις μίας amiga, όταν και αν χρησιμοποιείται βέβαια...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ikonsgr
-
- Junior Member
-
Στη πράξη, αν δεν σκοπευεις να δουλέψεις σε workbench παρα μόνον να τρέχεις παιχνίδια, η ύπαρξη της fast ram είναι σχεδόν τελείως άχρηστη.glaros έγραψε: ... στην πράξη τι γίνετε ?
Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον 68000/14.2Mhz , αφού όπως έγραψα και πριν, θα δεις μία αισθητή μείωση των χρόνων αναμονής φορτώματος από το gotek όταν αυτός περιλαμβάνει και αποσυμπίεση δεδομένων (και νομίζω ότι είναι πολλά τα παιχνίδια που έχουν τα δεδομένα συμπιεσμένα στην δισκέτα, ιδίως τα ποιο καινούρια τα οποία βέβαια είναι συνήθως και τα καλύτερα), ενώ βοηθάει σίγουρα και σε κάποια παιχνίδια στα "βαριά" σημεία, ώστε να μειώνεται το "κομπιασμα" στην δράση!
Βέβαια για μένα ήταν μεγάλη απογοητευση το ότι δεν αυξήθηκε καθόλου η ταχύτητα προσβασης στο gotek με τον 68000/14mhz. Βέβαια θα μου πείτε το decoding του mfm datastream που παραλαμβάνεται από τη δισκέτα το κάνει η paula και οχι ο 68000, από την άλλη όμως η paula έχει σίγουρα δυνατότητα για decoding σε διπλάσια ταχύτητα, αν και εφόσον φυσικά τροφοδοτείται και από το floppy drive με διπλάσια ταχύτητα
Πολύ πιθανόν αυτό να έχει να κάνει με το "κλείδωμα" του bitrate από το gotek στα 250kbit/sec. Εχω γράψει μύνημα στον γάλλο που έφτιαξε το firmware, αν μπορεί να κάνει μία custom έκδοση του firmware με 500kbit/sec -κάτι το οποίο λογικά θα είναι πολύ εύκολο να γίνει- αλλά αμφιβάλλω αν θα απαντήσει ή αν θα το κάνει ποτέ...
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
Σε νοιώθω απόλυτα έτσι ακριβώς αισθανόμουνα και εγώ άν δέν άκουγα το βογγητό του drive έτρεμε το φυλοκάρδι μου.ikonsgr έγραψε: Αλλά έτσι είναι, σε μία 500άρα τα γρυλίσματα του floppy είναι σαν τους κτύπους της καρδιάς σου, αν δεν τ'ακούς νομίζεις ότι η amiga "πέθανε"!
![]()
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
31 euro όλο το πακέτο. Περιλαμβάνει και μεταφορικά για εντός Ευρώπης. Αυτό με τα 40 που λές δεν το βρήκα ακόμα. Μπορείς να μου δώσεις link ?
No Rest For The Wicked!
www.iamretro.gr
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- ikonsgr
-
- Junior Member
-
Ρε συ χρόνη, θα με τρελάνεις; ΕΣΥ ο ίδιος μου έδωσες το link εδώ !dR_wH0 έγραψε: www.amibay.com/showthread.php?60771-GOTE...able&highlight=gotek
31 euro όλο το πακέτο. Περιλαμβάνει και μεταφορικά για εντός Ευρώπης. Αυτό με τα 40 που λές δεν το βρήκα ακόμα. Μπορείς να μου δώσεις link ?
Σε αυτό το Link Λοιπόν, στο 1ο post λέει:
Batch 3
...
(For anyone unaware of how to use this, you need a USB flash drive containing the selector.adf file from the firmware archive found on this page: cortexamigafloppydrive.wordpress.com - and also ADFs of the disks you want to emulate.)
Asking £30 each unit, buyer to pay postage and PayPal fees.
Τώρα βέβαια αυτό έχει και τη "μοντα" για τον ήχο "disk drive με τσιρλί"
Οπως και να'χει, ακόμα και τα 31euro που λες, αν και είναι λίγο φτηνότερα, θεωρώ ότι είναι και πάλι αρκετά.
Χίλιες φορές καλύτερα να δώσεις 15-16euro να πάρεις ένα gotek απευθείας και να το κάνεις μόνος σου, να νιώσεις και λίγο την "χαρα της δημιουργίας" βρε αδερφέ!
- Hellraiser
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
amiga500fan έγραψε: Κυριάκο καλορίζικο φίλε!!! Περιμένω και το δικό μου....
Ευχαριστω φιλαρακο μου....καλως να δεχτεις και το δικο σου.
Οσον αφορα το gotek τουλαχιστον στο δικο μου παιζουν ολα τα usb στικακια απο τα πιο επωνυμα μεχρι και τα πιο no name.
Οι ταχυτητες ειναι ακριβως ιδιες με αυτες του original floppy και πραγματικα το μονο αρνητικο ειναι η ελλειψη εξομοιωσης ηχου του drive αν και ηδη υπαρχει μοντα που το λυνει και αυτο το θεμα....
- other_reality
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 48
Απο την άλλη, είχα βαρεθεί να καθαρίζω τα drive και να στοιβάζω "ληγμένες" δισκέτες. Επίσης, είχα βαρεθεί να ανοίγω την 4000Τ, να τις βάζω cd με adf's και να τα καίω με adfblitzer, για να τα τρέξω μετά στην 500άρα. Ήταν λίγο overkill ! Τώρα πιστευω με το ματζαφλάρι θα έχει φάση, πετάς μια 900άρα δισκέτες μέσα, εκτυπώνεις και μια λίστα που είναι τι, και καθάρισες. Άντε να δούμε !!!
Only Amiga Makes It Possible
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
nkary έγραψε: Γιατί ρε? Μόνο σε μένα και στον geoana έπαιξε με την μια?
Πες μου οτι έχετε γράψει και εσεις οδηγίες για το gotek και το καλοκαιρι παιδευόμουνα άδικα με τ'αγγλικό amibay!
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν τα Win VISTA που δεν θέλαν με τίποτα να συνεργαστούν με το πρόγραμμα αλλά σε Win XP (σε άλλο PC στην δουλειά) ...όλα τέλεια
Παραπάνω θα βρείτε ένα video για το πως θα φλασάρετε ένα gotek μόνοι σας χωρίς να δίνετε σε κάθε αλήτη 50€+
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Επίσης απο μια ματια που εριξα στο ebay όλοι τα πουλάμε με την έκδοση firmware 1.05a ενώ ο εναρκτής του thread λέει ότι εβαλε την 1.4a.... τι συμβαίνει? Mήπως ενούσε 1.04a?