Gotek Floppy Emulator

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
09/05/2014 20:26 #19963 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Μεγειά φίλε Hellraiser το Gotek,μαγκιόρικο εργαλείο πολύ καλή και η παρουσιασή σου παρεπιμπτόντως :thumb: :thumb: :thumb:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• ikonsgr
  • Το Άβαταρ του/της ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
09/05/2014 23:32 - 09/05/2014 23:33 #20001 από ikonsgr
Απαντήθηκε από ikonsgr στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Οντως υπάρχουν αρκετοί στο ebay που τα δίνουν έτοιμα "τσιπωμένα" όμως τα βάρανε στο κεφάλι, αφού τα πουλάνε στη 3πλη τιμή ενός gotek "ατσιπάριστου"! :)
Ολονων το μυαλό στην αρπαχτή ρε παιδί μου, τι να πω...
Πάντως αν υπάρχει κάποιος που τα κάνει όπως λες χωρίς σχεδόν καθ΄λου επιπλέον κόστος μπράβω του!
oTHER_REALITY, αν είσαι θεσσαλονίκη αναλαμβάνω να στο κάνω εγώ. Τώρα που πήρα το "κολαϊ"... ;)

• ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
09/05/2014 23:40 #20002 από ikonsgr

other_reality έγραψε: ... όμως καταστρέφει λίγο την αίσθηση,...

ΜΠΡΑΒΩ ΡΕ ΦΙΛΕ!
Και έλεγα εδώ και 2-3 μέρες που το'χω βάλει το gotek και το'χω αλλάξει τα φώτα στις δοκιμές, κάτι δεν μ'άρεσε, κάτι δεν μου "κολούσε", κάτι δεν μου ακουγόταν "σωστά"....
Ε, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Ισως άλλοι με ποιο "προχωρημένες" amigες (με accelerators, σκληρούς κτλ) να μην το καταλαβαίνουν, όμως για κάποιον που μια ζωή είχε 500άρες με... "floppia" όπως εγώ :) , το να μην ακούς ΤΙΠΟΤΑ όσο "δουλευει" το disk drive, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "καταστρέφει" την "αισθηση"!
Βλέπεις το λαμπάκι να ανάβει, να σβήνει, να "παίζει" και.... ΜΟΥΓΚΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ!Ειλικρινά δεν περίμενα να μου κάνει τόσο αίσθηση αυτό το πράγμα!
Αλλά έτσι είναι, σε μία 500άρα τα γρυλίσματα του floppy είναι σαν τους κτύπους της καρδιάς σου, αν δεν τ'ακούς νομίζεις ότι η amiga "πέθανε"! ;) :P

• ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
09/05/2014 23:44 #20003 από ikonsgr
Btw, ερώτηση "κρίσεως":

Μπορεί μία 500άρα με έναν 16bit 68000, ΧΩΡΙΣ acccelerator, να "ταπώσει" σε ταχύτητα μία stock 1200άρα με έναν 32bit 68020;
(προσοχή η ερώτηση είναι "παγίδα"! ;)

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
10/05/2014 08:36 #20008 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Gotek Floppy Emulator
η θεωρία λέει πως όχι ο κανόνας το ίδιο αλλά περιμένω τώρα να μου δείξεις την εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα! :)

• dR_wH0
  • Το Άβαταρ του/της dR_wH0
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
10/05/2014 09:40 #20012 από dR_wH0
Απαντήθηκε από dR_wH0 στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Ενα παλικάρι στο amibay έχει βάλει και ήχο στο floppy. Έτσι για την νοσταλγία.

www.amibay.com/showthread.php?60499-GOTE...h-SOUND-modification

Πρίν ανέφερα για το amibay και όχι για το ebay - και τα παιδιά εκεί τα δίνουν έτοιμα, φλασαρισμένα, με όλα τα καλώδια κτλ απο 25 έως 30 ευρώ με τα μεταφορικά. Απλά το wait list πλέον είναι μεγάλο.

No Rest For The Wicked!
www.iamretro.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr, vovolas

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
10/05/2014 10:19 - 10/05/2014 10:21 #20013 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Gotek Floppy Emulator
εγώ την γνώμη μου για δαύτο την έχω ξαναγράψει!
Σε αμίγκα σχεδόν όλοι είμαστε με 1200 ως κύριο μηχάνημα οπότε το whdload και τα cf cards μας έχουν γλυτώσει από τις δισκέτες.
Το θέμα είναι να το κάνεις αυτό στα cpc και λιγότερο στα σπέκτρουμ( εκεί έχουμε το divide) άντε και στα πατάρι στ ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα πάντα δίχως να χάνεται το feeling!
Ειδικά σε cpc που έτσι και αλλιώς ήταν γρήγορο το φόρτωμα από δισκέτα θα είναι απόλαυση κάτι τέτοιο!

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
10/05/2014 11:17 #20015 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Gotek Floppy Emulator

ikonsgr έγραψε: Btw, ερώτηση "κρίσεως":

Μπορεί μία 500άρα με έναν 16bit 68000, ΧΩΡΙΣ acccelerator, να "ταπώσει" σε ταχύτητα μία stock 1200άρα με έναν 32bit 68020;
(προσοχή η ερώτηση είναι "παγίδα"! ;)

με κανονες raw power, η 1200 ειναι πολυ μπροστα. :)

21st century breakdown...

• ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
10/05/2014 15:37 - 10/05/2014 16:24 #20022 από ikonsgr

dR_wH0 έγραψε: Ενα παλικάρι στο amibay έχει βάλει και ήχο στο floppy. Έτσι για την νοσταλγία.

Πρίν ανέφερα για το amibay και όχι για το ebay - και τα παιδιά εκεί τα δίνουν έτοιμα, φλασαρισμένα, με όλα τα καλώδια κτλ απο 25 έως 30 ευρώ με τα μεταφορικά. Απλά το wait list πλέον είναι μεγάλο.

Ρε συ χρόνη, σαν floppy drive που έχει "τσιρλί-πωπο" ακούγεται! :lol2: :lol2:

Πάντως αν εννοείς αυτόν για το amibay, απ'οτι διάβασα δεν τα δίνει και τόσο φτηνά. Ζητάει 30λίρες "καθαρά" για κάθε gotek (δηλαδή πρακτικά διπλή τιμή από ένα "ατσιπάριστο"), που σημαίνει ότι αν προσθέσεις μεταφορικά+ppal fees πας στα 40-45euro τελική τιμή. Οπότε παύει να είναι πλέον "φτηνό"....

• other_reality
  • Το Άβαταρ του/της other_reality
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
10/05/2014 16:14 - 10/05/2014 16:20 #20024 από other_reality
Απαντήθηκε από other_reality στο θέμα Gotek Floppy Emulator

ikonsgr έγραψε: oTHER_REALITY, αν είσαι θεσσαλονίκη αναλαμβάνω να στο κάνω εγώ. Τώρα που πήρα το "κολαϊ"... ;)

Δυστυχώς είμαι Αθήνα, δε βαριέσαι, κάποια στιγμή θα μου κάτσει και ενα ετοιμο αμιγκότεκ ! Μέχρι τότε, χλάτσωμα δισκέτας και γρκρρράπα-γκρρρρούπα !!!

Το αστείο είναι οτι χρησιμοποιώ μια 4000Τ για να φτιάξω τις δισκέτες για την 500άρα ! Μέχρι και στο cd32 έχω βάλει φλόπυ, είναι φετίχ που δύσκολα αλλάζω :crazy:

Only Amiga Makes It Possible

• ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
10/05/2014 16:34 #20026 από ikonsgr

spyros.s έγραψε: εγώ την γνώμη μου για δαύτο την έχω ξαναγράψει!
Σε αμίγκα σχεδόν όλοι είμαστε με 1200 ως κύριο μηχάνημα οπότε το whdload και τα cf cards μας έχουν γλυτώσει από τις δισκέτες.
Το θέμα είναι να το κάνεις αυτό στα cpc και λιγότερο στα σπέκτρουμ( εκεί έχουμε το divide) άντε και στα πατάρι στ ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα πάντα δίχως να χάνεται το feeling!
Ειδικά σε cpc που έτσι και αλλιώς ήταν γρήγορο το φόρτωμα από δισκέτα θα είναι απόλαυση κάτι τέτοιο!

Μα αν για κάποιον υπολογιστή είναι πρακτικά άχρηστος ένας floppy emulator αυτός είναι ο amstrad cpc!
1ον) Γιατί μπορείς να κοτσάρεις απευθείας ένα οποιοδήποτε πάμφθηνο "pc άδικο" floppy drive
2ον) Γιατί στον cpc σε αντίθεση με την amiga, κατα μέσο όρο είχες από 2 έως και 5 παιχνίδια ανά δισκέτα, και σχεδόν κανένα παιχνίδι δεν ήταν πάνω από 1 δισκέτα!Οπότε έχοντας μία συλλογή με καμμιά 50αριά δισκέτες το πολύ, μπορείς να έχεις 100δες παιχνίδια έτοιμα προς "χρήση"! ;)
3ον) Και κυριότερο: cpcdiskxp! Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για windows xp/7/8 με το ποίο κάνεις transfer disk image σε 3.5" δισκέτα, σε μόλις 25sec! Τώρα μάλιστα που μπορείς να χρησιμοποιείς και usb floppy drive (πήρα ένα απ'το ebay με 6euro να το δοκιμάσω) δεν χρειάζεται πλέον να έχεις παλιά μητρική με ide floppy controller! ;)

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
10/05/2014 16:49 #20027 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Gotek Floppy Emulator
Το δυστυχώς ειμαι Αθήνα διορθώνεται άμα χρειάζεσαι εχω τον programmer και το κολητηρι τωρα τελευταία ειναι πάντα στην πρίζα. Στην 1200 το gotek ειναι επένδυση, για όποιον δεν εχει accelerator και whdload. Μεταξύ μας εχω περισσότερα microdrive απο floppy DD και δεν ξέρω που να τα βρω χωρίς να τα πληρώσεις χρυσάφι.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/

• ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
10/05/2014 17:06 #20028 από ikonsgr

chriskgnr έγραψε: με κανονες raw power, η 1200 ειναι πολυ μπροστα. :)

ΙΙΙΙΙ(ο ήχος για λάθος απάντηση), Λάθος!
Και όμως μία 500άρα με 68000 ΜΠΟΡΕΙ να είναι ποιο γρήγορη από stock (δηλ. με μόνον τα 2mb chip ram) 1200άρα!
Απόδειξη, αυτό!
Θα μου πείτε τώρα, πως γίνεται μία 500άρα με έναν "ταπεινό" 68000/14.2Mhz να είναι 18% ποιο γρήγορη από μία 1200 με 68020/14Μhz;
Γίνεται, αν έχεις το "μυστικό υλικό" που λέγεται fastram ! ;)
Μία stock 500άρα δίνει πέριπου 0.57Mips. Βάζωντας απλά και μόνον fast ram (δηλαδή μνήμη που "βλέπει" αποκλειστικά και απευθείας ο 68000 με μηδενικά wait states) η απόδοση ανεβαίνει 30+% στα ~0.75Mips! Ε, άμα τώρα βάλεις απλά έναν διπλο χρονισμένο 68000 στα 14.2Mhz και χρονίσεις το ίδιο και την fast ram, τότε κυριολεκτικά ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ τις επιδόσεις από μία stock 500άρα με fast ram αφού ξεπερνάς τα 1.5Mips, ή σχεδόν ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ τις επιδόσεις από μία stock 500άρα χωρίς fast ram!
Από την άλλη, μία stock 1200αρα έχει μεν τον 68020 με 32bit data bus στα 14.2Mhz, ΟΜΩΣ η πρόσβαση στην chip ram έχει ΠΟΛΥ καθυστέρηση (αφού μεσολαβεί και η πρόσβαση από όλα τα άλλα custom chips) με αποτέλεσμα η "raw power" να πέφτει στο μισό και περισσότερο από αυτό που θα μπορούσε να δώσει ένας 68020 με "αποκλειστική" fast ram, με αποτέλεσμα ένας 68000 στην ίδια συχνότητα με 16bit data bus σε συνδιασμό με fast ram να μπορεί να την "ταπώνει"! ;) :P (να σημειώσω εδώ ότι ο 68020 πέραν του διπλάσιου data bus, ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά στην σχεδίαση σε σχέση με τον 68000 και επομένως η ταχύτητα εκτέλεσης των εντολών εσσωτερικά δεν διαφέρει και πολύ. Οι όποιες διαφορές σε ταχύτητα έχει η 500άρα από μία 1200άρα προέρχονται κυρίως από τον συνδιασμό διπλάσιας συχνότητας με το διπλάσιο εύρος διαυλου δεδομένων και μόνον)
Τώρα, αυτά τα αποτελέσματα τα πέρνεις ΜΟΝΟΝ όταν τρέχεις το sysinfo κάτω απ'το workbench που σημαίνει ότι έχει ενεργοποιηθεί η ρουτίνα memory managment που λέγεται "fast mem first". Αν το sysinfo τρέξει απευθείας από boot και όχι μέσα απ'το workbench ΔΕΝ παρατηρείται ΚΑΜΜΙΑ διαφορά με την fast ram! Απλά διότι χωρίς την "fasτ mem first" ο κώδικας του benchmark πάει και εκτελείται "καρφωτά" στην chip ram, οπότε πέρνεις τα @@ σου από επιδόσεις! :lol:
Και αυτό τελικά είναι ίσως η μεγαλύτερη επιβεβαίωση του πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να τρέχουν τα παιχνίδια σε μία amiga αν είχαν προνοήσει να βάλουν στο kickstart ,τουλάχιστον μία στοιχειώδη memory managment ρουτίνα όπως η "fast mem first" του wokrbench, αφού όπως όλοι ξέρουμε σεδόν όλα τα παιχνίδια αγνοούν επιδεικτικά την ύπαρξη της fast ram, με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται καμμία βελτίωση στην ταχύτητα...

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
10/05/2014 17:35 #20029 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Gotek Floppy Emulator
ειχα την εντυπωση οτι μιλαμε για στοκ μηχανηματα χωρις οτιδηποτε εξτρα πάνω τους και φυσικα χωρις 14ΜΗZ 68000.

21st century breakdown...

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
10/05/2014 18:11 #20030 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Gotek Floppy Emulator
... στην πράξη τι γίνετε ?

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.471 δευτερόλεπτα